fredag 10 november 2017

Ökat i IcaGruppen

Ica kom idag med en sämre rapport än väntat. Detta gjorde att aktien sjönk drygt 4 % i skrivande stund. Min uppfattning är att Axfood tar marknadsandelar här i Sverige och av den anledningen är just Axfood mitt topp pick i sektorn. Jag har dock inget emot att äga lite Ica också. Även om Ica detta kvartal tappat viss försäljning ser jag aktien som en förhållandevis trygg placering på lång sikt. Jag tycker nu att priset på aktien känns helt ok när den har kommit ner under 300 kr. Eftersom jag inte hade några kontanter på mitt konto valde jag att minska med 200 aktier i Handelsbanken för 119.10 kr st. Detta  för att finansiera köpet av 80 st Icagruppen för 297.70 kr st. Skulle aktien fortsätta ner framöver kan jag tänka mig ytterligare 70 aktier till i portföljen.

Min nya portfölj ser ni till höger sida av bloggen.


 Hur ser du på Ica och Axfood aktien?

8 kommentarer:

 1. Resonerade på samma sätt - tog in en näve ICA-aktier igen för första gången på nio månader. Ser dem som ett diversifierande komplement med mycket låg risk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren.

   Kom ihåg att du sålde av innehavet för länge sedan :-) Välkommen in i aktien igen.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Ica är ett bra bolag, hoppas bara de struntar i att leka för mke investmentbolag framöver ;). Jag kanske ökar lite också.

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen.

   Är inte helt förtjust i deras ägande i Hemtex men annars gillar jag de olika delarna :) Fortsätter aktien ner den kommande tiden kommer jag bygga på mitt ägande med 70 aktier till . Går bolaget upp framöver blir det endast 20 aktier till innan jag är nöjd med Ica :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. De positiva beskeden om e-handeln gjorde att jag tog in ICA som ett komplement till Axfood. Båda känns på hugget online och den strukturen behöver byggas upp nu, direkt. (I'm looking at you H&M...). Jag kör ungefär samma fördelning som dig med 20% ICA och 80% Axfood. Inom dagligvaruhandel alltså, inte hela portföljen :)

  SvaraRadera
 4. Hejsan Anders. Blev även jag imponerad av just e-handeln. Ica säger ju att just inom detta område växer snabbare än marknaden. Precis som du skriver får kanske detta område betydligt större betydelse i framtiden då vi handlar mer överlag på nätet. Ska bli intressant att fortsätta följa dessa två bolag.

  Fortsatt lycka till med din portfölj :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Mat går åt även i lågkonjunkturer så brukar vara bra i lite mer turbulenta tider som kanske är på väg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag föredrar lågrisk aktier framför mer riskfyllda. Sen får vi se vart börsen tar vägen framöver. Tycker den senaste tidens boprisfall i kombination med amorteringskravet ser lite oroande ut. I för sig tycker jag själv att det borde vara självklart att amortera. Har man inte råd med det borde man skaffa sig ett billigare boende.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera