måndag 18 december 2017

Blev åter en förändring i portföljen

Efter att ha funderat en liten stund valde jag åter att avyttra 100 H&M aktier som jag köpte in tidigare idag. Priset han stiga till 167.80 kr st så jag sålde av aktierna med nästan 200 kr i vinst efter courtage var dragit. Istället valde jag att åter sätta pengarna i Handelsbanken igen. 149 st Handelsbanken B köptes in för 114.70 kr st. Summerat efter alla dagens affärer gjorde att jag ökade med nästan 7 st Handelsbanken aktier gratis till portföljen. Jag hade även lite likvider på kontot som räknades in i dessa affärer.

Hennes & Mauritz känns attraktivt på nuvarande nivåer. Men eftersom jag redan ligger så tungt i bolaget tar det emot att öka även om jag tror det skulle bli bra på sikt. Jag trodde ju tidigare att en botten på aktien var runt 200 kr men hade där fel. Om vi är nära en vändning nu hoppas jag men det är som sagt svårt att sia om framtiden och jag kan givetvis ha fel även på nuvarande nivå.  Jag tror dock och hoppas på ett bättre 2018 för bolaget. Men väljer som sagt att stanna vid 1800 aktier just nu. I och med den kraftiga nergången den senaste tiden har även Hennes & Mauritz halkat ner till nummer 2 i portföljen. Istället väger nu Handelsbanken tyngst av mina innehav. Handelsbanken känns tryggt och stabilt och jag hoppas banken fortsätter leverera bra framöver.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Hur gör du med ditt Hennes & Mauritz innehav?

8 kommentarer:

 1. Så nu är "Day-tradern" i farten igen :-)
  Tror att tanken om vikt i portföljen är korrekt, jag har som bekant inte heller handlat några fler H&M till portföljen just därför att jag tycker innehavet är procentuellt tillräckligt stort.
  Mao jag gör ingenting med mina H&M, dom får ligga kvar i lådan och skramla av sig lite direktavkastning. Så hoppas vi på en vändning.
  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Rille.

   Ser jag en möjlighet att få in någon extra krona till portföljen så tar jag den. Många bäckar små :-) Min tanke är att också ligga kvar med nuvarande aktier. Det kliar dock i fingrarna att öka på när andra inte alls vill äga bolaget. Men risken har ju ökat i H&M då de inte levererar samma fina resultat som förr i tiden. Det är ju även svårt att sia om hur alla deras butiker kommer påverkas då vi handlar mer och mer på nätet. Typiskt att man inte har en spå kula :-) Får hoppas att bolaget åtminstone kan bli en stabil utdelare på sikt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Tja Slimis, riktigt segt med H&M. Jag håller mig fortsatt borta från dom även om botten borde vara nära. Själv ser jag inte att problemen ligger i dollarn utan att det krävs en rejäl förändring, ffa på nätet, vilket de inte verkar ta tag i?

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Frihetsmaskinen.

   Precis som du skriver har H&M flera områden att jobba på. Men framförallt en omställning till mer e-handel. Jag tror även att H&M måste stänga igen en del butiker och istället fokusera där det går bra. De måste bli bättre att erbjuda produkter folk vill ha. Nöjda kunder kommer tillbaka. H&M tjänar fortfarande bra med pengar men har en tuff konkurrens. Även tillväxten i försäljningen har nu tappat fart. Jag har fortfarande tilltro till bolaget, men tycker inte bolaget förtjänar samma värdering som de hade för några år sedan. När det gäller valutan har H&M haft rejäl motvind sedan början av 2015. Senaste 3 månaderna har euro stärkts en hel del mot dollarn och kan euron fortsätta ligga på samma nivå alternativ stärkas framöver ger det viss skjuts till H&Ms marginaler. Men hur valutorna går framöver är svårt att veta. Man kan bara hoppas på det bästa. Men som du skriver finns en hel del orosmoln gällande bolaget. Det syns ju även i värderingen då bolaget tappat över 50% av värdet. Vi får se om de kan vända skutan så småningom.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Snålgrisarna kommer att hålla sig borta från denna aktie tills dess det är 100% klargjort vad som händer med 2017 års utdelning. Det talas dels om att de måste sänka den och dels att de bör skuldsätta sig för att kunna upprätthålla den. Skakigt, minst sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med det ni säger och håller mig utanför HM aktien ett tag till. Jag tror inte att e-handeln är den stora boven här. Har frågat frugan och många bekanta som handlar mycket på nätet och alla anser att HM.s hemsida inte alls är dålig i jämförelse med många andra. Dom tycker att den tom är bättre än många och en stor fördel är att om man beställt på nätet och vill byta eller lämna tillbaka varan så kan man i stort välja vilket varuhus som helst i Sverige. Jag tror att det största problemet är att de har haft ett storhetsvansinne och försökt växa på att bygga massor av varuhus överallt i världen vilket inte så här i efterhand har gynnat HM. Så bara dom kapar antalet varuhus så kommer nog denna skuta att tuffa på framåt snart. Sen vill vi ju se vad som kommer att hända med utdelningen för 2018.

   Radera
  2. Jo det är helt klart osäkert hur det blir med utdelningen framöver. Själv hoppas jag att de behåller den men det lär väl visa sig tids nog.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
  3. Hej Leva drömmen.

   Ja det är helt klart svårt att säga helt varför försäljningsutvecklingen varit som den varit den senaste tiden. Kanske det är precis som du skriver att man expanderat för snabbt. Sen kan det vart för lite fokus på e-handeln. Vi får se hur det går framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera