fredag 16 november 2018

Utdelning H&M

Idag kom min utdelning från H&M in på kontot. Eftersom jag äger 3500 aktier och varje aktie delar ut 4.85 kr innebär det 16975 kr in på kontot. Det är nästan lika mycket pengar som när jag jobbar heltid inom vården 1 månad.

Tack för det H&M :-)

Givetvis har jag redan satt pengarna i arbete och med det kommer det nya utdelningar så småningom.

Vart är utdelningen placerad?

Jag har idag ökat på mitt ägande i Lundbergföretagen. 30 aktier har köpts in för 275 kr st. Lundbergföretagen har likt börsen i övrigt tappat en del den senaste tiden. Jag gillar Lundbergföretagen främst eftersom Fredrik Lundberg styr skutan men även att de ger en bra riskspridning samt innehåller mycket fastigheter och skog.

 Lundbergföretagen är en defensiv placering och direktavkastningen är låg (1.1%). Min tro är att Fredrik Lundberg kan investera  pengarna bra på längre sikt. I dagsläget handlas investmentbolaget till nästan 10 % substansrabatt och det tycker jag är ok. Som jag skrivit om tidigare på bloggen vill jag gärna ha en viss substansrabatt när jag investerar i investmentbolag. För inte allt för länge sedan handlades Lundbergföretagen med en premie. Tanken är att tids nog öka med ytterligare 70 aktier men sen kommer jag vara nöjd för tillfället.

Förutom Lundberföretagen har jag även åter stärkt mitt ägande i Handelsbanken. Aktien har tappat rejält likt många andra bankaktier den senaste tiden och jag tycker nu aktien känns prisvärd igen. Nu i sommar köpte jag in nästan 3000 aktier under 100 kr st men sålde de sedan dessa med en vinst på ca 30 000 kr. Idag återköptes 70 aktier in  för 98 kr st. Jag kan tänka mig öka lite till i Handelsbanken om aktien håller sig under 100 kr. Handelsbanken har haft en fantastisk historik men presterat lite sämre de senaste året. Jag hoppas kommande besparingar inom bolaget samt att minusräntan tids nog försvinner kan ge aktien en skjuts upp igen. Annars väntar en fin utdelning till våren.

Förutom detta investerades nästan 2000 kr i Avanza Zero. Jag har fortsatt kvar några H&M aktier hos Avanza och dessa pengar hamnade i deras gratisfond. 

Nu är det bara vänta till nästa utdelning från H&M som kommer nu till våren. Min förhoppning är att bolaget kommer presterar bättre framöver och med det kan de behålla sin utdelning även nästa år. Vi får se hur det går.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

Vart återinvesterar ni er H&M utdelning?

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Har inte bestämt var mina pengar ska få jobba vidare. Tar det beslutet i nästa vecka.
  Grymt att få en månadslön i utdelning. Längtar tills jag är där också.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Hoppas du hittar något intressant att återinvestera i. Det är bara att fortsätta som du gjort hittills med ditt sparande så kommer dina utdelningar växa med tiden. Du får skynda långsamt och ha tålamod :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Japp. Sakta men säkert, det duger för mig 😀

   Radera
 2. Hej Slimis! Osäker om det blir återinvestering eller amortering på lånet på portföljen.
  Det lutar åt det lite tråkiga amorteringen, men känns bra ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende.

   Ja det är bra att ha en bra balans i sparandet. Förutom att lån kostar pengar så utgör de även en risk i ekonomin. Sparandet ska ju vara kul och känner man sig för skuldsatt tycker jag det är en utmärkt ide att amortera ner lite på sina lån. Lycka till hur du än gör :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Härligt med så höga summor på en enda utdelning! Det är lika mycket som jag får ut under ett helt år ;)

  // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilans.

   Det är bara att kämpa på så är du också i de här summorna snart ;)

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej Slimis!

  Har fått några hundra från Abbvie samt Ocean Yield, annars är allt stillsamt med utdelningar. Men jag har lätt panik över Hemfosa som dippat 40% senaste dygnet. Uppenbarligen har ett dotterbolag uppstått där jag inte signat mig på aktier "Nyfosa"; känner mig verkligen sen på bollen.

  Hade du koll på detta?


  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Vad jag förstår delas bolaget i 2 bolag nu framöver. Det innebär att du kommer få aktier i Nyfosa tilldelade inom kort. Med det behöver du inte oroa dig att du förlorat pengar. Men vill du inte äga Nyfosa kan du ju sälja den delen när du får aktierna. Tror det var den 23e du får dessa aktier tilldelade. Hoppas detta kan vara till någon hjälp :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Tack Slimis, jag fick även detta bekräftat av en kollega på jobbet. Jag som trodde att några tusen gått upp i rök för mig på väldigt kort tid. Men det ser ut som om jag samtidigt kommer att bli ägare av aktier i dotterbolaget Nyfosa också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ett 40 % ras kan man helt klart bli orolig för. Får hoppas att Nyfosa blir en bra notering :)

   Mvh

   Radera