onsdag 13 maj 2020

Köpt och sålt aktier för 2 miljoner idag

Då var denna Onsdag över och nu sent på kvällen är jag lite trött efter nästan 14 timmars jobb. Men förutom jobbet hann jag även med några aktieaffärer idag. På morgonen kom nyheten att modehandeln är hårt drabbad av coronakrisen. Försäljningen av kläder i fysiska butiker samt e-handel minskade 33.7 % i April i jämförelse med förra året. Skoförsäljningen minskade 51.8 %. Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag den senaste veckan besökt 2 H&M butiker. Det var betydligt sämre med folk än innan krisen. Hursomhelst reagerade H&M aktien med ett rejäl nedgång under dagen. Jag minskade mitt innehav igår ,men tog idag chansen att köra lite swingtrading. Dagens affärer kan ni se här nedan:

Som ni ser har jag idag handlat en hel del i både Hufvudstaden och H&M. Båda innehaven svängde rejält under dagen och med det passade jag på att köra några kortsiktiga affärer. Båda aktierna köptes och såldes i omgångar och när dagen var slut hade jag omsatt drygt 2 miljoner genom ett flertal affärer. Det hela slutade med att jag åter stärkte mitt ägande i H&M. Samtidigt blev det en minskning i Hufvudstaden och när alla affärer var gjorda lyckades jag få ner min aktiebelåning lite mer.

Under kvällen kom H&M med ett pressmeddelande att de öppnat ytterligare 650 butiker den senaste veckan. Totalt är nu ca 2400 fortsatt stängda. Min förhoppning är givetvis att H&Ms försäljning ska förbättras successivt nu framöver då fler butiker öppnar varje vecka. Vad jag förstår går försäljningen lite trögare i början när en butik öppnar upp men med tiden återhämtas försäljningen mot tidigare nivåer.

Med det ligger jag åter lite väl över viktad mot H&M men jag hoppas det blir bra på längre sikt. Vi får se om några fler möjligheter till swingtrading uppstår i närtid.

Som vanligt kommer det ny uppdatering här på bloggen om någon affär görs.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag önska en fortsatt trevlig vecka :-)

4 kommentarer:

 1. En fin swingtrade där - fascinerande att du hinner med detta under ett 14-timmarspass:)
  Och så säger de att män/pojkar ej klarar av två ting samtidigt...

  Allt gott!
  /Sofokles

  SvaraRadera
 2. Hej Sofokles.

  Efter alla år i vården har jag lärt mig att jobba snabbt och effektivt. Då jag har en viss frihet på jobbet har det gett mig möjligt att titta till börsen några få gånger per timme. Men sen är ju även börsen ett av mina största intressen så det är fullt naturligt att jag följer den regelbundet.

  Hoppas allt är bra med dig annars :-)

  Önskar dig en trevlig helg.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat alla swings! Vilken belåningsgrad har du i portföljen nu? Ska bli spännande att följa H&M framöver.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy.

   Skrev ett nytt inlägg om belåning mm eftersom du frågade :) Hur ligger du själv till med din belåning just nu? Jo jag håller tummarna att vi kan få se lite mer positivt från H&M nu framöver.

   Tack för din kommentar. Önskar dig en trevlig Lördag.

   Mvh Slimis

   Radera