måndag 21 maj 2018

Ökat i Hufvudstaden samt nytt ATH

Idag köpte jag in ytterligare 100 Hufvudstaden aktier till portföljen. Pengarna togs från mitt buffert konto.  Min förhoppning är att Hufvudstaden kan förvalta dessa pengar bättre än den låga riskfria räntan som jag annars skulle få. Idag betalades 128.50 kr per aktie. Mitt mål har sedan längre tillbaka varit att äga just 1000 aktier i bolaget och jag har med jämna mellanrum ökat på mitt innehav. Jag har under flera år gillat Hufvudstaden och jag gillade även Hufvudstadens senaste rapport som jag skrev
om här: Hufvudstaden Q1 2018  Just nu handlas Hufvudstaden till ca 20 % substansrabatt och även det känns bra. Jag köper gärna till substansrabatt både när det gäller fastighetsaktier och investmentbolag. På sikt hoppas ja på en uppvärdering.

Hur går portföljen annars?

Trots en volatil marknad i början av året samt ett par innehav som har presterat lite sämre så tuffar portföljen på. I skrivande stund ligger aktie och fondportföljen på ca 1 550 000 kr. Detta innebär ATH för mig och det är givetvis kul. I slutet av oktober 2017 slog min portfölj rekord sist. Då hade portföljen passerat 1.5 miljon. Men under våren var den ner under 1.4 miljoner som lägst. Nu siktar jag först vidare mot 1.6 miljoner men givetvis hoppas jag att nå 2 miljoner inom en snar framtid. Detta är ett mål som både jag och Frihetsmaskinen siktar på och gärna så snabbt som möjligt. Får se hur lång tid det tar att klara målet. Även om många är skeptiska till börsen just nu kör jag all in med mitt sparande igen. Dagens riskfria ränta lockar inte och eftersom jag är förhållandevis ung har jag tiden på min sida för en bra avkastning på längre sikt. Med det väntar jag in lön nu den 25:e och med det blir det ett ytterligare köp till portföljen. Kommer ett nytt inlägg om det.


Hur går det med ditt långsiktiga sparande? 12 kommentarer:

 1. Det går finfint, passerade två mille för några tag sedan, en glad börs samt en massa utdelningar gjorde sitt.

  Jag tycker det är intressant att du har ditt buffertsparande på börsen, du ser ingen risk alls med Hufvudstaden? Är dessa buffertpengar till för typ resor, närvärmepannan pajar eller när det behövs löständer till gommen, eller vad är det för pengar? Jag blir själv lite grinig är det ligger pengar och skräpar på ett konto och som inte jobbar. Hade gärna velat hittat något relativt riskfritt med runt 3-5% avkastning som går att sälja när som helst utan förlust, finns det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Härligt att sparandet går bra för dig :-) Gällande köpet i Hufvudstaden menade jag inte att jag såg Hufvudstaden som ett alternativ till buffert. Jag menade att jag minskade på min buffert för att istället lägga dessa pengar på mitt långsiktiga sparande. I dagsläget har jag inte så mycket i buffert. Eftersom jag inte har några lån, ett i princip nyrenoverat boende och en någorlunda ny bil är inte behovet alldeles för stort för en större buffert. Ska jag vara ärlig är det svårt att få mellan 3-5 % utan att ta någon risk idag. Jag har ju lite pengar på mitt Shell Mastercard och där har jag 2 % ränta med insättningsgaranti. Kan du hitta något annat sparande som är säkert med högre ränta får du gärna komma med förslag :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Det har gått bra, ATH för mig också som jag skrev på bloggen :)
  Alltid kul och grattis till dig !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende och liv via börs och sparande.

   Grattis till dig också! Hoppas det går bra även framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Fan vad snyggt jobbat Slimis. Här är vi långt ifrån ATH men det kommer.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa.

   Tack för det. Det är bara att kämpa på så är du också där tids nog. Fortsatt lycka till med ditt sparande :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Grattis till ATH!
  Det känns alltid skönt.
  Tycker det känns dyrt nu (allt som jag tittar på), planen var faktiskt att öka ytterligare i Latour men dom stack ju iväg ordentligt idag. Hann ändå med att handla upp en del, dom är nu mitt tredje största innehav och kommer troligen att finnas kvar länge i portföljen.
  Kanske blir det en liten ökning av Intrum innehavet, men det känns redan nu att dom utgör en lagom del av portföljen.
  Då håller vi tummarna för Hufvudstaden :-)
  Jag har dock sålt ut mina fastighets aktier och står på sidan och tittar på där ett tag.

  Vänliga Hälsningar
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Håller med om att mycket står högt i pris. Men den alternativa riskfria räntan känns inte särskilt attraktiv heller. Eftersom jag sparar på så pass lång sikt hoppas jag att time in the market ska göra sitt även om jag i perioder köper lite dyrare. Även gällande Hufvudstaden så är inte aktien billig. Men den har ju även varit dyrare :-) Jag håller tummarna för våra gemensamma innehav. Må de ge bra avkastning på sikt :-)

   Tack för kommentar.

   Vänliga Hälsningar
   /Slimis

   Radera
 5. Kul med ATH :)

  Min portfölj tuffar på ganska bra. Nu i sommar kommer jag inte att kunna sätta in så mycket pengar, men det ska det bli ändring på i höst när jag börjar tjäna mer.

  SvaraRadera
 6. Hej Kaizenliv.

  Var in och läste lite på din blogg. Härligt att du är klar med din utbildning :) Hoppas du får en fin sommar och att sparandet fortsätter bra även när du börjar jobba och tjäna mera pengar. Jag är säker på att allt kommer gå bra och jag kommer även fortsätta följa din resa både när det gäller karriär och sparande :-)

  Fortsatt lycka till med dina planer.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 7. Grattis till ATH Slimis! :) Mot 2 millar nu! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 8. Tack för det Frihetsmaskinen :)

  Fortsatt lycka till även du.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera