torsdag 10 augusti 2023

Sålt hela mitt innehav i Hufvudstaden

Då var det åter Torsdag och nya möjligheter. Idag drog mitt största innehav Hufvudstaden iväg rejält och med det sagt valde jag att sälja av inte mindre än 32214 aktier och 31184 aktier såldes för 133.50 kr per aktie och resterande 30 aktier som jag hade hos Levler (Sponsrad länk) såldes för 134.10 kr per aktie. 

Här nedan kan ni se Hufvudstadens utveckling vs index den senaste månaden:


Som ni ser har aktien stigit ganska rejält samtidigt som index inte visat någon vidare styrka. Då mitt mål med min aktiva handel är att försöka slå index alternativt ligga i närheten av det valde jag idag att ta en vinst i Hufvudstaden igen. Jag har noterat att fler fastighetsbolag gått starkt idag och som jag skrev tidigare i sommar såg jag köplägen i fastighetssektorn överlag och valde därför att handla i flera fastighetsbolag. Det har vart en hel del kortsiktig handel i flera fastighetsbolag men det är i Hufvudstaden jag investerat det mesta den senaste tiden. Vinsten gällande min kortsiktiga handel i Hufvudstadens aktie noteras just nu till ca 102 000 kr plus hos Avanza för detta år. Jag har även handlat i aktien hos Länsförsäkringar, Nordnet och Levler (Sponsrad länk) och den totala vinsten är jag inte helt säker på. