torsdag 12 juli 2018

Nytt innehav i portföljen

Idag valde jag att göra en investering i bostadsutvecklaren JM. 200 aktier har köpts in för 150.10 kr styck exklusive courtage. Det senaste året har JM tappat rejält och är ner runt 55% sen toppen. Om bolaget kan behålla nuvarande utdelningen handlas aktien idag till ca 7% direktavkastning samt har en värdering på runt pe 10. Givetvis ska man passa sig för att fånga fallande knivar men jag tycker risk/rewarden börjar se bra ut när det gäller JM. Eftersom JM är en av de större aktörerna här i Sverige tror jag att bolaget tids nog kan återhämta sig och med det kommer även aktien stå högre i framtiden. Det jag gillar med JM är framförallt deras framtida tankar om ett hållbart samhällsbyggande. På JMs hemsida kan man läsa:

Alla JMs egna bostäder som byggs i alla koncernens länder ska hädanefter miljömärkas med Svanen. Tanken är att koncernens mångåriga arbete för frisk miljö och hållbar utveckling ska bli synligare för bostadskunderna.   

JMs arbete bidrar till att skapa väl fungerande samhällen för dagens och morgondagens människor. De hus som JM bygger idag brukas i minst 100 år. Som en ledande projektutvecklare av bostäder är hållbarhet ett viktigt ledord för JM.

Imorgon kommer rapport från JM och det ska bli intressant att läsa hur det ser ut framöver. I dagsläget utgör innehavet mindre än 1.5% av portföljen. Skulle aktien fortsätta att pressas framöver är tanken att öka med ytterligare 100 aktier. Annars är jag nöjd med nuvarande exponering. Förutom JM har jag ju även Skanska i portföljen som har en viss exponering mot den svenska bostadsmarknaden.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Hur ser du på JM som en långsiktig investering?


 8 kommentarer:

 1. Hello Slimis. Jag ser definitivt JM som en vettig långsiktig investering och hade jag inte suttit så tungt i fastigheter hade jag mycket väl kunnat tänka mig att gå in i dem. De kommer helt klart ha ett antal tunga månader framförsig men på sikt tror jag att de kommer klara sig fint. Jag har stort förtroende för Johan Skoglund och övriga ledningen.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa.

   Blev bara en kortsiktig investering. Ibland blir det inte riktigt som jag tänkt mig. Men jag har kvar JM på bevakningslistan. Inte alls omöjligt att jag köper in lite aktier i framtiden om aktien skulle vara rejält pressad. Annars hoppas jag att det går bra för bolaget nu framöver.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Jag köpte en slatt JM igår faktiskt. Ett av de finare bostadsbolagen med väldigt låga skulder, och nu efter nedgången en fin direktavkastning. Ett bolag jag kommer behålla länge. Om man ska prata fallande knivar ser jag Clas Olsson som ett betydligt mer risky alternativ. JM har starka finanser, bra ledning och bostäder kommer att behövas även i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpet visar sig redan vara bra Slimis :).

   Ser för övrigt att du inte ändrat vår bloggadress på din blogglista. Kommer se snyggare ut om du ändrar den till:

   https://tradevenue.se/Aktiepappa

   så kommer det se snyggare ut.


   Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

   Radera
  2. Hej Snålgrisen.

   Bra beslut. Blev en rejäl uppstuds i aktien idag. Jag hoppas JM fortsätter prestera bra framöver även om jag valde att ta en snabb vinst idag. Håller med om att JM är ett välskött bolag. Det kan hända att jag tar in aktien tids nog igen om allt känns bra.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Ser ut som att det blev ett bra köp det där ;)

  //Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföljen.

   Kul när man har lite tur ibland :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera