onsdag 21 oktober 2020

Tagit in Hufvudstaden igen. Minskat i Handelsbanken

Sedan min senaste försäljning i Hufvudstaden har jag haft aktien på bevakning. Ni som följer min blogg kanske minns att jag sålde av mina 5000 aktier för 130 kr st för några veckor sedan. Anledningen var att jag ökade i Handelsbanken då jag tyckte aktien gick ner för mycket i pris i och med alla kontorsnedläggningar som sker just nu och framöver. Totalt köpte jag då in 8850 aktier i Handelsbanken och i snitt betalade jag strax under 79.30 kr per aktie.

Idag sjönk Handelsbanken under dagen men Hufvudstaden tappade mer ändå. Då Hufvudstaden är ett bolag jag gärna vill ha i portföljen på sikt passade jag därför på att idag köpa tillbaka 5000 aktier i bolaget idag. Denna gång var priset 124.20 kr per aktie. För att finansiera köpet fick jag släppa 8000 aktier i Handelsbanken och dessa såldes för 77.72 kr per aktie. Dvs med en förlust med ungefär 1.60 kr per aktie eller ca 12800 kr i jämförelse med när jag köpte in aktierna för ett tag sedan. Däremot har jag nu lyckats köpa tillbaka Hufvudstaden för 29000 kr billigare än när jag sålde dessa aktier nyligen.

Efter dagens affär har min riskspridning åter blivit bättre igen och med det är även en större del av min belåning tillbaka till 0.99 % i ränta. Skulle det åter bli ett bra läge att öka i Handelsbanken alternativt minska i Hufvudstaden kan det mycket väl bli en ny affär i närtid. Just nu tycker jag iallafall att båda bolagen är köpvärda på sikt om man kan tänka sig äga bolagen över tid. 

Uppdatering:

Idag 22:a Oktober stiger Hufvudstaden i pris samtidigt som Handelsbankens aktie tappar. Med det sagt väljer jag att åter sälja av 5000 Hufvudstaden. Priset idag var 124.82 kr per aktie. Istället återköps 8000 st Handelsbanken aktier. Priset idag är 76.92 kr per aktie. 

Uppdatering 2:

Idag 23:e Oktober stiger Hufvudstaden men Handelsbanken stiger mer. Med det sagt väljer jag att åter sälja av 8000 st Handelsbanken. Priset idag var 77.71 kr per aktie. Istället har 5000 st Hufvudstaden köpts in för 125.46 kr per aktie.

Kommer uppdatering om någon ny affär görs. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

   

8 kommentarer:

 1. Hej Slimis,
  Som vanligt får jag önska dig lycka till med dina "swingar".
  För ovanligheten skull har även jag gjort något :-)
  Sålde av 1/3 av mitt HM innehav, köpte in lite Handelsbanken och Telia Company.
  Tycker att båda dessa ser långsiktigt billiga ut i dagsläget.
  Mesta delen av frigjort kapital fick dock ligga kvar i kassan, alltid skönt att börja ett nytt år med lite fria valmöjligheter.
  Största anledningen till att jag sålde av en del HM var att kvitta vinst, som du vet driver jag min handel i bolagsform med 21,4% skatt. Tyckte att skatteuttaget blev väl stort i år, så valde således att kvitta bort lite aktier som jag låg med förlust.
  Önskar dig och familjen en trevlig helg!
  Vänliga Hälsningar
  /Rille
  PS. Har funnit riktig ro i livet med min nya kompis hunden (Wilson), han fyllde verkligen ett stort tomrum efter min gamla "Flat" (Dixie) som tyvärr gick bort förra hösten.
  DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Sett att det vart en del insiderköp både i Handelsbanken och Telia och det ju positivt. Handelsbanken är ju historiskt lågt värderad så här borde potential finnas på uppsidan tids nog. Jag hoppas även att Telia kan uppvärderas framöver då jag äger bolaget genom min investering i Avanza Zero. Gällande H&M hoppas jag vi kan se en bättre försäljning och bättre marginaler framöver. Givetvis är det ett orosmoln med att Coronan sprids mer nu. Men jag hoppas H&M kan hålla sina butiker öppna framöver. Bra att du kvittar dina förluster med vinster. Kul att du trivs med din nya hund också :-) Själv har vi skaffat en kanin nyligen och det är riktigt kul med ett husdjur här hemma.

   Jag önskar dig med familj en trevlig kommande vecka och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Hej igen Slimis,
   Jag hoppas på fina utdelningar och återhämtning för bankerna nästa år och har börjat positionera mig för det. För Hennes & Mauritz del känns kommande utdelning inte lika säker.
   Vad gäller Telia Company så litar jag på att nya ledningen skall kunna öka effektiviteten betydligt i bolaget, hittills har jag timat mina inköp bra och fått ett förhållandevis lågt ingångsvärde i aktien.
   Tror/hoppas därför att den kan hamna i min "byrålåda" och ge bra direktavkastning i många år.
   Vi får väl se hur det blir med det.
   Kul med kaninen, till barnens stora glädje antar jag?

   Ha en topp vecka!
   Mvh Rille

   Radera
  3. Hej igen Rille.

   Ja det ska bli spännande att se hur bankerna gör med utdelningen kommande år :-) Gällande H&M hoppas jag att bolaget kan fortsätta gynnas av den valuta medvind som vart den senaste tiden samt fortsätta växa bra på nätet. Vi får väl se om det blir någon utdelning här och i så fall hur mycket det blir. Telia borde ju iallafall kunna fortsätta vara en stabil utdelare. Bra med ny VD som effektiviserar i verksamheten.

   Gällande kaninen var det barnen som önskade sig denna men den är till stor glädje för hela familjen. Troligtvis blir det en till kanin tids nog :-)

   Ha en toppen vecka du också samt åter tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Hej Två Månadslöner.

  I dagsläget äger jag endast 3 olika bolag samt 1 fond. Tids nog kommer jag ta in något mer bolag i portföljen :-)

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera