måndag 23 juli 2018

Portföljen passerar 1.7 miljoner kr

Idag slog portföljen åter all time high. Portföljen har gått starkt den senaste tiden och med det har portföljen äntligen passerat 1.7 miljoner. Den senaste tiden kan jag tacka Handelsbanken för den fina utvecklingen. Efter att aktien gått sidledes under en period har aktien äntligen börjat klättra igen. Aktien stod ett bra tag i strax under 100 kronor och nu i efterhand visade det sig vara ett bra tillfälle att tanka på sig rejält med aktier. Just nu ser det ut som trenden har vänt för Handelsbanken och aktien står i ca 105 kr. Jag tror Handelsbanken kommer fortsätta gå starkt framöver och med det kommer vi se ett högre pris på aktien. Handelsbanken är mitt största innehav och jag tycker fortsatt att aktien är köpvärd på dagens nivåer. Annars är det bara några dagar kvar till lön. Jag har redan nu funderat lite vart pengarna ska placeras och det finns några bolag jag är intresserad av. Samtidigt skulle ett investmentbolags köp alternativt index vara bra då jag jobbar på att öka min riskspridning. Det brukar vara samma dilemma varje månad vart pengarna ska placeras. Men på löningsdagen känns det alltid självklart hur jag ska göra. Det kommer ett nytt inlägg om månadens inköp när det är dags. Med det fortsätter jag jobba vidare mot 1.8 miljoner. Skulle även vara fantastiskt att nå 2 miljoner inom närtid, men det får vi se hur lång tid det tar. När det gäller sparande överlag gäller det att ha både tid och tålamod om man ska lyckas. Min nya portfölj ser ni här nedan. Observera att inköpspriserna inte stämmer samt att det fattas 152 Handelsbanken aktier som jag förvarar hos Nordea.


Har du passerat någon ny milstolpe den senaste tiden?

10 kommentarer:

 1. Wow - vilken fin utveckling du har på dina innehav! Grattis till att ha passerat 1,7 miljoner.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Egon.

   Tack för det. Hoppas tids nog att komma upp på dina nivåer :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej Slimis,
  Jag får gratulera till den fina utvecklingen, den kommer säkert att fortsätta :-)
  Själv sålde jag av mina Axfood i den mindre portföljen idag, hade bara 400 där pengarna hamnade i kassan.
  Tror att jag kommer att sälja av innehavet i den större portföljen också, det blir en betydligt större affär men det blev inte så bråttom eftersom båda mina kandidater (SHB och Investor) har stuckit iväg under de senaste dagarna.
  Tar nya tag i morgon så får vi se om det blir något.

  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Vi får hoppas att den fina utvecklingen fortsätter :-) Axfood har verkligen vart en fin investering. Frågan är givetvis om de kan fortsätta prestera lika bra framöver? Jag sålde ju mina Axfood för 160 kr och tyckte redan då de var lite högt värderade. Men dyrt kan ju alltid bli dyrare :-) Hoppas du hittar något annat bra att investera din pengar i. Du får väl skriva om du hittar något intressant Jag valde själv att öka i SHB idag. Sen tog jag en liten position i BillerudKorsnäs som känns lite mer riskfyllt än Handelsbanken. Men min förhoppning är att det kan bli en fin investering på sikt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Kul att det rullar på för dig!
  Senaste veckan har varit riktigt bra för mig.
  MVH PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB.

   Hoppas det fortsätter bra för dig :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. 1,7 Miljoner- galet bra jobbat! Antar att du slog nytt ATH idag igen efter dagens uppgångar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej SparGurun.

   Har jobbat hårt för att komma hit, men nu rullar det på lite bättre. Idag fortsatte portföljen upp och jag hoppas snart nå 1.8 miljoner. Men jag skyndar som sagt på långsamt :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Snyggt! Än så länge kan vi bara drömma om att vår portfölj skulle vara värd så mycket. Men inspirerande för oss att se att andra lyckas. :) Mvh Vår ekonomiska resa

  SvaraRadera
 6. Hej Vår ekonomiska resa.

  Med lite vilja kan de flesta spara ihop ett skapligt kapital. Det gäller dock att ha tålamod och skynda långsamt :-)

  Fortsatt lycka till med ditt eget sparande och tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera