söndag 23 maj 2021

Skänker bort 3 månaders gratis telefoni+surf

Just idag kör Vimla en kampanj som gör att jag får ge bort 3 månaders gratis telefoni + surf till någon vän. Detta erbjudande är värt drygt 1000 kr som mest om du väljer Vimlas 100 GB abonnemang. Abonnemanget har inte heller någon bindningstid så ni kan i princip använda Vimla gratis i 3 månader och sen pausa eller säga upp abonnemanget. Själv har jag använt Vimla sedan 2016 och kommer aldrig byta till någon sämre operatör igen. Vimla är helt enkelt bäst <3 

Genom min tillfälliga tipslänk får ni 10 kr rabatt på ert abonnemang resten av ert liv.

Erbjudande gäller till 31 Maj och ni hittar mitt tillfälliga erbjudande här:  


Med det sagt önskar jag alla läsare en trevlig kommande vecka :-)


 

13 kommentarer:

 1. Varför skulle du vilja byta till en sämre operatör? Det logiska vore väl att byta till en bättre operatör?? Typ Telia eller Tele2?

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym.

  Jag har haft både Tele2 och Telia förut men var inte riktigt nöjd med någon av dem. Med Telia upplevde jag driftstörningar samt dålig mottagning så fort jag kom ut på landsbygden i den kommun jag bor i. Gällande Tele2 har jag haft Comviq en gång i tiden. Fungerade bättre än Telia men efter att deras nät legat nere en hel eftermiddag valde jag att prova Vimla istället. Under de 5 år jag använt Vimla har jag aldrig haft några problem. Till jul brukar Vimla skänka gratissurf i julklapp och det är trevligt. Att det dessutom finns en möjlighet att ringa gratis över tid med Vimla är inte heller att underskatta. Jag har redan sparat åtskilliga tusenlappar genom mina värvningar och tack vare det har jag kunnat ringa samt surfa gratis några år nu.

  Vilken operatör använder du själv och varför föredrar du just den?

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara Telia som funkar här i urskogen.
   Men ett av mina större innehav är Telenor, så jag uppskattar alla försök att öka deras kundbas.

   Radera
  2. Hej igen Anonym.

   Ja ibland lär man ju välja operatör efter vart man bor. Vissa ställen har Telia bäst mottagning men på andra ställen kanske de andra operatörerna fungerar bättre. Håller i alla fall tummarna att Telenor ger dig en bra avkastning nu framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Snyggt!
  Vi är supernöjda med Vimla. Det var du som fick oss att hitta det. Det tackar vi för!

  Mvh PB?
  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pb?

   Tack själv att du är min Vimla vän <3

   Önskar dig en trevlig Tisdag.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Själv kör jag Fello sedan flera år. Fungerar utmärkt och ersatte Tele2. Nu har Fello tagits över av Telia men jag märker ingen skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ekonomie De Sade.

   Använde faktiskt Fello under en period. Men där jag bor fungerar Telias nät lite sämre än de andra och det blev tids nog ett byte. Det jag uppskattade med Fello var framförallt en trevlig kundtjänst.

   Hoppas du fortsätter vara nöjd med Fello :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Jag hade väldigt gärna sett ett nytt inlägg om din Swingtrade, jag är otroligt intresserad av det själv då jag nyligen började med det och du var min inspiration till det. :D

  Mvh Simon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 6. Hej Simon.

  Körde nyss lite kortsiktig handel i Lundbergföretagen. Det var handel för mellan 50-100 tusen kronor i omsättning men har inte uppdaterat de affärerna på bloggen då det endast gav småpengar. Marginalerna blir sämre på mindre affärer då jag betalar 0.15 % i courtage. Men även dessa mindre affärer bidrar tids nog till en något bättre avkastning. Helst vill jag att mina affärer ska ligga från på några hundra tusen kronor upp till runt 1 miljon kr om läget är rätt. När jag gör större affärer kan jag betala ett fast pris på 99 kr. Det ger då ett lågt courtage räknat i procent. Den senaste tiden har det inte vart något läge att göra någon större affär i de bolag jag följer. Men det kan dyka upp när som helst av någon anledning så det gäller att följa med vad som händer. Hest ska börsen vara lite mer volatil än den är just nu och får gärna gå lite i sidledes. Alternativt att någon rapport kommer in som marknaden prissätter fel i det korta perspektivet. Förövrigt har börsen gått riktigt starkt under en period och när börsen är högt värderad i det korta perspektivet blir jag lite mer försiktig med min handel. Dyker inga bra lägen upp för kortsiktig handel försöker jag istället ligga lång i mina investeringar. Just nu bygger jag även upp en liten buffert utanför börsen.

  Att lyckas med swingtrading är inte heller så lätt som det låter. Jag har haft turen att få en bra avkastning över tid. Men det har tagit mig många år att komma dit jag är idag. Precis som alla andra har jag gjort misstag tidigare och dessa har kostat mig genom en lägre avkastning. Som tur är har jag lärt mig en hel del med tiden. Vissa saker jag gjorde förut skulle jag inte göra om idag. Det finns de som förlorat stora summor på börsen och vissa investeringar kan ta flera år att återhämta sig. Ska man vara på börsen gäller det att ha is i magen och en lång sparhorisont. Mitt tips är att vara lite extra försiktig om du vill lära dig om swingtrading. Till en början kan du köra swingtrading med liten del av din portfölj. Detta för att lära dig hur det fungerar. För egen del håller jag mig endast till större bolag. Mindre bolag som inte tjänar pengar än ökar risken för permanent kapitalförlust. Viktigaste när det gäller sparandet är att spara pengar varje månad och placera dessa på börsen över en längre tidsperiod. Försök hellre öka din sparkvot genom högre lön eller lägre kostnader. Det är lättare att öka sparkvoten än att få en högre avkastning. Månadsspara gärna en del av ditt sparande i en indexfond för bättre riskspridning och bra avkastning över tid. De flesta slår inte index över tid och presterar man märkbart sämre än tex Avanza Zero över tid är det bättre att lägga sparandet här. I slutändan är en god avkastning det viktigaste.

  Du kommer som sagt inte bli rik på börsen över ett par år om du börjar från 0 kr. Jag började själv med 0 kr i slutet av 2007 och har nu ungefär 3.9 miljoner kr investerat. Sen ju familjen ett skuldfritt boende men det är pengar som är låsta i bostaden. Då har jag månadssparat varje månad sedan 2007 och försökt få en så bra avkastning som möjligt. Precis som med träning blir man inte bodybuilder på 2 år. Har du tränat hårt och ätit rätt i kanske 10 år börjar resultatet synas. Detsamma gäller med sparandet. I början går det sakta. Men bygger du upp en livsstil som gör att du kan ha en högre sparkvot över tid kommer även resultatet tids nog. Perioder är sparandet tyngre och i perioder går det lättare. Det gäller dock att aldrig ge upp om man vill lyckas på sikt. När börsen går ner är det bara att spara lite extra. Är den högt värderad kan man vara lite mer försiktig. Att läsa böcker för att få mer kunskap är också bra.

  Det kommer i alla fall uppdatering om någon ny större affär görs framöver :-)

  Lycka till framöver med ditt sparande.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supertack för ett enormt svar! Jag kikar på ett par större bolag som t.ex Creades Kinnevik Eqt och Svolder. När du säger att läget känns rätt, menar du bara att aktien har gått ner eller ser du på något annat?

   Radera
 7. Hej.

  Jag bildar mig först en uppfattning vad jag tycker det bolag jag är intresserad av är värt. För en så bra avkastning på längre sikt vill jag ha en säkerhetsmarginal. En del bolag som intresserar mig är av någon anledning inte populära för stunden. Sen kan det vara så att när det är billigt på börsen överlag så märker man det.

  För att nämna några exempel kan jag 2 av mina senaste affärer. Telenor och Hufvudstaden.

  Telenor: Rapporten släpps och Telenor tar en stor nedskrivning på 6.5 miljarder NOK. Detta har inte marknaden räknat med i rapporten. Jag blev genast intresserad då det kanske blev läge att plocka in aktien billigt. Samma dag som rapporten kom sjönk aktien ett par kronor men jag avvaktade. Dagen efter föll den vidare ner till 144 NOK. Då var det ett bra inköpsläge enligt mig. Visst kunde aktien fortsatt ner. Men jag ansåg att mycket elände var inprisat i kursen. Efter det steg aktien och jag sålde på 147 NOK.

  Hufvudstaden: Rapporten kommer in lite under förväntan men ändå faller aktien över 3 %. Efter att ha läst igenom rapporten ansåg jag det var en rejäl överreaktion ner. Jag gick in och köpte och sålde lite senare under dagen dyrare. Dagen efter kom rek-sänkningar. Då många investerare följer analytiker och det var bara att vänta in ett nedställ i aktien. Även denna dag köpte jag aktien billigt och lyckades med lite kortsiktig handel. Analytiker är väldigt kortsiktiga i sina analyser. Kan du tänkte dig äga ett bolag de rekar ner på just nu på längre sikt kan det vara ett bra köpläge när bolaget rasar på rapport dagen.

  De bolag du nämner har i alla fall haft en fantastisk avkastning på senare tid. För egen del tar det emot att köpa på ATH när det gäller både index samt enskilda aktier så jag skulle inte köpt något av nämnda bolagen i dagsläget. Däremot kunde jag tittat närmare på dem och haft dem på bevakning framöver. Det kan ju hända något och då kan du kanske få in dessa bolag i portföljen när de är rea. Jag är överlag orolig att köpa för dyrt då inköpspriset brukar ha stor betydelse vilken avkastning du får på din investering. Vill du absolut ha dem i din portfölj kan du ju spara i dessa bolag över tid och inte köpa alla aktier på en gång. När en aktie eller index står väldigt högt kan det vara för mycket positivt invägt i kurserna. Men det finns ju givetvis bolag som bara blir dyrare och dyrare hela tiden och växer på bra. Men långt ifrån alla bolag växer till himmelen. Om man nu dras till denna typ av bolag kan det nog vara en ide med stop loss om det inte går som du tänkt. Det kan gå riktigt fort ner om kurserna bygger på förhoppningar eller något tråkigt inträffar. Jag brukar ibland tänka tillbaka på Fingerprint. Bolaget hade till en början en fantastisk resa och det är lätt att bli fartblind. Sen rasade kursen och idag står den inte så högt. Saker och ting kan snabbt förändras och då hänger man inte alltid med som småsparare.

  Men när det gäller investmentbolag tycker jag du ska titta på substansvärdet. Är det en hög premie bör du fråga dig själv om denna premie är värd att betala för? Pris är ju vad du betalar och värde vad du får. Om du tittar på Aktiestinsen så tror jag knappast han skulle betalat en premie för investmentbolag idag. Han köpte ju gärna 1 kr för 50 öre och ville ha en säkerhetsmarginal på sina investeringar. Jag vill själv ha en viss substansrabatt och undviker att betala premie för något. Handlas tex Industrivärden till en premie kan du ju köpa de enskilda aktierna billigare på börsen. Detsamma gäller många andra investmentbolag.
  Vad du än väljer att investera i så läs på om de bolag som intresserar dig. Då är chansen större att du gör en bra affär och känner dig trygg med ditt beslut.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera