måndag 7 maj 2018

Idag har jag handlat aktier för drygt 90 000 kr

Idag valde jag att åter öka på i portföljen. För drygt 1 år sedan gick jag ut med en del pengar från börsen. Allt såg just då ljust ut och då framförallt för mitt största innehav Handelsbanken. När allt ser för bra ut finns även risken att aktier blir för högt värderade. Det visade sig nu i efterhand att just Handelsbanken var för högt värderade för stunden. Jag vet att det är svårt att tajma aktiemarknaden men jag valde då att sälja av mina samtliga 6000 aktier. Magkänslan sa att aktien hade stigit för mycket och för snabbt efter drygt 40% uppgång på några månader. Idag är börsen mer volatil och priserna på vissa aktier har kommit ner en bit. Detta samtidigt som Stefan Ingves försvagar vår valuta. Jag har därför valt att gå in med en del likvida medel på börsen igen. Att ha mina kontanter i ett räntesparande känns inte bra på längre sikt. Jag vill fortsatt vara ägare i Handelsbanken då banken presterat fantastiskt historisk. De har även nöjda kunder och det är viktigt för att kunna fortsätta tjäna bra med pengar. Jag tror som sagt att Handelsbanken även i framtiden kommer tjäna bra med pengar. Tids nog borde minusräntan försvinna och med det kan bankerna tjäna lite mer. Skulle bostadspriserna med tiden börja vända upp igen är även det positivt för bankerna. Jag köper som sagt gärna tillbaka lite aktier i Handelsbanken nu när aktien känns ok prissatt. Förutom detta har jag även ökat i mina investmentbolag. Jag valde även att sälja av för 38000 kr i Avanza Zero. Avanza Zero är ett bra långsiktigt sparalternativ men ack så tråkigt. Jag valde att använda en del av mina Avanza Zero pengar till att öka i mina övriga portfölj innehav.

Vad har jag då köpt?

300 st Handelsbanken A 98.20 kr st.
200 st Industrivärden C 192.75 kr st.
40 st Lundbergsföretagen 596.50 kr st.

I och med dessa köp har kassan minskat till 190 000 kr. Nu blir det att vänta på Hennes & Mauritz utdelning. Då blir det nya investeringar igen :-)

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Har ni gjort något köp den senaste tiden?

4 kommentarer:

 1. Hej Slimis,
  Ser att du utökar innehaven i investmentsbolagen, det tycker jag verkar sunt (jag gör detsamma). Handelsbanken blir nog bra med tiden, jag har mina kvar (6% av portföljen) och har inga tankar på att sälja. Trots att jag känner litet dåliga "vibbar" för banker, men Handelsbanken är och kommer nog alltid att vara rätt bankinnehav för mig.

  Vänliga Hälsningar
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Ja det känns bra med lite mer riskspridning och det har jag insett med tiden. Har man riktigt otur kan ju det man aldrig trodde skulle hända inträffa. Då är det bra om ens andra innehav presterar bättre :-) Jag håller tummarna att Handelsbanken presterar bra på sikt. Men jag tror banken likt historiskt kommer kunna ge en skälig avkastning till oss ägare.

   Tack för din kommentar och ha en find dag :-)

   Vänliga Hälsningar
   /Slimis

   Radera
 2. Snyggt jobbat! Har också tyckt att SHB varit högt värderat men bet i det sura äpplet och ökade ändå eftersom jag tyckte extrautdelningen jämnade ut mellanskillnaden. Lite orolig på längre sikt eftersom deras styrka är kundkontakt och defensivt förtroende vilket kostar mer än konkurrenterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren.

   Min förhoppning är att det fortsatt är uppskattat med den personliga kontakten som Handelsbanken erbjuder en del av sina kunder. Man kan mötas på deras kontor, ringa eller använda deras internettjänst. Även om det kostar lite mer. Jag har själv vart kund hos både Swedbank, Nordea och Handelsbanken. Överlag tycker jag att jag blivit bäst bemött av Handelsbanken. Sämst erfarenhet har jag av Swedbank. Framförallt gillar jag inte Swedbank och Nordeas avgifter för att använda deras internettjänst. Denna avgift bjuder Handelsbanken sina kunder på. Handelsbanken har även haft en viss kontanthantering. Det var egentligen därför jag en gång blev kund hos dem. Handelsbanken har en fantastisk historik och starka huvudägare. Jag tror banken kommer kunna leverera en rimlig avkastning både på kort och längre sikt. Framförallt gillar jag att de haft låga kreditförluster i kriser. Vid senaste finanskrisen klarade sig Handelsbanken bäst av de svenska storbankerna och jag tror att de kommer klara sig bra även vid nästa kris. Jag litar som sagt på Handelsbanken och min förhoppning är att jag kan äga bolaget på riktigt lång sikt.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera