tisdag 3 oktober 2017

Sparandet passerar 1,5 miljon kr

Idag passerade äntligen mina totala besparingar 1,5 miljon kronor. Har tidigare legat på gränsen ett bra tag men när H&Ms rapport kom här för ett par dagar sedan gick portföljen ner. Nu har H&M återhämtat sig en del och det känns bra. Jag tror fortfarande att aktien kan fortsätta upp den närmaste tiden. Framförallt tror jag att utdelningen i November lockar många, men även positiva tecken att H&Ms storägare Stefan Persson fortsätter att tanka rejält med aktier i bolaget.

Hur har sparandet utvecklat sig den senaste tiden?

Vid halvårsrapporten för 3 månader sedan hade sparandet utvecklat sig till 160 000 kr plus de första 6 månaderna detta år. Läs gärna mitt gamla inlägg:

6 månaders rapport

Sen dess har har både sparandet och investeringarna presterat bra (undantag H&M) Nu 3 månader senare ligger jag plus 260 000 kr för detta år. Mitt sparande har i och med detta ökat nästan 21% i år. I och med det passerar jag även målet 1.5 miljon kr i besparingar.

Hur är pengarna placerade i dagsläget?

Aktier               807 000 kr
Indexfonder      332 000 kr
Räntesparande  363 000 kr

Totalt              1 502 000 kr.

Skulder           0 kr.


Förutom detta äger även familjen även en bostadsrätt utan skulder. Detta gör att sparandet går lite lättare varje månad. När man varken behöver betala räntor eller amorteringar blir det mer pengar över.

Något annat bra som har hänt de sista 9 månader?

Jag vill tacka er alla som har blivit mina Vimla vänner här genom bloggen den senaste tiden. I dagsläget har jag 27 Vimla vänner och det gör att jag förutom ringer gratis får 22 GB data varje månad. Jag älskar verkligen Vimla :)

Vill du också ringa billigare och på sikt gratis får du gärna bli min vän genom länken nedan:

Vimla Tipslänk

Genom tipslänken ger jag den som ansluter sig till Vimla 10 kr rabatt resten av deras liv.
Vimla är Telenors billigare abonnemang och är i dagsläget det billigaste abonnemang jag känner till.
Det som är bra med abonnemanget är att man sedan kan tipsa sin familj/partner eller någon nära vän och ge de rabatt samtidigt som man då får 10 kr rabatt per månad själv. Det krävs 10 vänner för att ringa gratis.   

Mål framöver

Målet bli att passera 1.6 miljoner kr fram till nyår. Jag kommer fortsätta jobba hårt och tänka på utgifterna. Sen gäller det bara att få bra avkastning på investeringarna. Löneökningen blev 2 kr i timmen i år så pengarna rullar in som dom ska. Min månadslön ligger nu på fantastiska  22 770 kr brutto. Det är tur att det är dom små utgifterna man blir rik av och inte de höga inkomsterna :-)


Hur har ditt sparande utvecklat sig under 2017?

32 kommentarer:

 1. Grattis ! Alltid komma över nivåer som 1,5 Mkr!
  Som jag skrev på bloggen gick det bra för mig också, och även när jag följde upp per kvartal:) Så kämpa på så kommer du säkert nå 1,6 till nyår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Nyttboende :)

   Tack för lyckönskan. Hoppas det fortsätter bra även för dig :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Snyggt, Det är alltid roligt att se besparingarna passera nya nivåer även om det betyder att det blir lite dyrare att köpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det har både sina för och nackdelar när det blir dyrare :-) Eftersom jag har långt till pension föredrar jag lite lägre priser. Men det är ju svårt att påverka hur börsen utvecklar sig :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej och grattis! Lite förvånad över din låga lön, och löneutveckling, kanske uppföljning, fördjupning i kommande inlägg ?!
  Du är ett bevis på att även med låginkomster kan man bli mångmiljonär.

  Har själv lyckats kapa åt mig 2 aktier till i shb idag genom att utnyttja arbitrage .

  Med vänlig hälsning JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack :)

   Jo jag har aldrig haft särskild hög grundlön. Men genom att jobba en hel del övertid har lönerna blivit mer normala. Ska försöka få igenom ett inlägg om hur man kan spara undan pengar även om inte inkomsterna inte är så stora :) Härligt att du utnyttjar arbitrage möjligheterna som finns :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Grattis till finfint resultat !!!! :-)

  Med vänlig hälsning
  Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rille :-)

   Hoppas att även din portfölj växer på fint :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Grattis - fin milstolpe! Det borde motsvara cirka 5 000 kronor per månad i utdelningar!

  Själv har jag cirka 150 000 kronor kvar dit, blir väl lagom till påsk ungefär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Inte säker på vad utdelningarna ligger på just nu. Men indexfonderna återinvesterar utdelningarna så de behöver man inte tänka på :-) Räntesparandet ligger med lite lägre avkastning men jag tycker det känns tryggt att ha lite pengar vid sidan av börsen. Hoppas att även du når 1,5 miljon snart :-)

   Fortsatt lycka till med ditt sparande.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Grattis till din milstolpe! Nästa mål: 2 mille :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Får hoppas på det snart :D

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Svar
  1. Tack Daniel! Det går sakta men säkert framåt :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 8. Kul Slimis! Nu fortsätter vi kämpa. Funderat på byta jobb för högre lön?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vardagsekonomen.

   I dagsläget trivs jag ganska bra på mitt jobb :-) Det är väl bara löneutvecklingen som är lite tråkig. Dock krävs ju ofta flera år på högskola för att komma upp sig lite i lön. Med det får man även mer ansvar. Vi får se framöver hur det blir :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 9. Vilka indexfonder har du pengarna i ? Är det bara avanza zero eller hsr du många andra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alex. Jag har största delen av sparandet i Avanza Zero. Men även en del i Länsförsäkringar Global + Europa Indexnära. Nyligen har jag även Börjat spara i Nordnet Superfonden Sverige. Jag gillar främst svenska indexfonder då de har 0 % förvaltningsavgift.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 10. vad tror du om SSAB och Betssons aktier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Jag avstår köp i båda bolagen i dagsläget. Betsson avstår jag av etiska skäl då jag inte gillar bolag som tjänar pengar på andras olycka(spelmissbruk). SSAB avstår jag då de inte har någon utdelning. Köpte dock en liten spekulationspost i SSAB runt 20 kr. Men tog sedan en snabb vinst på 20%. Jag skulle i dagsläget hellre köpa Industrivärden och på så sätt få exponering mot SSAB.

   Mvh Slimis

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Hej var har du pengarna när det gäller ränta ? Jag har de på avanza collector men får bara 0.5% så det är knappt lönt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.0.5% ränta är inget jag rekommenderar. Det finns nischbanker med högre ränta. Har man lån tycker jag det är bättre att amortera ner det då räntan oftast brukar vara högre på dessa lån än när man själv lånar ut sina pengar till riskfri ränta. Jag har 15000 kr på Shell Mastercard. Det ger 2% ränta med insättningsgaranti. 348000 kr ligger just nu i en släktings fastighet. Detta lån på fastigheten låg på över 2% när jag betalade av det. Jag tar dock ingen ränta för att låna ut mina pengar inom släkten. Dessa pengar kommer jag dock börja få tillbaka redan i början av nästa år. Får se hur de kommer placeras då :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 13. Hej slimis jag använder just nu preem mastercard men såg att from 1 januari så ska de sänka ner bonusen till 0,5% per krona så då är nog shell att föredra eller? Vilket kort använder du just nu såg att du spara 15000kr på shell men använder du inte den ? Den har ju i princip samma vilkor som preem fast lite bättre med räntan

  SvaraRadera
 14. Hej Anonym. Jag använder främst Preem. Men det händer även att jag använder mitt Shell kort. Har inte sett någon sänkning från Preem. Har du någon länk med den informationen? Om de nu sänker kommer jag givetvis istället använda Shells kort för vardagliga inköp.

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 15. Snygg jobbat Slimins. Jag gillar att du precis som vi sitter med skuldfritt boende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt jobbat du också Aktiepappa :-) Den som är satt i skuld är icke fri ;-)

   Mvh Slimis

   Radera
 16. Bra jobbat Slimis! Kul att följa din blogg.
  Hur mycket av dina 1,5 MSEK är sparade pengar som du satt in i din depå? Det skulle vara intressant att veta hur mycket har kommit från utdelningar alternativt aktieutveckling på börsen och hur mycket som är insatt kapital.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Hej och tack birne :-)

   Vad det gäller sparandet var det tuffast i början då jag dels hade lite kapital men även att börsen inte gått lika bra som den har gjort den senaste tiden. Sen bloggen startade har kapitalet ökat från drygt 1 miljon till 1,5 miljon. Detta är på drygt 1 år. Mycket av värdeökningen har bestått av värdeökning i Handelsbanken. Då jag startade bloggen hade jag 6000 aktier i Handelsbanken. Aktien uppvärderades under bloggens gång med över 30 % och jag sålde av och en del Handelsbanken och investerade i annat. Investeringarna har gett bra avkastning och enda innehavet jag är back i är H&M. Framöver hoppas jag på en bra värdeutveckling. Vid sidan av det satsar jag på att investera ytterligare minst 10 000 kr i månaden.

   Tack för att du kommenterar och följer bloggen :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 17. Grattis i efterskott Slimis! Bra jobbat! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 18. Tack Frihetsmaskinen :)

  Mot 2 miljoner nu ;)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera