tisdag 15 maj 2018

Utdelning H&M

Imorgon kommer min utdelning från H&M in på kontot. Men till min förvåning gick dessa pengar att använda redan nu hos Nordea. Jag vet inte om de kanske tar ut ränta för 1 dag för att jag spenderar dessa pengar redan nu? Hursomhelst jobbar jag heldag imorgon och därför passade det bättre att återinvestera dessa pengar redan idag. Eftersom jag ägde 2000 aktier vid avstämningsdagen innebar det en utdelning på ca 10 000 kr. Tack för det H&M. Samtidigt fick Handelsbanken en rekommendations sänkning av Morgan Stanley. De sänker sin riktkurs till 99 kr. I och med detta kunde jag köpa in ytterligare 100 Handelsbanken A för 99.16 kr st. I och med detta köp stärker jag mitt ägande i banken och tror som sagt att banken även i framtiden kommer kunna ge en skälig avkastning till oss ägare.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Vart investerar du din H&M utdelning?

6 kommentarer:

 1. Det var ingen dålig utdelning, du måste verkligen tro på H&M. Gissar det är köp från förr i tiden då H&M var en gjuten plats i varje seriös sparportfölj. Idag vete tusan, gissar att de kommer att sänka sin utdelning till nästa år.

  SvaraRadera
 2. Hej Snålgrisen.

  Jag har ägt H&M i perioder sedan slutet av 2012. 2014 sålde jag av hela mitt innehav som då var 1490 aktier. Samtliga aktier såldes för 294.60 kr per st. H&M innehavet såldes med en fin vinst och pengarna investerades i familjens nuvarande boende. Tack vare det är vi skuldfria idag. Sedan dess har jag köpt tillbaka 2200 aktier i H&M till ett lägre pris. Jag är långsiktig i mina innehav och precis som mina andra innehav tror jag att H&M kan ge en skälig avkastning över tid. Att de skulle sänka utdelningen 1 år är inget som oroar mig eftersom jag kan leva med en utdelningssänkning. Viktigaste är att företaget utvecklas bättre på längre sikt genom att få en bättre lönsamhet och en bättre försäljning. Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Hello Slimis. Jag har svårt att bestämma vad ja ska investera udelningen i. Mina HM ligger i en långsiktig portfölj och jag har inte för avsikt att fylla på med fler innehav där och det ger mig begränsat med utrymme att investera dem. Kanske fler HM för att få ökad utdelning vid nästa utdelningstillträde i höst? Ska jag ta in ett nytt innehav ligger faktiskt Creades bra till.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 4. Hej Aktiepappa.

  Tids nog köper köper nog Stefan Persson ut bolaget från börsen. Min förhoppning är att aktiens pris står betydligt högre då :-) Under tiden tar jag emot utdelningar. Creades verkar vara ett intressant investmentbolag. Priset verkar även det ha kommit ner en del. Du får gärna skriva vad det blev för köp till slut :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Tjeena slimis! Vad skulle hända med aktien om Stefan Persson skulle köpa ut bolaget? Vad skulle en aktie ägare tjäna/förlora på de?


  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Marcus.

   Skulle Stefan Persson så småningom köpa ut bolaget från börsen finns en bra chans till en budpremie. Dvs man får betalt en högre kurs än nuvarande. Jag tror dock det kan dröja innan Stefan Persson vill köpa ut bolaget från börsen men ser det inte som omöjligt lite längre fram i tiden. Själv vill jag dock hellre behålla mina aktier då jag tror H&M kan bli en bra investering på sikt. Det ska bli spännande och se vad som händer med bolaget framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera