fredag 1 maj 2020

Ny månad och ny välgörenhet från bloggen

Då går vi in i Maj månad och livet fortsätter trots denna Corona kris vi är mitt inne i. Senast idag såg jag på nyheterna att folk nu skänker mindre pengar till välgörenhet. Fullt förståeligt att det blir svårt att skänka bort pengar om man lever på knappa marginaler eller inte har några pengar alls. När det blir kriser blir det ofta de fattiga och sjuka som drabbas väldigt hårt.

Hursomhelst fortsätter bloggen att skänka pengar till organisationer som bidrar med något bra i samhället. En liten gåva är bättre än ingen alls.

Denna månad har bloggen skänkt följande till bättre behövande:

Rädda Barnen: Corona sätter världen på paus. Men barns behov pausar inte. Orättvisor, svält och krig pausar inte. Bloggen skänker denna månad 100 kr till Rädda barnen. Vill ni bidra kan ni Sms:a Räddabarnen100 till 72911 för att ge 100 kr.

UNHCR: Barn i Jemen riskerar att svälta ihjäl. Bloggen skänker denna månad 140 kr till UNHCR. Vill ni bidra kan ni Sms:a JEMEN till 72930 för att ge mat och vatten för 140 kr.

Läkare Utan Gränser: Just nu är det akut läge eftersom utbrottet av coronaviruset ställer oss alla inför enorma utmaningar. Bloggen skänker denna månad 100 kr till Läkare Utan Gränser. Vill ni bidra kan ni Sms:a 100 till 72971.


Mina bidrag sker genom sms bidrag till de olika organisationer jag stödjer. Vill ni stödja bloggen och hjälpa mig skänka pengar till bättre behövande får ni bli gärna bli min Vimla vän eller joina mig till Fortum. Även framöver kommer mitt överskott gå till bättre behövande. Bloggens totala välgörenhet över tid kan ni se längst ner på hemsidan.

Tack till er alla som hjälper mig bidra till bättre behövande över tid. Ni är alla guld värda.

Med det vill jag önska alla läsare en trevlig 1:a Maj :-)

13 kommentarer:

 1. Fint att du skänker pengar. Personligen så ger jag via Actionaid.

  Kampen Mot Index

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kampen mot index.

   Har inte hört om Actionaid tidigare. Men har nu tittat lite närmare på denna organisationen. Fint av dig att bidra till denna organisation.

   Önskar dig en trevlig Lördag.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Jag är månadsgivare till några olika organisationer, däribland Läkare utan gränser. Jag får medge att jag började snegla på dessa överföringar när jag blev permiterad för en månad sedan. Men det blev för svårt att avsluta dem bara för att man kanske blir av med jobbet. Så dom tickar på än så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Zero Strategi.

   Fint av dig att fortsätta ge trots din permitering. Går inkomsterna ner över tid måste ju de flesta dra ner på någon utgift/konsumtion. Jag hoppas du får komma tillbaka och jobba som vanligt snart igen. Men det är ju bra att du verkar ha en del att göra även om du är ledig mer nu.

   Önskar dig en trevlig Lördag och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Jag skulle aldrig skänka en enda krona till dessa organisationer så länge admin/overhead-kostnaderna är så onödigt höga men om de ser över löner och även flyttar ut verksamheterna utanför tullarna till mindre orter med låga lokal-hyror så skall jag tänka över min inställning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown.

   Även jag kan tycka att man kan jobba för en lite lägre lön när det gäller välgörenhet. Sen kostar ju tyvärr lokaler en hel del pengar. Men i slutändan går mycket av de pengar vi skänker vidare till ändamålet.

   Tack för din kommentar. Önskar dig en trevlig Lördag.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Fint! Jag fortsätter skänka till Läkare utan gränser.

  Ang. de administrativakostnaderna.. ja, de finns men högavlönade är de då inte. Tycker det låter mer som ett skäl för att rättfärdiga att inte skänka..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Fint av dig att skänka pengar till Läkare Utan Gränser. Större delen av de pengar som skänkes går ju vidare till ändamålet.

   Önskar dig en trevlig Lördag och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Roligt att läsa om din välgörenhet. Det talas ofta om vikten av att ge en del av sin inkomst till välgörenhet, men sedan lämnas det därhän. Kanske för att man som skribent eller influencer inte tror att det är intressant nog för läsarna/lyssnarna och att välgörenheten i sig inte är det primära i sammanhanget. Jag tycker att det är smidigt att vara månadsgivare, för även om man inte har någon stor inkomst så blir det mycket pengar i slutändan. Jag har valt att ge till hjärnfonden, världsnaturfonden och barncancerfonden.

  Mvh Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fumlan och ursäkta för sent svar.

   Fint gjort av dig att skänka till så många olika organisationer. Månadsgivare är helt klart ett bra alternativ som passar många. Men jag har själv valt att ge lite när det passar mig som bäst. Dels har jag inget fast jobb men sen väljer ju även att ge till väldigt många olika organisationer. Jag vill inte vara låst till just 1 organisation hela tiden utan istället ge lite till alla över tid.

   Fortsatt lycka till med din välgörenhet och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Roligt att du fortsätter att skänka pengar! :)

  Själv skänker jag månadsvis till läkare utan gränser, unhcr, wwf, greenpeace och djurens rätt.

  // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilans och ursäkta för sent svar.

   Fint gjort av dig att vara månadsgivare :) Går ju även smidigt då man inte behöver bry sig varje månad när lönen kommer in på kontot.

   Fortsatt lycka till med din välgörenhet och tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera