torsdag 11 november 2021

Köpt och sålt aktier för 3 miljoner idag

Då var det Torsdag och nya möjligheter. Som jag skrev i mitt senaste inlägg har jag fortsatt bevakning på Hufvudstaden som idag kom med sin kvartals rapport. Efter att ha läst igenom rapporten lite snabbt i kombination med att aktien tappade rejält valde jag att åter gå in i aktien igen. Men det dröjde inte länge innan jag sålde av lite dyrare. För att finansiera köpet fick jag lätta på mitt H&M innehav. Men även dessa aktier återköptes lite billigare senare.

Dagens transaktion ser ni här under:


Hufvudstadens aktie känns fortsatt intressant på längre sikt. Men för stunden vill jag inte ligga med belåning i onödan och därför blev det en snabb affär idag. Innan denna rapport hade jag uppmärksammat att vakanserna på kontor blivit högre den senaste tiden när vi ser på Hufvudstadens hemsida. Jag skulle helst vilja se en minskning framöver av vakanser alternativt ett lägre aktiepris för att gå in i aktien igen.

Som långsiktig investering har inte Hufvudstadens gett en så hög avkastning de senaste åren. Men genom att köpa till rätt pris kan det ändå bli bra med lite kortsiktig handel över tid. I år har jag handlat i Hufvudstadens aktie för strax över 59 miljoner kronor. Det hela har gett en vinst på drygt 263 000 kr. Det senaste året har jag handlat för 63.6 miljoner kronor i Hufvudstadens aktie och det har gett en vinst på 278 000 kr. Det är givetvis lite jobb med kortsiktig handel över tid. Men så länge det kan ge en skälig avkastning kommer jag fortsätta med min handel.

Dagens vinst kommer troligtvis återinvesteras i Avanza Zero imorgon.

Som vanlig kommer det uppdatering om någon ny affär görs och nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig kommande helg :-)

8 kommentarer:

 1. Vad betalar du i courtage för dina miljontrades?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sebastian.

   Jag för med fastpris 99 kr för större affärer.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Då är jag med, jag satt o räknade på min egen courtage klass, o det blev inte värt det för mig (jag har dock bara 200k på börsen)... :)

   Radera
  3. Hej igen Sebastian.

   Ja det kostar mycket i procent mätt när man gör mindre affärer. Fast pris är bättre när man gör lite större affärer. 200 K är ju en bra start på ditt sparande. Fortsätt kämpa på så är du snart uppe i miljonerna :) Det är första miljonen som är tyngst att spara ihop. Sen rullar det på lite snabbare :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Helt fantastiska summor Slimis! Mycket imponerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Det är kul när det går bra :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Fantastiska summor!
  Passar inte mig som har en bred portfölj och bredare ska den bli.

  Lågt courtage och/eller stora poster lär krävas för att det ska funka.

  Jag letar dock ständigt strategier som kompletterar min buy-and-hold-strategi och swingtrading får läggas till där. Samt arbitrage, IPO och optioner (optioner ej igång än).

  Allt detta tar tid som jag inte är beredd att lägga så länge jag fortfarande jobbar 100%, men nästa år med trolig deltid så kanske. Och definitivt i FIRE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningssmåläningen.

   Ja vi har alla våra strategier för att lyckas med sparandet på sikt. Swingtrading har passat mig bra i kombination med mitt indexsparande. Men får jag en märkbart sämre avkasting än index är min plan att satsa mer på indexfonder. På sikt är en god avkastning det viktigaste.

   Fortsatt lycka till med din resa mot FIRE. Det är alltid kul att läsa om din resa.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera