fredag 21 maj 2021

Fått bråka mig till årets löneökning

Idag blev det äntligen klart. Efter 1 dags bråk med diverse chefer fick jag till slut igenom en liten löneökning som jag tids nog kommer få retroaktivt. Hade jag bara accepterat som det var hade chefen även detta år fått igenom 0 kr i löneökning. För drygt 1 månad sedan gick jag på ett vikariat som kommer vara till slutet av Oktober. Tack vare att jag gick på just detta vikariat skulle jag bli utan löneökning detta år. Samtidigt skulle de andra på min arbetsplats få ta del av en löneökning. Jag ingick helt enkelt inte i löneöversynen och skulle därför bli utan löneökning. Det kanske låter helt sjukt men när man jobbar i vården kör en del chefer över sin personal som bara accepterar allt. I just denna situation kände jag mig som ett mobboffer som är inget värd. När det dessutom är tredje gången jag hamnar i denna situation så rann bägaren över. I år var det slut att acceptera dessa vidriga avtal som våra chefer försöker få igenom. Man kan ju tycka att alla ska ha rätt till en liten löneökning varje år speciellt när Kommunal kommer överens om detta med arbetsgivaren. Vi pratar om 3-500 kr i löneökning per månad. Men jag har lärt mig att man får inget gratis och tyvärr måste man bete sig som en idiot för att få sin vilja igenom. Till slut tillrättavisade en högre chef min chef så att jag nu kommer få min löneökning tids nog. Men jag vet att samma strid kommer uppstå även i framtiden. Jag kommer dock aldrig ge mig mot någon som behandlar mig illa. Idag var det på gränsen att jag skulle säga upp mig från denna arbetsgivare. Att bli nedtryckt av sina chefer över tid är inget man mår bra över. Jag kommer i alla fall fullfölja mitt vikariat till slutet av Oktober. Sen får vi se vad som händer. För stunden känns inte arbetsmotivationen på topp i alla fall.

Hoppas ni läsare haft en bättre dag än mig.

Trevlig helg

 

44 kommentarer:

 1. Även jag blir nedtryckt av min chef. Vågar inte säga upp mig då jag är osäker på ifall jag kan skaffa nytt jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Face it! Beggers can't be choosers. Kompetensutveckla dig gör dig anställningsbar. Gå på offensiven. Sitt inte och gnäll på din chef! Gör något.

   MvH Lars

   Radera
  2. Precis. Många som gör så. Bara gnäller. O varför inre söka nytt jobb så länge du har ett finns gott om jobb. Jag kollar alltid efter jobb även om jag nyss bytat.

   Radera
 2. Hej Fire2023.

  Vad tråkigt att höra. Du är i samma situation som de flesta. Man är beroende av lönen och därför lär man hålla sig väl med sin chef även om denna är ett svin i vissa fall. Jag försöker själv att ha så lite som möjligt att göra med mina chefer då jag egentligen inte är beroende av någon chef. Jag är självgående och sköter mitt jobb bäst själv. Men när något är fel säger jag till ordentligt och det uppskattas inte alltid av chefer. Jag är en väldigt snäll person tills någon går över gränsen. När den gränsen passeras kan även jag visa en mindre trevlig sida. Jag tycker inte om att behöva bli arg men det är tyvärr enda alternativet ibland. Ett förslag är att du skaffar dig en arbetsgivare till. Då har du en i reserv om din chef skulle bli för jobbig. Sen hjälper det att spara ihop ett kapital över tid. Då kan du klara dig bra utan inkomst under en period. En förutsättning är dock att inte ha för höga fasta utgifter. Då blir man mer beroende av sin arbetsgivare.

  Kom ihåg att du kan lyckas med allt om viljan bara finns. Mitt tips är att inte acceptera en dålig chef över tid. Livet är helt enkelt för kort för att gå och må dåligt över någon idiot.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Jobbigt läge. Själv fick jag avtalsmässiga (Unionen) 2,8% vill jag minnas. Lönesamtalet blev mest ett besked och sedan även en del klagande på prestationen där jag delvis kan hålla med och det beror mycket på bristande motivation.

  Tänkte skriva ungefär som FIRE2023 ovan annars.

  43 månader månader till min planerade FIRE är lite för länge att vantrivas så får hoppas det vänder igen. Ditt vikariat till oktober låter dock som rimlig tid att stå ut.

  SvaraRadera
 4. Vad jag förstår jobbar bloggaren inom vården. Är man missnöjd med lönen kan man väl vidar utbilda sig. En intensivvårdssjuksköterska tjänar väl runt 40000kr i månaden.Är det dåligt? Vad tjänar en barnmorska en grupp som brukar beskriva sig som sjukvårdens kustjägare:-)

  MvH Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars,
   Om du är den Lars som ganska flitigt kommentar på Slimis, Petrusko och Kronans bloggar brukar jag tycka att du alltid har vettiga kommentarer men dessa gällande Slimis löneökning var ett riktigt lågmärke.

   Vidareutbilda sig hit och vidareutbilda sig dit är en sak men oavsett det bör man väl ändå (om man skött sig, vilket jag är ganska övertygad om att Slimis gjort) få en normal löneförhöjning som avtalen säger?

   Tycker dom som jobbat inom vården har gjort ett enastående och fantastiskt jobb under pandemin och vi är dom ett enormt stort TACK dom skyldiga.

   Skulle vara enormt intressant vad du skulle säga om du fick Covid-19 men att du tyvärr inte kan få någon vård då sjukhus personalen endera vidareutbildar sig alternativt är sjukskrivna pga utmattning!?

   Jag tycker iaf att Du är värd en vettig höjning och mer än så efter allt slit under pandemin Slimis och ”keep up the Good work”.

   // Malte   Radera
  2. Hej Malte. Kul att du uppskattar jobbet som gjorts under pandemin. Jag har haft flera arbetskamrater som blivit rejält sjuka i Corona under denna tid. Värst var det för en kvinna i 60 års ålder. Hon måste ha syrgas resten av sitt liv efter att ha insjuknat. Sen har vi alla de äldre som har dött det senaste året. Även om jag är van att ta hand om de som dör känns det i hjärtat när det är någon man tycker om. Det är även betydligt tyngre att jobba nuförtiden med all skyddsutrustning som vi måste använda. Oavsett om vissa chefer och andra människor tycker vi är värda 0 Kr i löneökning kommer jag fortsätta hjälpa människor. Det är min plikt sedan den dagen jag fann vården.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  3. LArs, jag vet inte i vilken värld du befinner dig, men min fru har jobbat som SSK i 4 år, och vidareutbildade sig till specialist. Innan hade hon 26000 kr brutton, efter utbildning och nya arbetsuppgifter fick hon 28000 kr. Jag frågade henne om hon visste nån SSK som hade 40" och fick ett skratt som svar.

   Radera
  4. Bemanning är ju ett alternativ med klart bättre lön och bättre arbetsgivare. Men trivs man där man bor kan det vara svårare då det är karenstid på minst ett halvår och arbetsgivarna inte gärna tar in tidigare anställd personal som bemanning istället.

   Radera
 5. Hej Utdelningssmåläningen.

  2.8 % är iallafall över inflationen. Jag är van med minimala lönepåslag. Men när chefen försökte köra en 0 Kr ökning för tredje gången på 8 år fick det vara nog. När 0 Kr i löneökning börjar bli det nya normala tappar man motivationen att arbeta över tid. Att dessutom behöva bråka för att få något överhuvudtaget är ju helt sjukt. Att dessa chefer själva tar ut en löneökning varje år är helt normalt för dem. Men att deras personal ska få samma förmån är inte lika självklart. Cheferna över mig har en nästa dubbelt så hög grundlön som mig själv. Samtidigt har de mage att snåla in så mycket de kan på våra löner. Nej jag har inte mycket över till översittare till chefer som ser ner på sin personal. Hoppas du kan nå Fire lite tidigare om du inte trivs. Jag tror ju själv att man kan leva ett bra liv på ett betydligt mindre kapital än man tror. Men det är ju tryggt att ha lite extra den dagen man inte har lön som kommer in varje månad.

  Fortsatt lycka till på din resa.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars.

   Givetvis kan man tjäna pengar i vården. Men överlag är det sämre betalt än för likvärdig utbildning i andra yrken.
   Alternativt kan man åka till Norge och jobba under perioder om man vill tjäna lite extra. Jag tycker dock en årlig löneökning borde vara en självklarhet när ett kollektivavtal finns. Vi pratar om några få hundralappar i ökning varje månad. Men det kanske är för mycket begärt när man hjälper de svagaste i samhället? Med det sagt gnäller jag inte över min lön. Men jag vill gärna ha min lilla årliga höjning.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Förstår inte alls varför du skall ha någon årlig löneökning. Gärna det om du kompetensutvecklar dig. Visst kan man åka till Norge.Hur många av dina arbetskamrater har gjort det? Du säger att du inte gnäller över din lön.Tycker inte du är värd mer än du får.Arbetsgivaren tycker tydligen inte att du är oumbärlig.

   MvH Lars

   Radera
  3. Hej igen Lars.

   Kan tänka mig att du själv jobbar som chef med din inställning? Jag har den utbildning som krävs för mitt jobb och utför alla de sysslor som ingår i arbetet. När man jobbar med äldre människor handlar det inte om att jobba snabbast eller vara bäst som i många andra yrken. Vi tar hand om och hjälper sjuka människor så de kan ha ett så normalt och bra liv som möjligt. Jag har inga vänner som åkt till Norge och arbetat. Jag har däremot vart där själv och arbetat i perioder. Att du och min chef tycker att 0 kr är en rimlig löneökning för stå för er. Jag tycker i alla fall själv att alla inom vården förtjänar en löneökning och det varje år.

   Mvh Slimis

   Radera
  4. @Lars Så du tycker det är rimligt att ens lön minskar år för år i takt med inflationen? :p För mig är det rimligt att där det finns kollektivavtal är lönen likställd (dvs ökar i takt med inflationen) som minimum. Gör du extra bra ifrån dig bör du få betalt för det också.
   /Arbetsplanen

   Radera
  5. Arbetsplanen,

   Vi har ingen större inflation i Sverige. Räntan ligger runt noll. Precis som du säger gör du extra bra ifrån dig bör du få betalt för det. Kompetensutveckling. Du kan bli specialistundersköterska på akutmottagning. Res dig och gör något istället för att gnälla på arbetsgivaren.

   MvH Lars

   Radera
  6. @Lars, du har rätt att den är låg, 1,4% i snitt de senaste 5 åren enligt SCB (https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/priser-och-konsumtion/konsumentprisindex/konsumentprisindex-kpi/pong/tabell-och-diagram/konsumentprisindex-kpi/inflation-i-sverige/).
   Rimligt i alla fall att lönen höja med det tycker jag, men där tycker vi olika :p

   /Arbetsplanen

   Radera
  7. Kpif är ju ett skämt. Går elpriset upp viktar de annorlunda för "man får bättre kvalitet, mer värde för pengarna" så går priset upp tex tio procent medan inflationen ökar bara 2 procent pga bättre användning etc.... Sjukt är det.

   Radera
  8. Slimis: Otroligt engagerande ämne Slimis! Svårt matcha kommentar med svar. 2,8% som jag fick är nog i linje med inflationen då det var 20 månader sedan förra lönejusteringen.

   Konstigt att du skrev om att gå ännu lite tidigare än planerade 2025 om man inte trivs då det är precis vad jag tänkt räkna på ett tag och sedan skriva om. Det kan inte bli i år eller 2022. 2023 är nog dock möjligt och 2024 ÄR definitivt möjligt.

   Vad är det för chefer i vården? Är det läkare/sjuksköterskor som gjort karriär eller är det "vanliga" chefer - alltså chefer som gör chefskarriär och kan gå från vården till byggföretag till whatever?

   Radera
  9. @Putte, Hmm ok, vad tycker du är ett bättre mått på inflation?

   @Utdelningssmålänningen, det är ofta sköterskor som blir chefer. De har ett högt incitament ofta - låg lön och dåliga arbetsförhållande som sköterska. Läkare blir sällan chefer då lönen är typ det dubbla som läkare. De arbetar hellre deltid.

   /Arbetsplanen

   Radera
  10. Hej igen Utdelningssmålänningen.

   Ofta är det Sjuksköterskor som gör "karriär" som enhetschefer. Men det finns även chefer som läst någon annan högskoleinriktning tex ledarskap. Som Arbetsplanen skriver håller sig Läkare borta från detta yrke då de är för överkvalificerade.

   Radera
 6. Usch...bra att du står på dig ! vilka pottsorkar det finns !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej CS.

   Ja ibland är det jobbigt att stå på sig. Men jag vet att det är det enda rätta. Att bli dåligt behandlad ska man aldrig acceptera.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Riktigt trist att du skall behöva kriga för att få vad du har rätt till. Tyvärr är det nog det du måste göra fortsättningsvis också. Jag låg nyligen inne några nätter på sjukhus och fick en god inblick i hur mycket många inom vården jobbar. Jag är mycket tacksam och tycker att en omfördelning av skattemedel är på sin plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ZeroStrategi.

   För många kanske det krävs ett besök på sjukhuset för att förstå det. Eller att man blir allvarligt sjuk och beroende av någon annans hjälp till vardags. En sak som är säker är att vi alla tids nog blir gamla och får diverse krämpor och då behöver vi hjälp. Jag är i alla fall själv väldigt nöjd med svensk sjukvård.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 8. Segt att höra, kanske behöver du också ett sabbathsår, Slimis? Spara ihop resterande lön tills oktober, sen leva på det + utdelning 6-12 månader? Minska på bullshiten ett tag.
  Segt att behöva kriga. Uppenbarligen är du en arbetare av rang. Aldrig sjuk, jobbar extra, täcker för andra etc.

  Fick själv lönebesked idag, 29000 -> 30000 (+3,45%), kändes rimligt även om lönen är låg i grunden. Då har min chef ansträngt sig och sökt extra medel för mig (vilket jag tror på då jag vet att de blir fördelade en pott på drygt 2% årligen ungefär).

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Kul att du fick en fin löneökning. Vi får se vad som händer. I grund och botten trivs jag att hjälpa människor då det är väldigt givande. Så troligtvis kommer jag fortsätta med det på ett eller annat sätt även i framtiden. En ide är att åka till Norge och jobba igen när mina barn tids nog blir större. Nu när de är små vill jag inte missa deras uppväxt och väljer därför att arbeta här i Sverige. Men jag har fortsatt kvar min anställning i Norge så alla möjligheter finns att åka dit och arbeta även i framtiden. I Norge är man väldigt uppskattad inom vården och lönen är riktigt bra. Jag brukar dock få hemlängtan så jag vill inte vara där i alldeles för länge.

   Vad har du själv för planer de kommande åren? :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Förstår hur du känner. Du ska göra det du trivs med :-) Deltid finns ju annars också som möjlighet, eller timvikariat. Så kan du jobba mer igen när ungarna är äldre som du säger, och kanske i Norge då ibland!

   Planen nu är att bli pappa och byta jobb. Kanske (som jag skrev i annan kommentar) att köra semi-sabbatsår så jag får en paus och får umgås mycket med min familj istället :-)

   /Arbetsplanen

   Radera
  3. När jag når 725 000 - 1 000 000 kr så småningom är planen att jobba deltid framöver. Hade varit gött med 50% anställning och 10-20% något eget eller så. Är dock inte främmande för att arbeta heltid i perioder även framöver, kanske i synnerhet när framtida barn är gamla nog att gå i skola (och inte behöver mig lika mycket).

   /Arbetsplanen

   Radera
  4. Hej igen Arbetsplanen.

   Som du skriver finns alla möjligheter om man vill. Kul att du ska bli Pappa. Då blir det en rejäl förändring i ditt liv. Då kan du ta ut en hel del föräldraledigt under en period. Är det något speciellt du skulle vilja jobba med tids nog?

   /Slimis

   Radera
  5. Kan tänka mig i princip vad som helst på halvtid som ger 25 000 - 30 000 kr/månad på heltid, t.ex. lagerarbete. Kan också tänka mig att utbilda mig 1-2 år till inom något annat, t.ex. brandman. Så kan jag ha egen klinik på 20% eller så vid sidan om.
   Är också intresserad av forskning och utbildning (att lära ut till andra) och skulle gärna arbeta på ett universitet.
   Jag skulle också kunna ha egen klinik på 60-80%.

   För mig är variationen viktig. Jag gillar att studera bland annat av den anledningen. Du läser en kurs/kapitel och har ditt fokus där, sedan tentar du av det och går vidare till nästa. Du lär dig nytt och kan bestämma över din egen tid väldigt mycket.

