måndag 23 april 2018

Ökar i Latour

Idag blev det ett åter ett inköp i Latour. Latour var innan detta inköp mitt minsta innehav och därför har jag valt att vikta upp det till en något större position. Idag valde jag att köpa in ytterligare 150 aktier för 93.40 kr st. Latour har den senaste tiden gått sämre än omx30 och jag tycker investmentbolaget känns helt ok prissatt strax över 90 kronor. Nu framöver är jag nöjd med min position i Latour. Men skulle investmentbolaget handlas till 90 kronor eller lägre kan jag tänka mig att öka på mitt innehav ytterligare. I dagsläget ligger substansvärdet på runt 96,53 kr per aktie. Genom Ibindex.se kan ni jämföra substansvärdet på flera investmentbolag här i Sverige. När det gäller Latour så handlades investmentbolaget med en rejäl premie mot substansvärdet för några månader sedan. Jag var lite sugen att gå in i Latour redan då, men det tog emot att betala en premie för ett investmentbolag. Nu är det som sagt lite rabatt mot substansvärdet och hur substansrabatten kommer bli framöver får vi se. Här nedan kan ni se hur investmentbolaget har presterat historiskt.





Med detta köp hoppas jag att Latour kan ge mig en bra avkastning på lite längre sikt.

 Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Äger ni Latour, köper ni mer?


12 kommentarer:

 1. Härligt Slimis! Även jag ökade i ett par Latour idag och Diös.

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra :-) Vi får hoppas att både Diös och Latour blir bra på sikt :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Tjenare Slimis.
  Här har du en till som köpt Latour idag, 30 stycken inhandlades under morgonen.
  Det blir säkert ett bra köp på sikt.

  Ha det gött!

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej K.

   Kul att höra :-) Jag hoppas att även din investering blir bra på sikt. Fortsatt lycka till och hade gött du också :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Jag handlade igår. Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stock Von Börs.

   Härligt att höra! :) Vi får hoppas det blir bra på sikt.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej Slimis,
  Idag är det ingen rolig dag för min portfölj men det är som det ska ibland upp ibland ned.
  Har dock blivit lite mer negativ senaste tiden, stigande räntor och en bygg & fastighetsmarknad som börjar knaka ordentligt. Känns som det har börjat rulla svagt utför i de här sektorerna. Jag sålde ut hela mitt Castellum innehav idag som jag ägt i 5 år, en av tankarna bakom beslutet blev att hyrorna som omförhandlas löpande nog inte blir lika lätta att höja i fortsättningen.
  Om det nu börjar att röra på sig i negativ riktning här så blir bankerna nästa sektor med kommande problem.
  Sålde ut mitt innehav i bygg för ett par år sedan (Skanska), idag fick Castellum gå. Kvar har jag mina innehav i Handelsbanken och Intrum, har ännu inte tagit beslut här men dom finns i tankarna.
  Handelsbanken har visserligen sjunkit ordentligt, men jag har heller inte tidigare upplevt att dom stått för så mycket oväntade kostnader och problem som kommit in under senaste tiden. Kanske har dom dock fått för mycket stryk idag?

  Låter inte kul, låt oss hoppas att jag har fel (det har jag ofta) ....
  Castellum var ett av mina större innehav, jag spenderade hälften av det frigjorda kapitalet i ytterligare utökning av Latour innehavet (11% av portföljen nu), resterande får ligga kvar i "krigskassan".
  Med vänliga hälsningar
  /Rille

  PS. Blir spännande att höra hur du agerar nu, kan man gissa på en utökning av handelsbanks innehavet under dagen?
  DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Ja börsen är verkligen manodepressiv. Ena dagen är det ner i källaren och nästa dag skiner solen :-) Även jag tror att börsen kan bli volatil framöver. Men jag försöker se det positivt. Troligtvis blir det bra köplägen på längre sikt. Eftersom mitt sparande är på obestämd tid kan jag ta en nedgång. Jag tycker själv att fastighetsaktierna står emot börsens oroligheter bra. Jag behåller både Wallenstam och Hufvudstaden. Kul att Castellum har blivit en bra investering för dig. Jag har själv dålig koll på deras fastigheter men jag tycker bolaget har presterat helt ok på längre sikt. Men går räntorna upp så småningom kommer högt belånade fastigheter drabbas mer negativt än lågt belånade fastigheter. Gällande Handelsbanken är det svårt att säga hur lågt aktien ska falla. Mycket beror ju på hur fastighetsmarknaden utvecklas framöver samt konjunkturen och räntorna. Men jag är som sagt köpare på dessa nivåer och gärna lägre än då. Så länge de bolag jag vill äga känns normalt/lågt värderade köper jag gärna. När bolag jag äger känns övervärderade händer det att jag säljer. Men ibland gör jag fel bedömningar. Jag försöker hursomhelst att undvika permanenta förluster i portföljen. Det kan slå hårt mot totalavkastningen. Gällande Latour ser jag positivt på bolaget på sikt. Jag ökar gärna på mer om investmentbolaget blir billigare framöver. Men till dess ska jag hålla lite hårdare i min krigskassa. Det har bränts en hel del av kassan på kort tid :-)

   Håller tummarna för Latour, samt din och min portfölj framöver :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Hej igen Rille.

   Snygg köp i Latour förresten. Rapporten verkar riktigt fin och investmentbolaget stiger kraftigt idag :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  3. Hej igen,

   Tack! Jag verkade tajma den ganska bra, men det återstår att se den hade jag nog tänkt att behålla i många år. Bra köp där själv! Verkar som du tajmade SHB bra också!

   Idag köpte jag nog mer med hjärtat än med hjärnan, ökade på innehavet i Holmen något. Dom kommer med en 2:1 split 2/5 så jag tänkte dubbelt så många snart .... :-) Halva värdet schhhh ....

   Får du vara ledig i helgen, så du hinner läsa igen rapportfloran lite?
   Å lite tid med familjen icke att förglömma!

   Vänliga Hälsningar
   /Rille

   Radera
  4. Hej igen Rille.

   Jag såg att Pär Boman tog rygg på min Handelsbanken investering och efter det står aktien lite högre :-) Såg även att Holmen dippade lite. Hoppas ditt köp blir bra på sikt. Nu blir det jobb varje dag till nästa Onsdag. Är ju sista april och 1 maj så därför blir det jobb även i början av veckan. Jag ska ta ledig 2 dagar efter det :-) Precis som du skriver är familjen det viktigaste. Jobb är tyvärr ett nödvändigt ont.

   Önskar dig en trevlig helg samt en trevlig Valborg :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  5. Önskar detsamma :-)
   Håller tummarna för vädret!

   /R

   Radera