torsdag 5 juli 2018

Minskat ner lite i H&M samt bytt elavtal

H&M

Idag sålde jag åter av 100 aktier i H&M. Priset idag blev 138.20 kr st. Som jag skrev i mitt förra inlägg var tanken att åter vikta ner mitt innehav igen om priset stod lite högre så småningom. Det blev ett kortsiktigt ägande då åter Stefan Persson pressade upp kursen. I och med denna försäljning minskar jag åter mitt ägande i H&M. Skulle aktien tids nog stå lägre igen kan jag tänka mig att åter köpa tillbaka dessa 100 aktier. Annars är jag nöjd med mitt nuvarande innehav. Pengarna placeras i kassan så länge.   

Elavtal

Jag har sedan ett par tre år tillbaka haft Vattenfall som eldistributör. Redan förra året försämrade Vattenfall mitt avtal då jag inte längre fick rabatt på spotpriset. Det var dock inte hela världen. Nu är det åter dags att förnya mitt elavtal som jag alltid gör 1 gång per år. Från och med den 1 september 2018 höjer Vattenfall sitt elpris. Årsavgiften höjs med motsvarande 5 kronor per månad till 540 kronor. Påslaget höjs med 2,50 öre till 5,00 öre/kWh. Tidigare har jag lyckats förhandla bort årsavgiften men i år skulle Vattenfall bestämt ha betalt för denna. Som plåster på såren skulle jag få 2.5 öre rabatt per kwh dvs deras gamla pris. Då vi förbrukar ca 2000 kwh per år innebar detta en besparing på ca 50 kr men istället tillkommer en årsavgift på 540 kr. Jag tittade runt lite och hittade Fortum som ett attraktivt alternativ. Jag har aldrig vart kund hos Fortum förut så jag hoppas inte jag ångrar mitt val. Fortum hade just nu 500 kr i rabatt till nya kunder. Förutom detta så har Fortum en lägre månadskostnad än Vattenfall. Ska jag vara ärlig är jag ganska trött på Vattenfall och deras fula sätt att alltid höja sin priser. Höjer de inte elnätsavgiften så ökar de på sina andra priser. Tack för er tid Vattenfall men nu är det Fortum som gäller framöver.


Hur gör ni med elavtalet, byter ni varje år eller har ni ett som ni är nöjda med?

11 kommentarer:

 1. Har en lokal leverantör som vi är nöjda med. Fick en bra deal på 3 år bundet avtal, då jag förutspår höjda elpriser pga vädret och andra omställningar som t.ex. nedläggningar av kärnkraftverk och annat. Det är alltid nyttigt att se över sina avtal, varför betala mer än vad man måste, el som el?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Så sant som det är sagt. Ingen som tackar en för att slänga pengarna i sjön :-) Hoppas din lokala leverantör fortsätter leverera bra priser.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Jag låter Kundkraft upphandla elavtal åt mig, det sker en gång om året och då blir det inga fasta avgifter. Jag har inte räknat på det och jämfört med vad det skulle bli annars, men det låter bra och jag slipper fundera. Har så liten förbrukning (bor i lägenhet) så det är inga stora pengar ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Kundkraft verkar inte alls vara ett dåligt alternativ. Jag ska titta närmare på vad de erbjuder :-)

   Angående klockan vet jag inte vad som kan vara fel :s

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Det måste vara nåt knas med klockinställningarna på din blogg, jag skrev ovanstående strax efter kl 11 men nu står det att det var 02.14.

  SvaraRadera
 4. Hej Slimis!
  Har du några siffror på vad din trading med H&M gett den senaste tiden? Känns som att du lyckats rätt bra med dina köp och sälj!?

  Helt rätt att förhandla priset på fasta avgifter.
  Jag förhandlade fram ett nytt pris på bredband tidigare i veckan.
  http://pappabetalar2018.blogspot.com/2018/07/bredbandsforhandling-igen.html

  MVH Pappa Betalar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pappabetalar?

   H&M har vart väldigt volatil och jag är glad att jag kunnat utnyttja det till min fördel. Jag har dock inte räknat exakt hur mycket jag fått in extra på tradingen. Men på sikt är det viktigaste att bolaget lyckas leverera en bra avkastning till oss ägare. Jag läste ditt inlägg om bredbandet. Bra gjort att förhandla ner priset. Många bäckar små :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Absolut.
   Vi håller tummarna!

   Tack. Det är de små bäckarna som gör skillnad för oss som inte kan få stora löneökningar :)

   Radera
  3. Så sant som det är sagt! :)

   Radera
 5. Kundkraft har jag haft sen 2009 och de förhandlar åt en då de kan 1500 abonnenter oftast kan frambringa ett bättre avtal. Ingen årsavgift.

  SvaraRadera
 6. Jag ska titta närmare på Kundkraft det verkar vara ett bra alternativ.

  Tack för tips.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera