tisdag 31 januari 2017

Hennes & Mauritz överträffar analytikernas prognoser. Portföljen är nu värd över 1,3 miljoner kr.

I och med att Hennes och Mauritz överaskade positivt med sin rapport idag tog portföljen ett rejält steg i rätt riktning. Aktie/fondportföljen är i skrivande stund värd 1 309 129 kr.
Som ni kan se i diagrammet nedanför har den aktiva portföljen gått betydligt bättre än SIX Return Index och är upp 32.9% de senaste 12 månaderna. Portföljen har även detta år börjat bättre än index och är upp 3.07% än så länge.  Det var en bra start på året men det gäller att ligga i och hitta nya bra investeringar. Framöver får vi se vad marknaden erbjuder för bra köplägen. Grattis till alla er som äger H&M idag. Jag är säker på att vi kommer se aktien uppvärderas i år och glöm aldrig att det gäller att vara långsiktig när det gäller investeringar. De som förra veckan sålde av H&M ångrar sig säkert idag. Bra bolag brukar ofta fortsätta att gå bra även om tillfälliga problem sänker aktiekursen.
Nu blir det att jobba vidare för maximal avkastning på mina sparade pengar. Hoppas på 1,5 miljon kr om inte allt för lång tid.

Hur har din portfölj startat året?
11 kommentarer:

 1. Grattis tänkte jag skriva först, men ångrar mig. Det är ju inte tur det handlar om. Därför blir det snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentar :-) Ha en fin dag.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Härligt att se din fina utveckling, Slimis!
  Hoppas att det fortsätter lika fint under 2017 =)
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och hoppas du också får en fin utveckling under 2017 :-)

   Med vänlig hälsning Slimis

   Radera
 4. Snyggt jobbat och grattis Slimis! :) Jag får ligga i nu om jag ska ha en chans på 1,5 ;). Jag får göra det bästa med min låga lön.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får kämpa på :) Blir lite mindre lön för mig framöver också. Har vart sjuk en del :/ Sen får ju jag och min sambo barn i Mars och då blir jag hemma med barnet ett tag :) Tack ska du ha och fortsatt lycka till :-)

   Med vänlig hälsning Slimis

   Radera
 5. hej

  Tack för rn mkt bra blog :)

  Vad tycker du om Astra zenekas Rapport ?
  hade ett litet inehav som jag sålde.
  aktien rasasr ju även rätt bra idag

  Hur kommer du göra med ditt innehav ?

  hittade aldrig någon bra info angående utdelningen höjdes den ?

  Mvh en ny frälst sparare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj hade nog lite bråttom, många språkfel vart det :)

   Radera
  2. Hej anonym. Jag har bara tittat lite snabbt på AstraZeneca idag. Vad jag förstår minskade vinsten per aktie för kärnverksamheten med 5% och drevs av motsvarande nedgång i totala intäkter. Men rapporterad vinst per aktie ökade med 9% under året till 2,77 USD, vilket speglar en omvärdering av förvärvsrelaterade skulder.
   Vad jag förstår ska det delas ut 2,8 dollar per aktie.

   AstraZeneca behåller även bolagets progressiva utdelningspolicy.

   I dagsläget utgör aktien ca 1% av min portfölj. Min tanke är att fortsätta öka i bolaget och så småningom äga minst 50 aktier och som mest 100 aktier.
   AstraZeneca är dock ingen lågrisk aktie. Bolaget är i behov att nya läkemedel som kan sälja bra. Det är en svårt att säga hur aktien kommer gå framöver men jag känner mig endå bekväm med ett mindre innehav i min portfölj. Tack för kommentar.

   Med vänlig hälsning Slimis


   Radera
  3. tack för snabbt svar :)
   2.8 dollar/aktie låter ju iofs inte dumt

   ångrar mer och mer att jag sålde:
   kanske plockar jag upp dom igen vid en lägre punkt

   Radera
  4. Var så lite :) Tänk på att köp och sälj kostar mycket courtage. Var själv ivrig och köpte och sålde för mycket när jag började med aktier. I slutändan blir banken den stora vinnaren och du som sparare förlorar avkastning pga avgifter. Avanza Zero är tråkigt men slår 9 av 10 sparare. Testa 1 eller 2 år att jämföra din avkastning på aktier mot fonden. Är ditt resultat sämre än indexfonden är det bättre att satsa på fonden. I slutändan är totalavkastningen viktigast. Fortsatt lycka till med ditt sparande. Mvh Slimis

   Radera