tisdag 17 januari 2017

Stora förändringar i aktiva portföljen

Riskspridning är viktigt och jag har därför valt att bredda portföljen lite mer.

Förra året gick jag in och köpte ordentligt med Handelsbanken. Det var en bra affär men nu har bankerna uppvärderats rejält och med det blev mitt Handelsbanken innehav lite väl stort.

Jag valde därför att sälja av 500 aktier idag. Detta innebär att jag fortfarande äger 5500 aktier i bolaget till ett värde av 676 500 kr.

Handelsbanken är fortfarande mitt största kärninnehav men jag har istället valt att öka på i befintliga andra innehav. Jag har dessutom köpt in ett mig i ett helt nytt bolag.

Följande bolag har jag ökat i: Telenor, Axfood, Kinnevik B och H&M.


Nytt bolag i portföljen är Castellum :)

I och med försäljningen i Handelsbanken utgör nu innehavet endast 68% av portföljen. Mitt mål är att få ner det till 25%. När det gäller H&M har jag snittat ner mig och bolaget utgör ca 22% av portföljen.  Här nedan ser ni min nya portfölj.En annan intressant sak är att Handelsbanken B aktien står i ungefär samma pris som A aktien i skrivande stund. Grattis till er som ordnade lite gratis aktier.
Har du inte läst om hur du gör en riskfri vinst i Handelsbanken aktien rekommenderar jag mitt gamla inlägg:

http://slimis20.blogspot.se/2016/10/arbitrage-ar-en-mojlighet-till-fina.html

Med lite tur kan ni snart köpa A aktien billigare igen.

Bästa hälsningar Slimis

15 kommentarer:

 1. Låter som ett väldigt bra byte. Jag tycker dessutom extremt mycket om de bolag du bytt till och de delar ut bättre än Handelsbanken med :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det svider lite att minska men samtidigt är det bra med lite riskspridning. Även de bästa bolagen kan ju få problem. Tack för kommentar :) Mvh Slimis

   Radera
 2. Nyfiken på varför du gick in så hårt i SHB förra året och inte med mer diversifiering?

  Allt gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bankerna har presterat bra historiskt och framförallt Handelsbanken. Då både Industrivärden och Fredrik Lundberg handlade tyckte jag själv att det var ett bra tillfälle att köpa. Jag gillar stora insiderköp och av samma anledning har jag investerat mycket i H&M sista tiden. Men tanken är att över tid ha minst 10 bolag förutom fonderna jag äger. Mvh

   Radera
 3. Det var nog ett rimligt läge att minska andelen. Bör rimligen komma en rekyl under våren men den har jag å andra sidan väntat på sedan i somras.

  SvaraRadera
 4. Alltid svårt att veta men vi får se hur det blir framöver :-)

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Äntligen fick du in Castellum i portföljen! ;)

  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo men har en bit kvar till din storlek i bolaget ;)

   Mvh

   Radera
 6. Att ha 90% av aktieportföljen i två bolag är verkligen en spjutspetssatsning må jag säga, gillar dock de två bolag som du har valt att göra det i. Fint att du har välkomnar Castellum i portföljen, ingår även som en någorlunda central pjäs i min egen.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det har vart en medveten strategi att satsa ordentligt på de bolag jag sett stor uppvärderings potential i. Men under året kommer jag öka i vissa innehav samt köpa in något nytt bolag. Så i slutet av året kommer det se lite annorlunda ut. Jag ser Castellum som ett bra fastighetsbolag till rimligt pris. Tack för kommentar.

   Med vänlig hälsning Slimis

   Radera
 7. Intressant utveckling! Ser fram mot att följa din fortsatta portföljutveckling när du har lite mer balans mellan innehaven. Känns som bra timing att vikta om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja det blir bra med lite fler innehav :) Ja vi får hoppas på ett spännande år med mycket utdelningar. Blir intressant att fortsätta följa din portföljutveckling också. Med vänlig hälsning Slimis

   Radera
 8. Fina stabila bolag. Jag hade nog själv velat ha lite fler bolag i portföljen, då en sättning på finansmarknaden eller en eventuell bankskatt kan slå hårt. Jag har ca 20% finans i min portfölj men då är det 8 olika bolag.

  Kör hårt!

  SvaraRadera
 9. Fina stabila bolag. Jag hade nog själv velat ha lite fler bolag i portföljen, då en sättning på finansmarknaden eller en eventuell bankskatt kan slå hårt. Jag har ca 20% finans i min portfölj men då är det 8 olika bolag.

  Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se hur bankskatten slår. Jag är dock inte orolig. Bankerna brukar vara duktiga på att höja sina avgifter :-) Det kommer bli flera bra bolag i portföljen under året. Tack för kommentar.

   Med vänlig hälsning Slimis

   Radera