måndag 27 november 2017

Månades inköp

Då var det åter den 27:e samt ny lön att investera. Något positivt denna månad var att jag fick min löneökning retroaktivt. Mot min förvåning ökade timlönen med 6 kr mot förväntade 2 kr. I och med detta ökade lönen till imponerande 23430 kr brutto/mån. Sen tillkommer OB ersättning när jag jobbar kvällar och helger.

Vad har jag köpt och sålt?

För 2.5 vecka sedan ökade jag med 80 stycken IcaGruppen för 297.70 kr st. Affären gjordes genom att jag avyttrade 200 Handelsbanken för 119.10 kr styck. Idag sålde jag av 30 st Icagruppen för 296.60 kr st samt la till pengar från lönen. På så sätt kunde jag köpa tillbaka 200 stycken Handelsbanken aktier jag tidigare sålde. Priset blev 113.20 kr st.

Förutom detta valde jag även att öka på i Assa Abloy. Aktien känns inte billig men 25 stycken har köpts in för 170.30 kr st.
I och med detta köp stärker jag åter mitt ägande i Handelsbanken. Jag minskar lite i IcaGruppen samt ökar på i Assa Abloy. Snart är jag fullinvesterad i Assa Abloy. Men givetvis kan jag tänka mig öka mer i mina innehav om det skulle bli ett kraftigt börsfall framöver.

Annars har portföljen minskat en del i värde den senaste tiden. Nu i efterhand har det vart rätt beslut för min del att ha lite likvider utanför börsen. Jag sålde ju av mina 6000 Handelsbanken aktier för mellan 125-132 kr i början av året. De Handelsbanken aktier jag har nu, har jag köpt tillbaka billigare och jag skulle även idag kunna köpa tillbaka resterande aktier billigare än jag sålde för. Genom att ha lite likvider vid sidan av börsen har den negativa utvecklingen på börsen den senaste tiden blivit lite mildare. Mina likvider  kommer fortsatt ligga utanför börsen. Blir det en rejäl kris är det alltid bra att ha lite pengar att handla billigt för. Sen sover jag även lite bättre med lite buffert.

Min nya portfölj ser du på höger sida av bloggen.

Har du gjort något aktieköp nu vid lön?

7 kommentarer:

 1. Tjena, inte mycket faktiskt har varit mycket med jobbet. Blev några Latour, som en del i att minska risken något...

  SvaraRadera
 2. Tjenare Snålgrisen. Latour har en imponerande historik. Kan tänka mig att ta in bolaget i framtiden om vi får en viss substansrabatt :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Hej Slimis,
  Jag får ingen lön men väl lite utdelning från H&M, med den tillsammans med lite fritt kapital ökade jag på SHB A innehavet.
  Kanske ska den sjunka en del till via oron på lån och fastighetsmarknaden men för 112-113 kr så tyckte jag att det kändes bra.

  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
 4. Glömde Gratulera till löneökningen :-)
  /Rille

  SvaraRadera
 5. Hejsan Rille.

  Tack för det :-)

  Ja Handelsbanken känns tryggt på sikt även om aktien har underpresterat index i år. Det var betydligt bättre drag i aktien förra året. Tycker själv att priserna på bostäder har ökat lite väl fort de senaste åren. Än så länge har de bara sänkt priset på vissa objekt där jag bor( framförallt 1 rum och kök men även nått hus som varit fallfärdigt). Lite större lägenheter har däremot slagit prisrekord nyligen (3 rum och kök) Men jag bor ju på en mindre ort med stor bostadsbrist. Priserna är fortfarande löjligt låga om man jämför med de större städerna. Runt 10 000 kr m2 för lite större lägenheter och lite lägre pris för mindre lägenheter.

  Det ska hursomhelst bli intressant att fortsätta följa fastighetsmarknaden.

  Tack för att du kommenterar och hoppas din investering i Handelsbanken blir bra på sikt :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 6. Grattis till löneökningen Slimis! Intressant att större lägenheter har högre kvm pris, här är det tvärtom.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det kanske låter konstigt. Men det finns ett betydligt större utbud här av 1:or och 2:or. Just nu är det ju även högkonjunktur och många skaffar barn och jag tror det är mycket därför större lägenheter blir mer attraktiva än de andras mindre som är till salu.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera