tisdag 18 maj 2021

Portföljen fortsätter växa så den knakar! Nu över 3.9 miljoner kr!

Då var det åter Tisdag och idag tog portföljen sig förbi en ny milstolpe. Det var bara drygt 1 månad sedan portföljen passerade 3.8 miljoner och avkastningen detta år är snart uppe i samma avkastning som jag hade under 2019. Det är dock ett tag kvar av året så vi får se vart det hela slutar. Sedan bloggens start i Augusti 2016 har i alla fall portföljen växt från 970 000 kr till ungefär 3.9 miljoner kronor i skrivande stund. Det innebär att portföljen växt i snitt med drygt 51 000 kr varje månad de senaste 58 månaderna. 

Min nuvarande portfölj ser ni här under. Observera att alla inköpspriser inte stämmer pga swingtrading.

 

Som bilden ovan visar ligger min avkastning fortsatt lite över index. Observera att avkastningen som visas i grafen ovan är från igår. Med dagens uppgång är avkastningen för detta år lite högre. Jag fortsätter med det sagt min aktiva portfölj i kombination med Avanza zero som har fungerat bra över tid. Så länge jag tycker börsen är kul och jag inte presterar märkbart sämre än index kommer jag fortsätta förvalta mina egna pengar på bästa sätt till rimlig risk. Sedan mitt senaste inlägg har jag sålt av 20 st Lundbergföretagen för 481.40 kr st. Jag tycker fortsatt Lundbergföretagen är ett fantastiskt bolag. Men då inköpet gjordes med lånade pengar tog jag en liten vinst i det korta perspektivet. Jag kanske återkommer i bolaget när det åter finns mer likvider. Annars vill jag tacka för den fina avkastningen i det korta perspektivet.

Nu framöver kommer jag fortsätt jobba vidare mot 4 miljoner. Min förhoppning är att denna stora milstolpe kan nås redan senare i år. Som vanligt kommer det uppdatering här på bloggen om någon ny affär görs.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

10 kommentarer:

 1. Cibus, den eviga pengamaskinen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown.

   Kul att Cibus haft en fin utveckling de senaste åren :-) Äger du själv aktien?

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Stort grattis Slimis, snart 4 mkr så rusa vidare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Ja vi får hoppas börsen fortsätter sin fina resa framöver. I så fall är inte 4 miljoner allt för långt borta :-) Hur ligger du själv till just nu?

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Grymt, Slimis, snart 4 Mkr! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Vi får hoppas att börsen fortsätter ge en bra avkastning framöver. Hur går det för dig just nu med sparandet? :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Går trögare nu på grund av flytt till dyrare boende. Håller nu på att buffertspara, kanske blir ett halvt sabbatsår framöver, får se!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Arbetsplanen.

   Kan ju vara värt att bara spara någon hundralapp om man har dåligt med pengar för stunden. Just för att hålla i gång sparandet och inte tappa motivationen. Det är ju på lång sikt du kommer se dom rejäla värdeökningarna. Även om det kan gå långsamt i perioder. Kanske kan du öka din sparkvot tids nog när utgifterna blir mindre. Eller hitta något extra jobb? Kanske finns det någon bra besparing i vardagen? Hoppas du kommer trivas i det nya boendet i alla fall och lycka till nu framöver :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Så är det! Kan alltid spara lite grann, låter automatiska sparandet på 500 kr/månad till Lysa löpa på vad som än händer. Blir det vanligt arbete fortsatt så kommer sparandet snarare öka, men vi får se :-) Har initialt medvetet lagt undan buffert för att kunna köpa mer när börsen backar lite, men nu lutar det snarare åt att jag kommer använda bufferten för att leva, som en paus ifrån arbetet.
   Känns riktigt bra med det nya boendet so far :-) Tack, Slimis!
   Önskar dig också fortsatt framgång!
   /Arbetsplanen

   Radera
  3. Lysa låter som en bra ide över tid. När man är ung får man inte glömma bort att leva och det kostar ju pengar. Är man duktig att spara pengar kommer ändå en ekonomiskt trygghet på sikt. Men ungdomstiden kommer aldrig tillbaka. När man är ung behöver man även mer pengar än när man blir äldre. Det kostar att skaffa boende, familj, bil mm. Så här i efterhand är jag själv glad att jag väntade till 24 års ålder innan jag började spara en mindre summa varje månad. Det fanns mycket annat roligt att göra på den tiden och pengar är ju faktiskt inte allt.

   Önskar även dig fortsatt framgång!
   /Slimis

   Radera