torsdag 16 november 2023

Köpt aktier för 4 MKR idag

Då var det åter Torsdag och nya möjligheter. För två dagar sedan sålde jag av 32140 aktier i Hufvudstaden. Aktien hade gått starkt och jag valde att släppa mitt innehav. 

Igår sålde jag även av hela min fastighetsfond och tog en vinst på 11.17 % eller 6290 kr i vinst för drygt en månads ägande. Hela fastighetssektorn fick sig ett rejält lyft i och med inflationen som kom in lägre än väntat.

Igår ökade jag på med 125 000 kr i index och idag har jag ökat på med 25000 kr till. Förutom det har jag köpt tillbaka 31060 aktier i Hufvudstaden för runt 13000 kr billigare än jag sålde för i Tisdags. 

Dagens transaktioner ser ni här under:



Efter dessa transaktioner har jag åter ökat på min riskspridning samtidigt som jag åter lyckats köpa tillbaka aktier billigare i Hufvudstaden.

I mitt förra inlägg kommenterade Nermin att jag skulle sluta jaga ören. Men dessa ören kan bli många kronor med tiden om den kortsiktiga handeln går bra. Min kortsiktiga handel i Hufvudstaden har nu gett mig en positiv avkastning på drygt 400 000 kr de 3 senaste åren hos Avanza. Dock bara runt 96000 kr i år men många bäckar små blir iallafall lite extra avkastning på sikt och det är just min kortsiktiga handel som ofta gett mig en överavkastning mot index under vissa år. Givetvis finns inga garantier att denna strategi kommer vara lyckosam i framtiden. Men jag försöker iallafall göra mitt bästa för en så god avkastning som möjligt till rimlig risk och mina affärer kan ni följa här via bloggen.

Imorgon eller på Måndag kommer drygt 60 000 kr in på kontot för försäljningen av fonden Plus fastigheter Sverige index och vi får se vart dessa placeras. 

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny aff'är görs. Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag kväll :-)

2 kommentarer:

  1. Hej slimis 400k är inte små pengar. Lyssna inte på någon du gör ett fantastisk jobb :) hade jag tjärnat in 100k per år på trading då hade jag nog blivit riktig glad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym och tack för de fina orden. Det är bara fortsätta spara och lära dig mer om börsen om du är intresserad. Med tiden blir du ofta belönad när du tar risk med dina pengar. 100 K var mycket för mig en gång i tiden också. Jag vet inte hur länge du sparat och investerat. Men jag började själv från 0 kr och har inte fått något arv eller några pengar från mina föräldrar. Men det tar tid att bli rik men har man tålamodet och uthållighet kommer resultatet med tiden. Jag började själv månadsspara 1000 kr i månaden i slutet av 2007. Så det har tagit några år att bygga upp dagens portfölj.

      Tack för kommentar och fortsatt lycka till med ditt sparande.

      Mvh Slimis

      Radera