lördag 10 november 2018

Har ökat i General Electric

I Fredags kom JP Morgan med en analys gällande General Electric och med den sänkte de deras riktkurs på bolaget från tidigare 10 dollar till dagens 6 dollar.

Ge svarade att bolaget är fundamentalt starkt med en sund likviditetsposition men det räckte inte utan aktien rasade på JP Morgans analys.

General Electric aktie har under året pressats rejält. Från att för några år sedan vart ett fint bolag med en stabil utdelning samt ett aktie pris på över 30 dollar är aktien just nu nere i 8.59 USD. I år har aktien tappat över 50 % och sen toppen har aktien tappat över 70 %. Igår sjönk aktien vidare och var ner som mest drygt 10 % under kvällen. Aktiens pris är nu lika lågt som vid finanskrisen. Jag tror många investerare är riktigt trötta på aktien och när de kommer ytterligare negativa nyheter straffas aktien hårt. Eftersom bolaget  i princip kapat sin utdelning just nu kan jag tänka mig att många sålt just av den anledningen. Det som  fått mig intresserad av bolaget är att den nytillträdde VD:n  Larry Culp valt att investera drygt 20 miljoner kronor i bolaget. Aktien stod då i 9.74 dollar styck. Det andra som fick mig intresserad av bolaget är att det historiskt sett vart ett väldigt framgångsrikt bolag men just nu har en hel del problem.

På längre sikt hoppas jag givetvis att GE kan lösa sina problem och åter bli ett lönsamt och bra bolag. Jag tror att en investering i GE kräver sitt tålamod då bolaget just nu har bolaget mycket saker att ta tag i för att få en bättre ekonomi framöver. Med det ser jag denna investering precis som mina andra investeringar på riktigt lång sikt.  Jag ser det positivt att Larry Culp tagit över som VD i bolaget och jag tror han själv är övertygad att han kan vända skeppet med tanke på han investering i 2.2 miljoner aktier. Detta bolag är som sagt en krydda till portföljen då jag främst fokuserar på större bolag med stabil utdelning. I Fredags passade jag iallafall på att köpa ytterligare 100 aktier i bolaget även om jag inte tänkt öka från början. 50 aktier köptes för 8.77 dollar st och 50 aktier köptes för 8.38 dollar styck. I dagsläget äger jag GE aktier för 11 697 kr och ligger just nu 3.65 % back på min investering. Att fånga fallande knivar är farligt men samtidigt lockande.  Med det håller jag nu tummarna för GE framöver.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Äger du General Electric? Hur ser du på bolagets framtid?

10 kommentarer:

 1. Jag har ingen direkt koll på GE, men jag köper ej aktier från USA pga att Dollarkursen då kommer i spel. OM den skulle sjunka 50 öre, så är det ju ganska många procent

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk på att om du köper ett amerikanskt bolag med stor försäljning utanför USA så kommer en dollarförsvagning motverkas av stigande vinster och förmodligen också kurs för bolaget.

   Radera
  2. Hej Nyttboende ock Krösus Sork.

   När det gäller dollarkursen är det givetvis svårt att säga hur den kommer utvecklas framöver. Jag trodde en längre tid att dollarn skulle bli svagare men istället har den svenska kronan försvagats mot de flesta valutorna.

   Gällande Krösus Sork kommentar håller jag med. GE har mycket försäljning globalt och vid en svagare dollarkurs kan nog den svagare dollarkursen kompenseras av högre inkomster från utlandet. Gällande min investering i GE är det viktigaste att bolaget presterar bättre framöver och inte främst hur dollar utvecklas. Vi får se hur denna investering utvecklar sig tids nog.

   Tack ni båda för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Vågat, hoppas det kommer gå bra. Jag passar på denna fallande kniv. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tripple.

   Största risken vore ju om GE så småningom går i konkurs. Min investering utgör ca 1 % av portföljen och är med det mitt minsta innehav. Tids nog hoppas jag att bolaget klarar upp sina ekonomiska problem. Jag tror att det är rätt beslut att sänka utdelningarna tills det ser bättre ut. Vi får se hur det går tids nog :)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej Slimis,
  Spännande med GE, hoppas att det går som du tror. Har du haft för avsikt att utöka andelen av utländska aktier i depån (Telenor, Sampo, Novo Nordisk, Danske Bank), eller har det bara blivit tillfällen som dykt upp?
  Gällande fallande knivar så har jag börjat köpa in Nolato till portföljen, har köpt vid några tillfällen nu senaste 2 veckorna. Har noga läst igenom några rapporter och kommit fram till att till dessa nivåer så börjar den bli attraktivt värderad igen (E-Ciggar eller inte), finns inga nettoskulder i bolaget och ger en bra direktavkastning.

  Den som lever får se :-)
  Önskar en Trevlig Helg.
  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Hoppas som sagt att GE kan vara en bra investering på sikt. Risken känns lite väl hög för min egen del men får bli en engångskrydda till portföljen. Vi får se hur aktien utvecklar sig framöver :-) Har valt att bättra på min riskspridning och därför tagit in lite från utlandet. Jag kommer göra något köp till men sen kommer fokus vara mer på Sverige igen. Jag gillar inte alls alla växlingsavgifter som kommer med placeringar i utlandet. Nolato är intressant. Träffade en äldre man 2014 som rekommenderade bolaget. Han ägde det själv och tyckte jag skulle kolla närmare på det. Nu i efterhand skulle jag lyssnat lite mer då bolaget haft en fantastisk resa. Är inte insatt i bolaget men de har ju visat att de presterat bra de senaste åren. Jag håller tummarna att din investering blir bra och kul att du delar med dig :-)

   Önskar även dig en trevlig helg och fortsatt lycka till med dina placeringar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Hej Slimis,
   Du skulle kanske lyssna lite mer på den "äldre mannen" och höra vad som mer finns i dennes portfölj :-) Skämt åsido, vem kunde 2014 ana att Nolato skulle kunna få ett sånt uppsving gällande E-Cigaretterna?
   Men tycker som sagt att dom verkar ha en fin verksamhet, nu kanske speciellt på medicinförpackningssidan, den ligger fint i fas med gällande omständigheter tycker jag.
   Kommer nog att fortsätta köpa Nolato ett tag, letar också efter ytterligare något papper att investera en slant i. Hade tittat på Tele2 ett tag men dom sprang iväg en del innan jag hann slå till. Kan dock tänka mig att det kan komma fina siffror därifrån gällande besparingar och samgåendevinster vid deras inköp av ComHem. Kommer det en rekyl under hundringen så gör jag nog en utökning av Tele2 innehavet.

   Vänliga Hälsningar
   /Rille

   Radera
  3. Hej igen Rille.

   Tyvärr har jag inte längre någon kontakt med han som ägde Nolato. Annars skulle jag gärna hört lite mer vad han har idag :-) Men vet att han fokuserade på mindre bolag. Jag hade inte hållit på med aktier så länge då jag träffade honom och precis som idag fokuserade jag redan då på större bolag. Precis som du skriver är det svårt att sia om framtiden. Tror inte Nolato höll på med e-cigaretter när jag blev tipsad om bolaget. Tele2 känns stabilt nu när börsen i övrigt är depressiv. Tror det kan komma många fina köplägen nu framöver om inte börsen vänder upp inom den närmaste tiden. Bra för oss som är långsiktiga men tråkigt för dem som tänkt sälja inom närtid. Jag kommer hursomhelst fortsätta månadsspara och fortsätter börsen ner blir det lite billigare att handla. Hoppas att även du hittar några fina köp nu framöver förutom Nolato och Tele2 :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera