fredag 20 juli 2018

Ökat i Skanska och JM

Idag kom Skanska med en rapport som marknaden inte riktigt gillade. Jag har tyvärr inte hunnit titta närmare på rapporten men ska försöka titta närmare på den under helgen. Jag litar dock på Skanska och valde därför att öka på mitt ägande idag. Ytterligare 50 aktier har köpts in för 154.35 kr st. Förutom detta valde jag även att köpa tillbaka ytterligare 50 JM aktier idag. Idag betalade jag 157.35 kr st. För att finansiera köpen minskade jag i Investor A. 50 aktier såldes för 376.20 kr st. Alla affärer är exklusive courtage. Med det vill jag tacka Investor för den kortvariga goda avkastningen. Jag köpte in dessa 100 st Investor för 1 vecka sedan och vinsten blev drygt 1500 kr på den kortvariga affären. Jag äger fortsatt 100 Investor men dessa får stanna i portföljen tillsvidare. Annars tuffar portföljen på bra. Jag räknar med att portföljen snart passerar 1.7 miljoner då det just nu endast är 7000 kr upp till den nivån. Det var inte länge sedan portföljen passerade 1.6 miljoner men flera av mina innehav har uppvärderats sen dess. Senaste dagarna har Handelsbanken gått bra efter rapportdagen. Jag tyckte ju själv att rapporten var ganska bra och kanske har marknaden också märkt det nu. Aktien är iallafall upp 2.2 % idag medans övriga börsen backar.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

4 kommentarer:

 1. Även jag sneglar på Skanska igen, men har just sålt av ICA för att gå in mer offensivt i UBISOFT. Spelbolaget har ingen utdelning, men har haft en enorm värdeökning per aktie. Jag har sålt av enskilda aktier i blandade bolag, och sålde sedan av ICA för ca: 7500:- Roligt att du gör framsteg.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL.

   Såg att UBISOFT har gått riktigt bra. Kul när man får in något riktigt bra bolag i portföljen :-) Jag hoppas att bolaget fortsätter i samma takt. Roligt att även du gör framsteg. Din portfölj har vuxit på bra under bloggens tid :-) Fortsatt lycka till.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hej! Ja själv sålde jag Kungsleden i veckan de börjar bli lite väl högt värderade för min smak, funderade ett tag på skanska, dock byggbolag är inte riktigt min grej. Blev till slut en slurk Hufvudstaden , så nu äger jag faktiskt mer Hufvudstaden än slimis ;).
  Med vänlig hälsning JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej JFG.

   Jag tror Hufvudstaden blir en bra investering på sikt :) Oj det var inte dåligt :) Får man fråga hur många aktier du äger i Hufvudstaden?

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera