måndag 9 oktober 2017

Ändrar om lite i portföljen igen

Idag valde jag att åter sänka  min risk i portfölj. 200 stycken H&M aktier har avyttrats. 

Vid H&Ms senaste rapport för ca 1,5 vecka sedan valde jag att öka på mitt innehav med 200 aktier. 100 aktier köptes för 207.90 st och 100 aktier till köptes in för 209.40 kr st. Idag avyttrade  jag 200 aktier för 219.40 kr st.

Istället har jag köpt in ytterligare 175 Handelsbanken B för 125 kr styck samt 155 Axfood för 141.30 kr styck.

I och med detta sänker jag min vikt med H&M i portföljen. Även om jag tror på fortsatt återhämtning för aktien vill jag ha lite mera riskspridning. Handelsbanken och Axfood är även de bra bolag som jag tror kommer gå bra framöver. Skulle H&M av någon anledning leta sig ner mot 200 kr igen kan jag tänka mig att öka på igen. Min nya portfölj ser du på höger sida av bloggen.

Hur gör du med ditt Hennes &Mauritz innehav?

12 kommentarer:

 1. Jag är också sugen på Axfood men lite dyr, vill ha ner den lite mer.
  Tycker du den är billig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende.

   Axfood är inte billigt men jag tycker det är ett bra bolag. Ingen kursraket men en pålitlig utdelare med drygt 4% i direktavkastning till en låg risk. Tanken är att även öka på i Ica Gruppen framöver. Även den aktien är förhållandevis dyr. Men ibland kan det vara värt att betala lite extra för stabila och trygga bolag. Allt är ju beroende vilken risk man vill ta som investerare. Jag föredrar lite mer defensiva aktier framför cykliska som är mer beroende av en god konjunktur.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Vad är det som ändrats på 1,5 vecka?

  Jag låter mitt innehav ligga, köper inte på sådär värst mycket mer innan dom kan visa upp lite drag i galoscherna...

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Pengaregn.

   Jag ser ingen negativ nyhet som gör att jag minskar i H&M. Jag har dock vid flera tillfällen valt att minska mitt innehav lite vid 220 kr och köpt tillbaka vid runt 200 kr de gånger aktien har sjunkit till de nivåerna igen. Nu när aktien åter stigit igen utgör H&M en större procent av min aktiva portfölj. Jag vill inte att portföljen ska vara alldeles för beroende av H&Ms utveckling framöver för en bra avkastning. Jag ligger gärna under 50% i H&M just nu och på sikt vill jag ha max 25 % i bolaget. Men tanken är att ha kvar resterande aktier och öka i andra bolag framöver :-) Blir kul med utdelning från H&M snart.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Sålde våra H&M för länge sen. Tycker de har mer att bevisa innan jag ger mig på dem igen.

  SvaraRadera
 4. Hej Snålgrisen.

  Jo jag såg att du sålde hela ditt innehav i H&M den 1 maj i år. Tycker själv att det är ett dåligt tillfälle att sälja H&M just nu. Hade det inte vart för att jag var så pass överviktad i bolaget hade jag gärna behållit 2000 aktier. Min tro är fortsatt att H&M kommer gå bättre framöver och att aktien med det kommer uppvärderas. H&M har haft rejäl valuta motvind sedan slutet av 2014 och givetvis har det pressat bolaget. Men i början av nästa år kommer den svagare dollarn ge positiv effekt för H&M. Med det tror jag även på bättre marginaler och bättre vinster. När detta sker kommer givetvis fler vara intresserade a H&M. Men då kommer även priset på aktien vara högre. Hoppas du hittade någon bättre investering :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Hej

  Jag gick ur H&M för ett år sedan, ångrar mig inte. Men jag hade visserligen mindre innehav och gjorde endast en förlust på 400:- Jag har för mig att jag inväntade en sista utdelning innan jag lämnade. Blir lite avis på dig som kan labba med köp och sälj, detta i relation till ett större kapital.
  Vi har prata förut som köp och sälj mellan Handelsbanken A och B, men fortfarande är jag inte på sådana nivåter så de faktisk lönar sig. Skall försöka blogga lite mer frekvent framöver.

  Peace VÄL

  SvaraRadera
 6. Hejsan VÄL.

  Givetvis går det lite lättare när man har får ihop lite större kapital. Du ska se att även du når dina mål med tiden. Det gäller bara ha tålamod och spara kontinuerligt. Ser fram emot dina framtida inlägg :-)

  Fortsatt lycka till med ditt sparande.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 7. Tack Slimis för ditt inlägg. Jag har amorteringar från CSN på dryga 2000:- kronor i månaden som tillkommer. Visst kan jag klara 8000:- och jag lade undan 8500:- denna månad istället för 7000:- men det är minst 7000:- som jag lägger undan varje månad. För många är ändå 7000:- ganska mycket pengar. Sedan jag träffat en ny partner har jag ändå prioriterat lite mer nöjen sedan jag vi träffats. Jag är nu mest nyfiken på hur portföljen kommer att utvecklas när räntan utgår från 200 000:- gissar att det kommer går lite snabbare nu :)

  SvaraRadera
 8. Det är bra att du amorterar av detta CSN lån. Tyvärr brukar dessa lån ta många år att bli av med. Men du har ju fått en bra utbildning och med det en bättre lön :-) Själv betalade jag av hela mitt CSN för ett par år sedan då jag inte gillar att ha skulder. Tycker du är duktig som sparar på så pass mycket när du samtidigt amorterar av på CSN lånet. Med tiden kan du ju finna onödiga utgifter eller kanske sänka dina fasta kostnader och med det kan man ju spara lite extra. Lycka till med din nya partner. Precis som du skriver lär man hitta på lite nöjen ibland också :-)

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
 9. Efter diverse snedsteg etc har jag bestämt mig att ha max 10% av portföljen i ett enskilt bolag.

  Idag är HM 11,3% av portföljen.. Dock så kommer jag ändå att köpa om det blir ett väldigt attraktivt pris på HM (<200kr). Om HM kommer upp i priser >260kr kommer jag att justera ner portföljvikten till 10% som min strategi säger..

  Vad HM behöver göra för att lyckas..
  1. Mer sammanknuten E-handel och butik. Ex hämta/lämna i butik, scanna ett plagg i butik som har fel storlek och beställa i rätt storlek skall vara max 3-klick.

  2. Fri frakt och fri retur. Kan sträcka mig till att retur kostar om man inte lämnar till butik.

  3. När man beställer skall plaggen skickas samma dag så leverans max tar två dagar.

  Lyckas man inte med en tillräckligt bra e-handels upplevelse kommer man att vara bortglömda om ~50-år (Med rejält negativ aktieutveckling fram tills dess).

  Jag är även rädd för att vid nästa kris och HM står i ~150kr så tröttnar pappa Stefan på att vi gnäller på Sonen så han kommer med ett uppköpserbjudande på 200-220 kr (40% premie) och vi med högre GAV för att vi trodde att HM skulle lyckas blir förlorare oavsett om de lyckas eller ej..

  SvaraRadera
 10. Hej Anonym.

  10% låter som en bra ide, det är ju viktigt att man känner sig bekväm med sitt sparande.

  Även jag tror att fri frakt kan ge en hel del merförsäljning. Men jag litar på H&M att de gör det som är bäst för företaget. Jag har dock sett att de erbjudit fri frakt med jämna mellanrum den senaste tiden och hoppas att detta ger något positivt framöver.

  Vad det gäller leveranstiden tycker även jag att det är en viktig fråga att jobba på. För egen del kan jag gott vänta några dagar på leverans. Men många andra skulle säkert föredra en snabbare leverans än de har i dagsläget. Framförallt är det dyrt med en snabb leverans.

  Givetvis är det svårt att säga hur det kommer att gå för H&M i framtiden. Men min tro är att de fortsätter att utvecklas bättre framöver och tjänar mera pengar i framtiden än de gör idag. Min förhoppning är att se en ljusning redan i början av nästa år då H&M får mer medvind med valutan. Jag tror mer på en kurs på >260 kr än 150 kr nästa år.

  Men det ska bli spännande att se hur det går framöver :-) Jag behåller mina 1800 aktier tillsvidare.

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera