tisdag 21 november 2017

Ökat i H&M

För 1 månad och 12 dagar sedan valde jag att minska med 200 aktier i H&M. Aktierna såldes för 219.40 kr st och istället köptes 175 st Handelsbanken in samt 155 st Axfood in. Handelsbanken har gått ner lite sen dess men Axfood har stigit drygt 10 kr per aktie sen dess. Idag sålde jag istället av 125 st Axfood för 152.50 kr st och köpte åter in 100 st H&M för 192.70 kr st. Jag skulle egentligen inte öka i H&M igen då jag tycker att framtidsutsikterna försämrats till viss del genom bland annat en dollarförstärkning den senaste tiden. Men i jämförelse med euron har inte dollarn stärkts så mycket. H&M har snart tappat 50% sedan toppen 2015. Det känns som många inte har någon tro alls på H&M längre. Många har sålt av sina innehav och få ökar på sina innehav. De jag sett ökat på är Utlandsutdelaren, Lundaluppen och givetvis storägaren Stefan Persson. Min tro är fortsatt att H&M lyckas behålla sin utdelning nästa år. På sikt tror jag även att familjen Persson kan köpa ut bolaget från börsen. Även om det skulle ta många år från nu. Nu framöver håller jag tummarna att H&M lyckas vända den negativa trenden. Den som lever får se.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Önskar alla läsare en trevlig dag.

8 kommentarer:

 1. Hej Slimis,
  Det är tufft att gå in och köpa H&M nu, all heder till ditt förtroende för bolaget. Apropå gamla ordstäv "Skam den som ger sig" skulle väl passa bra :-)
  Jag sa ju tidigare att jag inte skulle öka mer, men det är märkligt vad fingret dras mot köpknappen till nuvarande pris.
  Brukar dock hålla mina intentioner, så ännu har jag inte fyllt på.

  Vi får önska oss alla som envist sitter kvar, Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Rille.

   Ja ibland får man verkligen testa sitt eget tålamod. Jag minns när jag låg över 100 000 kr back i Handelsbanken. Det sved rejält och jag undrade om jag hade gjort fel gällande min investering. Som tur behöll jag aktierna. De steg sedan 39% och jag sålde så småningom med en rejäl vinst. H&M har vart mer tålamodskrävande än Handelsbanken. Men även här ser jag en vändning tids nog. Vi får se hur 2018 utvecklar sig. Även jag önskar alla H&M ägare som är kvar lycka till framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Kliar i fingarna för mig att öka också. Anledningarna till att jag avstått är dels portföljbalansen och dels att jag väntar på besked om det blir någon Black Friday-kampanj eller inte hos Avanza.

  Under 188 kronor blir H&M såpass billiga att jag får igen mitt mål om 4,25 procent utdelning även vid en utdelningssänkning på 18 procent till 8 kronor per aktie. Där någonstans tycker jag att det inte är orimligt att chansa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren.

   Ja det ska bli intressant att se om Avanza kör denna kampanj även i år. Man kan ju hoppas på det för Avanzas sparares skull :-) Idag sjönk H&M igen efter rekommendationssänkning. Så nu är det kanske bara en tidsfråga så ligger de runt 188. Vi får se hur aktien utvecklar sig framöver.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Detsamma här, smått sugen på starta mitt innehav i utdelningsaktier genom HM, alltid varit förespråkare för fonder med blandning av högrisk för mig själv men med detta pris på HM så blir man sugen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fonder är inte dumt det heller :-) Kör ju själv en del indexfonder även om jag föredrar aktier. Ja vi får se om H&M blir ett bra köp på dessa nivåer. Eller om den fortsätter ner mot 180.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Du kör på tufft Slimis! Hoppas de får ordning på det och att aktien repar sig snart!

  Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

  SvaraRadera

 5. Hej Frihetsmaskinen.

  Ja, man får väl hoppas att H&M iallafall kan behålla sin utdelning framöver. Det har kostat på att äga H&M den senaste tiden. Hoppas nu på ett bättre 2018 :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera