fredag 27 oktober 2017

Månadens inköp

Idag kom lönen in på kontot och givetvis innebar det nya inköp till portföljen. Denna månad kunde lite mera pengar sättas av till portföljen. Jag har gått upp i tid på jobbet i kombination med heldagsjobb på helgerna. Detta ger lite extra plus i kassan trots låg grundlön. Inte det roligaste att jobba helger jämt men man får prioritera om man ska lyckas spara undan lite pengar varje månad. Troligtvis blir det jobb 50 av 52 helger detta år.

Skanska presenterade idag en sämre rapport än väntat och resultatet blev där efter. Aktien var ner ca 7% när jag gjorde ett inköp på 50 aktier till portföljen. Skulle Skanska fortsätta ner nu framöver är tanken att fortsätta fylla på till portföljen. På lång sikt ser jag Skanska som en bra investering och jag köper gärna nu när det blir lite billigare.

Följande inköp har gjorts idag

10 st Assa Abloy 175.40 kr st. Egentligen för dyr för min smak. Jag vill dock ha en liten position till portföljen och skulle aktien fortsätta upp framöver kommer endast mindre köp att göra. Helst vill jag betala max 170 kr för denna aktie.

50 st Skanska 172.70 kr st. Priset på Skanska börjas kännas mer och mer attraktivt. Jag skulle kunna tänka mig upp till 500 aktier i portföljen om bolaget skulle bli riktigt billigt. Vi får se hur aktiekursen utvecklas framöver.

15 st IcaGruppen 314.80 kr st. Är nu nöjd med mina 50 aktier i Icagruppen. Kan tänka mig att öka på mitt innehav om aktien skulle gå ner rejält i pris framöver. Annars avvaktar jag med mer köp i denna aktie. Axfood är fortfarande mitt top pick i sektorn. Jag har Icagruppen som ett komplement i portföljen.  

12 st Hufvudstaden 134.80 kr st. Hufvudstaden har kommit ner lite i pris och jag fortsätter köpa in lite aktier till portföljen. Jag fortsätter gärna köpa lite mer till nuvarande eller lägre nivå. Målet är för tillfället 200 aktier i portföljen. Skulle priset fortsätta ner framöver kan jag tänka mig mer än 200 aktier i portföljen.

Nu framöver ser jag fram emot  Hennes och Mauritz utdelning.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Har du gjort något köp denna månad? 

6 kommentarer:

 1. Hej,
  Fina aktier du köpt in :-)
  Är tyvärr inte ägare av någon av dem, Skanska hade jag länge som ett större innehav i portföljen men sålde allt för något knappt år sedan.
  Byggkonjunkturen är ganska trög i sin rörlighet, jag menar man kan bli sittande ganska länge om det vänder nedåt. Samtidigt får man oftast njuta av fin direktavkastning under resans gång, så har man inte bråttom så klassar jag denna som en god defensiv placering.
  Även Hufvudstaden får väl klassas åt det hållet i fastighetssektorn, Lundberg styr och han gillar ju låg lånekvot.
  Vad gäller ICA håller jag med om att Axfood känns som top pick i den sektorn, är lite rädd för att ICA håller på att bli lite för spretiga och lägger mindre vikt på sin kärnaffär. Men så blir det ofta när man har för mycket pengar att placera.
  Assa Abloy ett fantastisk bolag som man alltid tyckt vara för dyrt. Det klassiska misstaget är det enda som gör att man inte har några i portföljen.

  Mina tankar, förmodligen inte mycket att bry sig om :-)
  Stort lycka till med portföljen!

  Vänliga Hälsningar
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Rille.

   Tack för det. Jag försöker fokusera på bolag jag vill äga på längre sikt :-) Precis som du skriver finns risk att sitta länge med innehav vid nedgång. Det är en risk man får ta. Men då mitt aktiesparande är ett livslångt projekt har jag inte bråttom. Viktigast är dock att inte sitta med surdegar som presterar dåligt år efter år. Dessa bolag brukar utmärka sig med tiden.

   Jag gillar Lundbergs strategi med lite mindre risk och mindre belåning. Men inom bloggosfären gillar de flesta ditt kärninnehav vad det gäller fastigheter, som inte heller är dumt för den delen :-)

   Ska bli intressant att se om Axfood eller Ica utvecklas bäst på sikt. De som jag ser positivt med Ica är att de har många mindre butiker på landsorten. Där saknas konkurrens och högre priser kan hållas i dessa affärer. Ofta ska det mycket till om de ska byggas en till butik på dessa orter. Detta gör att Ica har ett visst monopol även om många har möjlighet att åka några mil till en större butik. Ica har ju även sin bank och försäkringsverksamhet som kan ge ett visst kassaflöde till verksamheten. Utlandsexponeringen har jag sämre koll på.

   Gällande Assa Abloy kommer jag endast köpa 10 aktier i månaden om aktien fortsätter upp. Skulle vi få en rejäl sättning i bolaget framöver köper jag hellre lite mer. Verkstad överlag känns alldeles för dyrt nu. Men för eller senare brukar det bli billigare igen. Är betydligt roligare att köpa Skanska när aktien faller med 7%. Betydligt bättre direktavkastning också om bolaget kan behålla nuvarande nivå :-)

   Dina tankar är intressanta, det är kul att du följer och kommenterar bloggen :-)

   Stort lycka till även du med din portfölj framöver.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Tackar för det.

   Tycker att dina tankar om ICA affärer på mindre orter med minimal konkurrens är mycket intressant, har inte själv tänkt i dom banorna.
   Jag antar att samma resonemang gäller även för Konsum?
   Misstänker dock att det är en mycket liten del av kakan "vinst" som kommer från de mindre orterna.
   Vad gäller Lundberg är det ju svårt att inte beundras av långsiktigheten han har i alla sina affärer, oavsett vad man tycker om honom personligen tycker jag att det behövs fler såna som han i dagens kortsiktiga affärsklimat.

   Önskar en trevlig "jobbarhelg"
   Med vänlig hälsning
   Rille

   Radera
  3. Hej igen Rille :-)

   Jag har reflekterat över att många mindre orter här i Sverige endast har 1 Ica affär på orten. Bland annat i närheten av där jag bor, samt när familjen åkte på semester till Öland förra året. Jag har dock inte tittat närmare på hur stor del av försäljningen som kommer från de mindre butikerna. Jag har inte läst på ordentligt om Icagruppen då mitt intresse har vart större för Axfood. Jag kan tänka mig att även Konsum är ensam på flera mindre orter. Gällande Lundberg ser jag han som en bra förebild. Jag tycker han förvaltar sin förmögenhet väl. Jag följer gärna hans insideraffärer men köper gärna billigare om jag har möjlighet. Bland annat köpte Fredrik Lundberg nyligen några hundra tusen aktier i Skanska för drygt 200 kr styck. Tycker han att aktien är köpvärd för 200 kr ser jag den som ett fynd för 172.70 kr st. Vid dessa tillfällen är det bara att passa på att handla om man har pengar :-) Håller med om att vi behöver flera investerare som ser långsiktigt på sitt sparande. Hittar man bara bra bolag och behåller över lång tid brukar avkastningen bli bra.

   Jobb helgen är nu äntligen över. Nu blir det ledigt Måndag och Tisdag :-)

   Önskar dig en trevlig vecka :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej Slimis vore väldigt bra om du kunde sätta upp dina gav på innehaven också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alex. Tyvärr försvann mina inköpskurser när jag flyttade mina innehav från Avanza till Nordea. Jag håller dock koll på ungefär hur mycket jag har betalat för aktierna. Jag försöker även hålla koll på när jag tycker en aktie är värd att köpa eller sälja. Jag bevakar dock endast aktier jag skulle kunna tänka mig äga på lång sikt.
   Om det är något innehav du funderar på vad jag har för gav, är det bara att fråga här på bloggen :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera