fredag 29 september 2017

Ökar i H&M

H&M senaste rapport imponerade inte på marknaden. Idag höjde SOC GEN riktkursen till 195 kr (167)UPPREPAR SÄLJ. SEB sänker rek till behåll och Carnegie upprepar sälj och sänker kursen till 175 kr.

Analytiker ser inte alls positivt på H&M just nu. 

För 3 dagar sedan sålde jag av 100 st  H&M för 221.50 kr st. In köptes 188 Handelsbanken för 119.10 kr st.

Idag minskade jag med 175 st Handelsbanken för 121.50 kr st. Istället inhandlades åter 100 H&M för 207.90 kr st.

I och med detta är jag åter fullt investerat i H&M. Jag kommer inte att öka något mer i denna aktie nu framöver. Givetvis hoppas jag på bättre tider för H&M när dollarförsvagningen börjar ge resultat. Tydligen kommer detta ske i början av nästa år så H&M har det fortsatt tufft med valutan mot sig. Även om det ser deppigt ut just nu är min förhoppning om viss uppvärdering av aktien framöver. Jag ser även fram emot en fin utdelning i November.

Önskar alla läsare en trevlig helg.

10 kommentarer:

 1. Jag har också ökat i HM och har nu bestämt mig för att inte öka förrän (om) kursen går ner under 200 kr.

  Tror precis som du att dollareffekten kan ge resultat på kort sikt men det jag tror kommer lyfta bolaget är rejält uppsving i onlinehandeln. I senaste rapporten kunde vi se att bolaget satsar mer och mer på detta.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Vi får helt enkelt hålla tummarna för H&M framöver :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Skulle behöva snitta ner mig, men har inte köpt än i september pga skatteeffekten i ISK sista månaden i kvartalet. Men på måndag då jäklar... bla blir det nog lite HM då.

  SvaraRadera
 4. Ok du får handla lite på Måndag istället :) Då är det ju ny månad. Hoppas du hittar några fynd :)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Jag är fullinvesterad i H&M just nu och först om kursen snuddar vid 195 kronor tycker jag det är riskpremie nog att öka. Räds inte utdelningssänkning så jättemycket eftersom riskpremien är hygglig (vid 8 kr utdelning har jag fortfarande köpt till YOC 4 procent). Det viktiga är att de vänder skutan åt rätt håll och oroande att inga tecken på detta syns ännu.

  SvaraRadera
 6. Ja man vet ju aldrig kanske ser vi 195 kr igen men min förhoppning är att aktien klarar sig över 200 kr framöver. Jag tror att aktien kan uppvärderas fram till utdelningen i November men vi får väll se hur aktien går framöver. H&M har ju både överaskat positivt som negativt under den 5 års period jag ägt aktien från och till. En utdelningssänkning är inget jag själv tror på. Skulle så bli fallet framöver kommer jag göra en ny utvärdering om jag vill vara långsiktigt ägare i bolaget. Men som sagt tror jag att bolagets framtid kommer se ljusare ut så fort dollarförsvagningen börjar märkas i resultatet. Eftersom H&M har klarat sig från att ha sänkt sin utdelning nu när dollarn varit rejält stark har jag svårt att se att H&M ska prestera sämre med valutamedvind framöver. Vi får se framöver hur det går för bolaget. Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 7. Hej

  några tips på hur man börjar köpa aktier? jag har alltid trott att man vinner mer på att köpa tex 100 aktier åt gången då avgifterna blir lägre men du köper ju ofta bara ett par aktier i tåget. Jag hade tänkt börja köpa för ca 1500 kr i månaden.

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym. Det finns många misstag att göra när man är ny på aktiemarknaden. En sak är just att betala för mycket för att köpa och sälja aktier. Avanza och Nordnet är gratis till att börja med. Men så småningom betalar de flesta 0.25% för köp och sälj hos dem. Jag använder Nordea Investor. Dom tar endast 0.06 % i avgift för att köpa och sälja aktier. Se till att betala så lite som möjligt i courtage avgift. Denna avgift äter upp din avkastning. Köper du utländska aktier tillkommer även valutaväxlingsavgift på 0.25% vid köp och sälj. Även om det låter tråkigt skulle jag börja månadsspara 1500 kr i AvanzaZero eller Nordnet superfonden Sverige. Dessa 2 fonder har 0% i avgifter och ger en bra start på ett långsiktigt sparande. Läs gärna några böcker som handlar om börsen samt tänk dig en strategi hur länge du har tänkt spara dina pengar. Följ inte bloggare hur du ska köpa och sälja aktier. Förstå dig på bolaget du köper. Ett nytt forskningsbolag är förmodligen mer riskfyllt än att tex köpa Icagruppen. Jag själv håller mig endast till större bolag som ger utdelning. Jag ska även förstå mig på hur bolaget tjänar pengar. Det är även bra att förstå hur valuta och räntor påverkar bolagen, framtidsutsikter, Hur presterade bolaget du äger vid förra lågkonjukturen? Just nu går cykliska bolag väldigt bra men dessa brukar prestera sämre vid en lågkonjunktur. Defensiva bolag svänger inte lika mycket, tex Axfood, Ica , Swedish Match. Ska du ha dina pengar inom 3 år tycker jag det är bättre att ha ett räntesparande utanför börsen. På kort sikt kan en hel del pengar gå förlorade på börsen. Har du tänkt dig spara minst 5-10 år eller till pension kan börsen ge dig en fin avkastning på sikt. Bästa du kan göra är att spara undan pengar tidigt i livet. Börja ett månadssparande redan nu dvs skjut inte upp ditt sparande. Då hinner du uttnytja ränta på räntan effekten. Jag började själv att spara när jag var runt 24 år. Idag har jag precis fyllt 34 år. Sparande blir roligare med tiden och ger en trygghet när man blir lite äldre :-) Skriv gärna igen om det är något mer du funderar över.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att köpa fonder i Nordnet superfond men var mer ute efter om du i början köpte 5 aktier för att öka nästa månad med 5 till osv

   Radera
  2. De första åren månadssparade jag i AMFs blandfond. Den innehöll ca 40% aktier 40% räntor och 20% fastigheter. Nu i efterhand hade det vart bättre med en ren aktieindexfond tex Nordnets Superfond. Jag var inte alls insatt i börsen på den tiden när jag började spara på lång sikt. Men en ide om du vill spara i aktier direkt är att du månadssparar i de aktier du vill äga på lång sikt sen återinvesterar du utdelningarna du får. Ha gärna aktierna på ett ISK för låg skatt. Jag har själv investerat med ganska hög risk men själv tycker jag inte det har vart riskfyllda investeringar. När jag startade den här bloggen hade jag t.ex. 6000 st Handelsbanken aktier och de utgjorde ca 80% av min portfölj. Det finns nog väldigt få som rekommenderar att ha 80% av portföljen i en aktie då det innebär en rejält högre risk. Men det slutade väl. När Handelsbanken hade stigit rejält i värde sålde jag av en stor del av innehavet och valde mer riskspridning. Jag investerar fortfarande stor del av min portfölj i bolag jag ser stor uppvärderingspotential i. Just nu har jag en stor del av portföljen i H&M och det drar upp risken med min portfölj. Vill du bygga en helt ny portfölj med lite mindre risk kan det vara en ide att börja med några investmentbolag och månadsspara i dessa. Lundaluppen började sitt sparande med endast Investor och Industrivärden. Dessa två investmentbolag kan vara en bra grund i en aktieportfölj. Då får du aktiv förvaltning med riskspridning till en låg avgift. Jag vill inte rekommendera några enskilda aktier. Men på min blogg skriver jag vad jag köper och säljer. Samt till vilka priser samt varför jag gör dessa köp eller sälj. För det mesta har det gått bra med affärerna men de flesta åker på någon dålig affär tids nog. Ta aldrig risk med pengar du inte har råd att förlora. På aktiemarknaden finns de som både tjänat bra med pengar samt förlorat mycket. Men på sikt är aktiesparande fantastisk. Det gäller bara att ha tålamod och inte spekulera bort pengarna. Lycka till med ditt framtida sparande.

   Mvh Slimis

   Radera