torsdag 23 november 2017

Minskat ner lite i Axfood

För några dagar sedan sålde jag av 125 st Axfood aktier för att finansiera ett återköp i H&M. Igår valde jag att minska ytterligare. Axfood har gått starkt den senaste tiden och jag känner mig nöjd med utvecklingen, men vill istället fortsätta att öka på lite i mina mindre innehav. Igår valde jag därför att sälja av ytterligare 175 aktier för drygt 156 kr st. I och med alla dessa försäljningar har jag fortfarande 400 stycken Axfood aktier kvar. Detta känns lagom med tanke på att jag även har Ica Gruppen i portföljen som är inom livsmedel. Jag är fortsatt positiv till Axfood och kommer behålla resterande aktier.


Vad har jag då köpt in till portföljen?

38 st Coca Cola aktier för 45.82 dollar per st.
20 st Assa Abloy 169.60 kr st.
65 st Hufvudstaden 131.20 kr st.


I och med detta är jag nöjd med mitt innehav i Hufvudstaden och CocaCola. Skulle någon av dessa aktier bli riktigt billiga  framöver kan jag dock tänka mig öka något mer.

Min nya portfölj ser ni till höger sida av bloggen.


Äger ni Axfood? Köper ni mer?


7 kommentarer:

 1. Varför sälja en aktie som har en ganska bra trend för att köpa en aktie som har trendat dåligt i över två år (HM)?

  SvaraRadera
 2. Tillskott till pensionen23 november 2017 04:44

  Hej Slimis! Axfood har verkligen gått starkt sen i början av oktober så att plocka hem lite vinst är ju inte fel. Äger i dagsläget 490 och målet är 1000 men tycker den känns lite dyr för tillfället. Mina affärer igår blev något som jag funderat länge på, sålde av knappt hälften (200) av mina aktier i HM (kurs 190kr). Pengarna delades upp i köp i Handelsbanken A, Marine Harvest och XACT högutdelande. Har nu kvar 250 HM som jag tänker behålla åtminstone ett tag framöver och se vart det tar vägen.
  med vänlig hälsning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tillskott till pensionen.

   Härligt, då har även du haft en fin utveckling i Axfood :-) Får hoppas att aktien fortsätter i samma takt framöver. Hoppas att dina nya innehav blir en god investering på sikt. Även jag gillar Handelsbanken men väljer att inte öka där just nu då jag redan har ett skapligt innehav.

   Tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Hej euka.

  Jag brukar variera mina innehav i perioder. När jag känner att en aktie börjar bli fullvärderad/övervärderad händer det att jag säljer av. Blir aktien så småningom mer normalt värderad köper jag gärna tillbaka.

  Nu senast sålde jag av 200 st H&M för drygt 219 kr. istället köptes Handelsbanken samt 155 st Axfood in för 141.30 kr st.

  Nu avyttrade jag istället 125 st Axfood för 152.50 kr st och köpte istället tillbaka 100 H&M för 192.70 kr st. Jag ägde nyligen 2000 aktier i H&M men har nu som sagt 1900 eftersom jag endast återköpt 100 H&M aktier.

  Jag sålde även av lite Axfood med vinst för att köpa tillbaka Hufvudstaden aktier som jag tidigare i år sålde för 149.50 kr st.

  H&M har gått riktigt dåligt de senaste 2 åren. År 2014 sålde jag av nästan 1500 H&M då jag tyckte aktien var övervärderad och gjorde en fin vinst. (294.60 kr per aktie) Jag har de senast 2 åren köpt tillbaka aktier billigare i perioder. Min uppfattning är fortfarande att H&M har fått för mycket stryk av att bland annat dollarn vart högt värderad. Men visst har även konkurrensen ökat och H&M har presterat sämre den senaste tiden. Just nu tycker jag dock att dollarn inte känns alldeles för dyr och jag tror att H&M kommer behålla sin utdelning även nästa år. Av den anledningen tycker jag aktien känns köpvärd just nu. Men det är alltid en risk att handla med aktier och H&M kan mycket väl fortsätta förlora värde från nu. Det är en risk jag väljer att ta. Jag är dock en långsiktig sparare utan skulder och belånar mig inte. Jag köper det som jag tror kan ge en bra avkastning framöver. H&M är i dagsläget den sämsta investering på kort sikt. Men på längre sikt hoppas jag på en bättre avkastning vad det gäller H&M.

  Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 4. Hej Slimis,
  Jag tycker att du tar kloka beslut, under tiden jag följt din blogg glädjer det mig att du breddat portföljen med lite fler innehav. På slutet har det t.o.m blivit ett utländskt (Coca Cola) :-) Det är alltihop bra för riskspridningen.
  Ser att vi har 3 likadana innehav i våra portföljer, även jag har gett förtroende till dina största innehav Handelsbanken, Hennes & Mauritz och Axfood.
  Utav mina 15 innehav väger dessa:
  H&M 12%
  SHB A 7%
  Axfood 6%

  Så det finns mao många anledningar för mig att önska dig all lycka i fortsättningen :-)

  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
 5. Hejsan Rille.

  Ja det knallar på med lite nya investeringar samt köp och sälj i perioder :-) Jag hoppas att kunna ta in något mer amerikanskt bolag med tiden. Tittar tillbaka på lite gamla innehav jag hade 2014 och nu i efterhand har några av de gett en riktigt bra avkastning. (McDonalds, Becton Dickinson och Berkshire Hathaway är 3 innehav jag ångrar att jag gjorde mig av med. PG, WMT, KO har vart medioker avkastning sen dess. Ägde även lite JnJ som har gått där emellan när det gäller avkastning. Det är framförallt McDonalds och Becton Dickinson jag skulle vilja ha i min portfölj igen. Tyvärr kostar dom lite mer nu än då. Men pengarna jag sålde innehaven för ligger ju i vår bostad som även den har ökat i värde. Vi får se vad det blir för inköp till portföljen nu framöver. Men en sak är säker. Det kommer bli fler bolag till portföljen tids nog :-) Som sagt så hoppas jag även din portfölj presterar bra framöver :-) Lycka till och tack för att du kommenterar.

  Ha en trevlig helg :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 6. Which is better Pepsi or Coca-Cola?
  ANSWER THE POLL and you could get a prepaid VISA gift card!

  SvaraRadera