   Hade jag bara behövt arbeta 2 dagar i veckan skulle jag kunna arbeta med vadsomhelst :-) Kombinationen forskning, kliniskt arbete och något praktiskt yrke hade dock varit grymt på lång sikt tror jag.
   Jag har många trådar ute nu så vi får se hur det blir, framför allt är det dags att lämna nuvarande arbete :p

   /Arbetsplanen

   Radera
  6. Hej igen Arbetsplanen.

   Ja det viktigaste är ju att man trivs på sitt jobb och gör något som känns meningsfullt. Du får uppdatera lite mer tids nog vad du hittar på framöver :-) Att kombinera olika jobb är ju inte alls fel för att få in lite mer pengar samt lite olika erfarenheter.

   Lycka till framöver.

   Mvh Slimis

   Radera
 9. Nu är det väl så att ingen är garanterad en löneökning.. Potten ska ju fördelas på alla och några kan få mer och några ingenting.. Men vore intressant om det gick att få ut hur mycket de ökade lönerna med totalt om de följer potten eller om de ligger under för då är det ju rejält tokigt..

  SvaraRadera
 10. Om ni snåljoppar inte gick ur facket hade vi varit fler som kunde trycka till arbetsgivarna. En kedja är aldrig starkaren än sin svagaste länk. Sossemats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ha rätt i det! Tror facken har gjort mycket för Sverige tidigare som nu finns lagstadgat med semester och sådant. Numera ser jag sällan någon effekt ifrån facklig verksamhet. Kanske är det som du säger "om alla hade varit med hade det blivit skillnad".

   Jag tycker facken enbart ska syssla med förhandlingar, kalla till strejk, göra taktiska spel (t.ex. låta medlemsavgifterna täcka lönen en kortare period för en grupp arbete som då alla säger upp sig samtidigt för att skapa kaos och röra om). I synnerhet i områden som är samhällsnödvändiga, t.ex. vårdyrken, polis, brandförsvar, lärare etc.

   Jag är mycket besviken på mitt fack där jag mest ser blogginlägg, ryggdunkningar, tomma ord och onödiga event (som såklart också kostar pengar även om du är med i facket).

   /Arbetsplanen

   Radera
  2. Hej Mats.

   Jag är inte med i facket i dagsläget. Men min sambo är det. Däremot var jag med i Kommunal tidigare. Men då höjdarna i Kommunal festade upp medlemmarnas pengar försvann mitt förtroende. Facket här engagerade sig inte heller för oss deltidsanställda då vi stod utanför de ordinarie avtalen. Så jag hade ingen hjälp av dem vid den tidpunkten. Kommunal har idag flest medlemmar av alla fack. Men lönerna kommer ändå inte upp något nämnvärt. Men jag kanske går med facket en dag. De har ju genomfört mycket bra över tid.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 11. Ser det själv. Min fru som är anastesisköterska med obekväma arbetstider har mycket sällan mer i månatliga lönekuveret än vad jag har som snickare som endast arbetar 7 till 4. Och lägger man till att hon har universitetsår bakom sig medan jag bara har gymnasiet.

  Så är det med regionernas oligopolställning. Mycket svårt att påverka lönen.
  Kriga på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Putte.

   För oss som jobbar i vården blir det en vana att jobba kvällar och helger. Det känns tids nog helt naturligt fast det egentligen inte är det. Hade vi bara jobbat vardagar 7-16 skulle det inte bli mycket i lönekuvertet. Det är ju många som slutar i vården just för att det är svårt att få ihop familjelivet. Man offrar mycket socialt när man jobbar många helger varje år. Felet med vården överlag är att det är kvinnodominerande. Det har alltid vart sämre betalt än mansdominerade yrken. Så kommer det nog vara även i framtiden även om vi har ett mer jämställt samhälle idag.

   Kul att du tjänar bra som snickare i alla fall. Med två bra inkomster kan man leva riktigt bra över tid.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 12. 1-0 till Slimis alltså! Där fick de... Så härligt att läsa att du vann fighten, det är inte alltid man kan gå vinnande ur en sådan eller liknande fight men du gjorde det!

  Otroligt. Det går åt detta håll mest överallt även om du verkar vara väldigt hårt drabbad. Arbetsgivarna gör allt de kan för att trycka ner sina anställda och gärna även direktimportera arbetskraft vilket gör att både facket och de anställda står allt svagare till. En oroande utveckling alltsammans. Visst kan man resonera lite som Lars men då ska inte priserna på ALLT öka, eftersom de nu gör det måste även lönen ökas annars får man ju allt mindre betalt i reala summor. De ynkliga löneökningarna som börjat bli kutym i Sverige när allt annat man tvingas konsumera ökar fortare bådar inte gott inför framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Det var en jobbig strid men så här i efterhand känns allt bra eftersom jag hade rätt till min löneökning. På längre sikt kommer jag söka mig från min nuvarande arbetsgivare om det ska vara som det är nu. Man kan ju tycka det ska räcka att ta hand och vårda sjuka människor och sköta sitt jobb exemplariskt. Att dessutom behöva läxa upp chefer om vad som är rätt och fel borde inte vara min uppgift. Har man 45 000 kr i månadslön borde det minsta vara att man har kompentens nog att ge sin personal sin årliga löneökning. Annars kanske man borde fatta att något är fel när alla andra i arbetsgruppen fått en löneökning beviljad men inte jag.

   Missar man ett års löneökning är det ju inte bara en förlust detta år. Det ger ju även en lägre lön kommande år. Brukar resonera som dig. Skulle priserna stå still så hade det inte vart samma sak med 0 kr i löneökning. Men då allt blir dyrare över tid vill jag gärna ha de löneökningar jag har rätt till. Tids nog kommer även löneutvecklingen påverka den framtida pensionen. Men det är faktiskt bara i vården jag märkt av dessa fula metoder och endast hos 1 av mina 2 arbetsgivare. Min andra arbetsgivare som jag jobbat för i 6 år har höjt min lön varje år.

   Nu framöver är det bara fortsätta kämpa på med sparandet och gå vidare. Idioter kommer och går.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 13. Hej, Kul att du stod på dig, det ska man helt klart göra, min chef ville sänka min lön genom att ta bort en ersättning, fick en höjning av lönen men i och med att ersättningen skulle försvinna var det en lönesänkning med 500 kr i månaden. Tur som är kan man alltid byta jobb, då gick jag istället upp 6500 kr, när jag gjorde det.

  I och med att alla vill tjäna pengar gäller det att se sin egen nytta och sätta hårt mot hårt, att hålla löner nere gynnar givetvis företag kortsiktigt men min bestämda uppfattning är att det är just kortsiktigt tänk att hålla dem nere när man har missnöjda medarbetare. Incitament för medarbetare ska vara i linje med vad som ger företag framgång..
  ett exempel på det:
  FedEx hade problem med att få varor lastade. Så istället för att ge fast timpris, som man gjort tidigare, så fick istället medarbetarna betalt för hur mycket som var rimligt att göra på en dag (typ accord), vips, så hade fed ex inget problem med hur snabbt saker lastades längre, och medarbetarna kunde gå hem tidigare, samtidigt tjäna lika mycket pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej R.

   Grattis till en fin löneökning. Ofta lönar det sig att byta arbetsgivare och jag lyckades på samma sätt som dig förut men fick inte lika högt lönelyft. Ditt exempel med FedEx var intressant. Det visar ju tydligt att en högre lön är en bra morot för arbetarna.

   Lycka till framöver med dina lönelyft och tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 14. Grattis till att du tog striden. Regioner och kommuner är tyvärr helt urusla arbetsgivare, och har svårt att se personalen som en resurs. Tyvärr har de på många ställen monompol på vårdtjänsterna, så det hjälper inte att säga upp sig som vi andra tjänstemän kan göra.

  Min fru fick faktiskt lite extra i lönekuvertet i år då hennes chef tyckte hon hade halkat efter de nyanställda. Så är det, de höjer grundlönen med 500-1000 kr per år, och de som har varit med ett tag kommer ju halka ännu längre tilbaka om inte chefen tar sitt ansvar och lönejusterar.

  Jag har inte haft lönesamtalet än, men bolaget har gott väldigt bra och chefen ska att vi ska "prioritera de anställda" i år, så minst 3% ska jag ha :) Jag återkommer på bloggen när vi har haft vår tuppfäktning...

  SvaraRadera
 15. Hej Snålgrisen.

  Kul att din fru äntligen fick sin grundlön höjd. Hon är värd varje krona. Håller tummarna att även du får en bra löneökning nu då. Du får uppdatera tids nog hur det gått för dig.

  Lycka till och tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera