fredag 11 maj 2018

Ökar i Lundbergs och Investor

Idag blev det åter ett köp till portföljen. Ytterligare 50 stycken Lundbergsföretagen har köpts in för 608 kr per styck. Det blev även ett inköp i Investor A. 30 aktier har köpts in för 379 kr st.

I och med dessa köp är jag tillfälligtvis nöjd i både Investor och Lundbergsföretagen. Investor känns nästan alltid dyr men min förhoppning är att man får vad man betalar för. Detsamma gäller Fredrik Lundbergs investmentbolag Lundbergsföretagen. Även detta är ett fantastiskt investmentbolag med en bra historik samt låg förvaltningsavgift. Det tråkiga med Lundbergsföretagen är den låga direktavkastningen. Då jag i framtiden till stor del har tänkt att leva på utdelningar kan jag inte lägga alldeles för mycket pengar i bolag med låg direktavkastning. Men en liten del känns det helt ok att Fredrik Lundberg med familj får förvalta. Istället hoppas jag på en bättre värdetillväxt i bolaget.

I och med dessa köp har kassan minskat ytterligare. Tids nog kommer jag ligga fullinvesterad. Troligtvis redan senare i år. Hur börsen kommer gå framöver är svårt att säga. Sommaren brukar kunna erbjuda bra köplägen och givetvis hoppas jag på rea i sommar även om jag inte har så mycket kvar att investera. På längre sikt hoppas jag givetvis på en bra värdeutveckling för portföljen.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)  

4 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen dina aktieval Slimis. Verkliga "guggaktier" enligt vissa men de får kalla dem vad de vill. Jag gillar dem! Ha en go helg du med!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa.

   Må de vara "gubbiga" och för vissa tråkiga. Men eftersom jag fokuserar på större och stabilare bolag blir det inga kursraketer i portföljen. Fokus ligger istället på en trygg tillväxt på sikt :-)

   Kul att du gillar min aktier och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Trevlig helg till dig med! :)

  SvaraRadera