fredag 6 april 2018

Ökat på ytterligare i Handelsbanken och H&M

Valde idag att fortsätta öka på i mina största innehav. Ytterligare 200 st Handelsbanken A har köpts in för 102 kr st samt även 100 H&M för 126 kr st. Börsen är just nu negativ överlag och det finns en hel del orostecken hur det blir framöver. Eftersom jag spar på lång sikt ignorerar jag bruset och köper när jag tycker priset ser ok ut.

Till och börja med har jag fortsatt öka på i Handelsbanken. Banken kändes övervärderad när den stod i över 130 kr men just nu tycker jag priset på aktien har kommit ner så pass mycket att det är en bra risk/reward att köpa tillbaka aktier billigare än jag sålde för tidigare. Många kunder är bekväma att ha en personlig bankman och långt ifrån alla jämför eller förhandlar sina banklån. Jag tror fortsatt att storbankerna kommer tjäna bra med pengar även i framtiden även om marginalerna blir lite sämre. Handelsbanken känns fortsatt tryggt att äga även om jag inte gillar deras kreditförluster i deras senaste rapport. Min förhoppning är att de kan hålla nere kreditförlusterna framöver.

Jag valde även att köpa in ytterligare 100 H&M aktier. Det är mer eller mindre kris bland klädhandlarna och konkurrensen är stenhård. Jag tror dock att H&Ms valutamedvind samt minskad utrullning av butiker  kan bidra och förbättra den svaga vinsttrenden under det andra halvåret 2018. Den som lever får se.

Med det har jag minskat min kassa med drygt 30 000 kr till. Resterande kassa kommer få ligga utanför börsen tillsvidare. Istället kommer jag fortsätta fokusera på mitt månadssparande den närmaste tiden.


Vad köper du nu när börsen är turbulent? 

4 kommentarer:

 1. Spännande. Få som vågar öka i H&M.
  Jag tror det blir bra på sikt😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pappa betalar?

   Ja vi får hoppas bolaget vänder skutan till slut :) Ska bli spännande att se hur det går framöver.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Att kalla dig för en fegis skulle vara modigt :-)
  Trevlig Helg
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Som du vet är jag långsiktig med mina investeringar och på sikt tror jag på en bra avkastning när det gäller aktiemarknaden överlag. Ser vi en ny lågkonjunktur framöver blir det att handla aktier på rea. Det ser jag fram emot :-)

   Tack för kommentar och ha en trevlig vecka :-)

   Mvh Slimis


   Radera