fredag 7 maj 2021

Köpt och sålt aktier för nästan 1.8 miljoner idag

Då var det Fredag och nya möjligheter. Idag fick mitt största innehav Hufvudstaden sänkta rekommendationer från flera håll. Det var med det sagt bara vänta in rätt köpläge och slå till. En fördel med att tolka en rapport på sitt eget vis är att man kan göra sin egen bedömning hur bra respektive dålig man tycker en rapport är. Med det sagt behöver man inte bry sig vad dessa analytiker tycken aktien är värd på kort sikt. Senare under dagen vände i alla fall Hufvudstaden upp rejält och jag lyckades åter med en kortsiktig affär. 

Dagens transaktion ser ni här under:


Efter dagens transaktion ligger belåningen fortsatt på 0.2 % men har gått ner lite i kronor sett. Så här i efterhand är det bara att tacka dessa analytiker som fick aktien på fall både igår och idag. Jag är i alla fall själv fortsatt positiv till Hufvudstaden och hoppas på sikt för en fortsatt god aktieutveckling.

Uppdatering: De senaste dagarna har jag valt att sälja av i Telenor. Hade tänkt bygga upp en position men valde istället att ta hem en liten vinst. Jag tycker fortsatt Telenor aktien har potential på sikt. Men det blir för dyrt att bygga upp en position över tid pga valutaväxlingsavgifter. Framförallt blir det dyrt tids nog om jag skulle sälja en större position i framtiden. Jag kommer därför fokusera mer på Sverige framöver. Under samma dag sålde jag även av mina Tele2 aktier. Men köpte tillbaka dessa lite billigare senare under dagen. Dessa är tänkt att behålla. Efter den senaste tidens fall har jag istället åter tagit in en liten position i Lundbergföretagen. 20 aktier har köpts för 473.60 kr st + courtage. Lundbergs investmentbolag handlas just nu till en liten rabatt och tanken är att öka på innehavet här framöver om priset känns attraktivt. Jag sålde tidigare av detta fantastiska investmentbolag som alltid känns lite för dyrt för att köpa. Men på sikt har Lundbergföretagen haft en fantastisk utveckling och det tror jag på även i framtiden. 

Efter detta köp ligger nu belåningen på 0.3 % .

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Min nuvarande portfölj finns på höger sida av bloggen.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Unknown. Såg att Cibus aktien haft en bra utveckling på senare tid. Så här i efterhand skulle det vart en bra affär att köpa bolaget för ett par år sedan. I dagsläget handlas bolaget med en premie och det behöver inte betyda att det är en bra affär att köpa idag. Att köpa ett okej bolag till en hög värdering kan bli en dålig affär på sikt. För egen del köper jag hellre Hufvudstaden som jag tror har bättre potential på lite längre sikt. När pandemin tids nog är över ser vi troligtvis en lägre substans rabatt i Hufvudstadens aktie och tids nog kanske en premie värdering igen likt innan pandemin. Historiskt har bolaget alltid återhämtat sig efter kriser och även denna gång kommer vi tids nog se ljuset i tunneln. Hufvudstadens har fortsatt Sveriges mest attraktiva fastigheter i bästa lägen. Dessa fastigheter tror jag kommer efterfrågas även i framtiden.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hallå Slimis, Pro Tradern med rang! Har du fått Pro status igen?! Du får gärna för nöjets skull inkludera 'TYP' kolumnen också även om det går att förstå vad du gjort. Jag köpte in Hufvudstaden kring 115 och med sedvanliga avsikt: behåll. Att få ha aktier i ett detta bolag med lägst belåning i branschen samt med fastigheter i yppersta klass duger gott för en simpel Kalkyl! Jag äger i stort sett bara bolag som jag är stolt och glad över att äga och de får ligga kvar o ticka in värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl. Tack för påpekande gällande TYP kolumnen. Detta inlägg skrev som hastigast på Fredag kväll och blev lite slarvigt. Jag skrev det även på en annan dator än här hemma så har inte kvar mitt paint dokument som jag infogade i inlägget. Jag sålde iallafall Hufvudstaden med en liten vinst och fick köpa tillbaka H&M något dyrare. På dessa affärer kör jag fast pris 99 Kr. Pro statuset passar bättre för lite mindre affärer. Men blir det affärer för några hundra tusen kronor upp emot 1 miljon blir det som sagt billigare med ett fast pris. 115 Kr var iallafall ett bra inköpspris. Som jag skrivit tidigare tror jag Hufvudstaden kommer vara betydligt högre värderad det dag pandemin är över. Min tro är att vi går tillbaka och lever ett mer normalt liv igen. Sen kommer förhoppningsvis arbetslösheten gå ner tids nog igen och även det bör innebära ett lyft för retail sektorn överlag.

   Håller tummarna att vår investering i Hufvudstaden blir bra över tid.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej Slimis. Hur ser du på Swingtrade i Investmentbolag, med tanke på substansrabatt osv? Svolder t.ex. :)

  Mvh Simon

  SvaraRadera
 4. Hej Simon. Just Svolder har aldrig intresserat mig. Dels tycker jag deras förvaltningsavgift på 1.10 % är för hög över tid. Men sen gillar jag även större bolag framför små bolag. Idag handlas Svolder till en rejäl premie likt en del andra investmentbolag som jag tycker är för dyra. Skulle jag vilja exponera mig mot mindre bolag i dagsläget hade jag hellre valt en småbolagsfond med låg avgift. Då slipper jag iallafall betala en premie och får en lägre förvaltningsavgift. Gällande swingtrading kan man göra det i alla bolag. Körde mycket swingtrading i Investor och Industrivärden tidigare men då var värderingen betydligt lägre än idag. När värderingarna är höga på kort sikt är jag försiktig med kortsiktig handel och avstår hellre om läget inte känns rätt. Jag vill gärna ha en säkerhetsmarginal för att inte förlora mina pengar på sikt.

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera