tisdag 6 november 2018

Utdelning Wallenstam samt inköp

Igår kom min utdelning från Wallenstam in på kontot. Eftersom jag äger 700 aktier och varje aktie ger 0.90 kr i utdelning inkasserades 630 kr. Direktavkastningen i Wallenstam är relativt låg men i gengäld köper även Wallenstam tillbaka sina egna aktier. På längre sikt innebär detta minskat antal aktier i bolaget och med det troligtvis högre vinst per aktie. I dagsläget är jag nöjd med nuvarande innehav och valde därför att inte återinvestera i bolaget.

För några dagar sedan sålde av mitt innehav i JM här och därför blev det lite mer investeringar i bolag jag vill äga framöver.

Till att börja med har jag åter köpt in Telenor till portföljen. Jag hade egentligen inte tänkt äga något bolag inom telekomsektorn men har nu obestämt mig. Telenor har alltid vart mitt top pick i sektorn och tyvärr sålde jag tidigare av mitt innehav för andra investeringar. Jag gillar Telenor framförallt eftersom de är en stabil utdelare men även har en viss organisk tillväxt. Jag tror Telenor kan stå sig bra i sämre tider framöver. Just nu håller jag på att bygga upp en portfölj av lite mer utländska innehav och jag tycker Telenor passar till denna portfölj.

 50 aktier har iallafall köpts in för 157.70 kr st och tanken är att tids nog iallafall köpa in ytterligare 50 aktier.

Jag har även valt att ta in en krydda till portföljen. I vanliga fall undviker jag kryddor och ser detta tillfälle som en engångsföreteelse. Kryddor innebär hög risk och jag försöker i största mån att undvika förluster. Bolaget jag köpt in är amerikanska General Electric. 50 aktier har köpts in för 9.5 dollar styck. Jag har inte gjort någon djup analys av bolaget utan valde att ta rygg på VDn som köpt in aktier för drygt 20 miljoner kr. Skillnaden var att jag betalade lite mindre än han. Vad jag förstår står bolaget med stora utmaningar framöver och utdelningen har stort sett kapats. Min förhoppning är att bolaget tids nog kan få ner skuldsättningen och med det åter höja utdelningen igen. Om de lyckas borde vi kunna se en betydligt högre kurs i framtiden. Jag kommer ge bolaget en viss tid så får vi se hur det går. General Electric investeringen motsvarar mindre än 0.4 % av portföljen och jag kommer inte öka på något mer i bolaget utan det är just en krydda.

Sist men inte minst valde jag att ta in Sampo till portföljen. 10 aktier har köpts in för 40.51 euro st.  Sampo känns som en stabil utdelare även om det inte är någon kursraket. Tids nog har jag tänkt mig köpa in 40 aktier till. Efter det kommer jag troligtvis vara nöjd med mina utländska innehav och kommer endast fokusera på Avanza global när det gäller utlandet. Att köpa utländska aktier är dyrt om man jämför med att handla svenska aktier och jag gillar främst svenska aktier då jag har bättre koll på dessa.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Vart återinvesterar ni er Wallenstam utdelning?

2 kommentarer:

 1. Oj, det var modigt att köpa GE med de tuffa utmaningar de har framför sig. En utdelning på en cent tog aktien långt söderut, så för den modige som inte har stora krav på utdelningar några år framöver kan det ju vara ett riktigt kap.

  Äger tyvärr inte Wallenstam, däremot en hel del JM som jag fortsatt tror på som bostadsutvecklare.

  SvaraRadera
 2. Hej Snålgrisen.

  Jag går som sagt inte in med några större pengar i GE eftersom jag ser det som en liten krydda till portföljen. Fokus ligger fortsatt på större bolag som är mer stabila och delar ut pengar till oss ägare. JM känns intressant men jag sålde ju av bolaget då jag ville investera mer i Danske Bank när priset kändes attraktivt. Jag hoppas JM presterar bra framöver :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera