torsdag 18 november 2021

Ökat i H&M samt tagit in Alibaba Group i portföljen

 Då var det Torsdag och nya möjligheter. Sedan gårdagens handel har mitt största innehav H&M tappat en del. Det blev lite kortsiktig handel idag och det hela slutade med att jag valde att öka på mitt innehav med 1200 stycken aktier. Det blev även en liten ökning i Avanza Zero. Dagens transaktioner ser ni här under:


Förutom detta valde jag att nu på kvällen ta in ett nytt innehav i portföljen. Egentligen gillar jag inte att handla utländska aktier pga den höga växlingsavgiften. Men jag anser att Alibaba Group kommit ner på en attraktiv nivå och i och med det ser jag en bättre risk/reward från denna nivå. Jag valde därför att ta in bolaget som en liten krydda till portföljen. Då de politiska riskerna är höga i Kina valde jag att lägga detta innehav på mitt aktie/fond konto. Det gör att jag kan dra av en eventuell förlust om mitt beslut här är helt fel. Alibaba har i alla fall tappat en bit över 50 % sedan toppen och i detta fall köper jag när blodet flyter på gatorna. Det lär visa sig tids nog om aktien kan återhämta den senaste tidens fall.

Efter dagens transaktioner ligger nu portföljens belåning på 5.3 %. 

Uppdatering: Fredag den 19:e säljer jag åter av 1200 stycken H&M aktier för 167.14 kr styck. Dessa återköps sedan under dagen för 165.90 kr styck. Den 22:a November väljer jag att köpa ytterligare 10 aktier i Alibaba Group. Priset för dessa aktier är 136.20 dollar per styck. Portföljens belåning ligger nu på 5.6 %.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Finns det någon läsare som har Alibaba Group i portföljen? Hur ser ni på bolagets framtid? 

8 kommentarer:

 1. Det inköpet må jag säga kom lite som en överraskning. En krydda från kryddornas hemland dessutom :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ZeroStrategy.

   Då jag främst fokuserar på utdelningsbolag så sticker AliBaba ut i min portfölj. Men det är som sagt en krydda till portföljen och kommer inte utgöra mer än max 1-2 % av den totala portföljen. Jag tycker iallafall att bolaget känns köpvärt just nu. Dock är trenden för aktien just nu negativ och frågan är givetvis om/när det vänder upp igen. Av den anledningen ligger aktien på mitt aktie/fond konto. Det ger mig möjlighet att kvitta en förlust mot någon vinst om denna investering visat sig vara helt fel. Men jag hoppas givetvis på en uppvärdering av aktien på sikt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Globalpicker och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Japp otroligt överraskad, äger också detta innehav.
  Man säger ju att alibaba är asiens amazon och köpte av samma anledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Alibaba har ju utvecklats riktigt bra över tid om vi bortser den senaste rapporten och framtidsutsikterna som ser lite svagare ut än tidigare. Samtidigt har aktien tappat från 310 dollar som den toppade på för drygt 1 år sedan till att nu stå i 137 dollar i skrivande stund. Jag har iallafall ökat på mitt innehav lite i veckan och kan tänka mig öka på lite till om aktien fortsätter ner nu framöver. Det blir iallafall spännande att se hur utvecklingen för AliBaba blir nu framöver.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Inga enskilda bolag från Kina men istället en ETF på Nordnet med månadsspar för Kina har ju sjunkit för mycket som helhet sista året tycker jag vill vara med på resan upp. Nordnet är väldigt bra med att man kan månadssparai ETF
  gratis utan att betala dyrt courage. Min heter Xtrackers MSCI China UCITS ETF 1C Kostar 0.65% i avgift å då är hela Kina bössen med
  Sossemats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats.

   Såg att denna fond även finns hos Avanza. Värt att ha i åtanke är att enligt Avanzas sida så ligger avgiften på 0.67 %. Sen tillkommer avgifter för köp och sälj i fonden. Läs gärna mitt inlägg om avgifternas betydelse vid pensionssparande på höger sida av bloggen. Tyvärr kostar det ofta mer än det smakar med en hög fondavgift. Men jag kan tänka mig att det är svårt att hitta någon billig fond när det gäller Kina. Håller iallafall tummarna att din Kina ETF ger en riktigt bra avkastning över tid.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera