torsdag 5 januari 2017

Inköp

Inköp

I samråd med mig själv hade jag tänkt ligga lågt med investeringar till slutet av månaden. 
 
Men i och med att H&M fick sälj rekommendationer kunde jag inte hejda mig till att handla lite mer. Tanken var att endast äga 800 aktier men när det mesta annat är dyrt just nu blev det ytterligare ett inköp. Pengarna togs från krigskassan och ett inköp på 50 aktier gjordes för 246.30 kr .
Detta kommer innebära ett lite mindre inköp till slutet av månaden då jag till viss del kommer fylla på reserven igen. Alternativt om jag säljer av en liten del Avanza Zero i början av nästa vecka. Får se hur jag gör. Som jag skrev i mitt förra inlägg ägde jag 1490 aktier i H&M 2014 och är tacksam att få köpa tillbaka billigare nu. Jag är inte orolig för H&Ms framtid utan ser stor del av nergången av att dollarn stärks runt 40% mot kronan. Det vore konstigt om inte marginalerna blivit sämre då stor del av inköpskostnaden är just i dollar. 
 
Varför kommer då H&Ms aktie vända detta år?
 
Jag tror att försäljning och vinsttillväxten kommer förbättras under 2017.
 
Marginalerna kan bli bättre då det förväntas lägre kostnader för nya satsningar.
 
Även pressen från den starka dollarn kan avta och det är min förhoppning. I skrivande stund är den ner under 9 kr från att ha toppat på nästan 9.45. Även euron har stärkts kortsiktigt mot dollarn. Detta är bra för oss som tror på H&M.
 
 
Vad är dina tankar om H&M 2017 ?
 
 
 


 
  

8 kommentarer:

 1. Har också köpt HM nu under 250kr strecket. Hoppas som dig, att vinsttillväxten ökar under 2017. Mvh Rik innan 30

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se hur det går. Tack för kommentar :-) Mvh Slimis

   Radera
 2. Jag kunde inte heller låta bli att köpa... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det blir bra på sikt. Vi får utvärdera i slutet av året vad som hänt :-) Tack för kommentar. Mvh Slimis

   Radera
 3. Har varit sugen på att sälja H&M men tror att aktien ändå kan utgöra en bra bas i portföljen. När jag blir osäker eller inte kan motivera köp brukar jag återgå till billiga men effektiva indexfonder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja indexfonder är inte alls fel. Händer att jag också hellre gör ett indexköp när jag känner mig osäker. Tack för kommentar. Mvh Slimis

   Radera
 4. Mina tankar handlar nog mer om HM 2027 än 2017. Och jag tycker aktien försvarar sin plats i byrålådan.

  SvaraRadera
 5. Precis som du skriver bör man se längre än några kvartalsrapporter när man äger ett bolag. H&M har ju aldrig sänkt en utdelning samtidigt som de öppnat nya butiker varje år. Men jag tror många letar efter mer avkastning på kort sikt och av den anledningen så passar inte bolaget i deras portfölj. Jag som troligtvis har över 50 år kvar att leva har inte bråttom. Så länge utdelningen är stabil och bolaget växer är jag nöjd. Marginalerna är pressade men H&M tjänar endå bra med pengar och jag är säker att dom gör det även 2027. Tack för kommentar. Mvh Slimis

  SvaraRadera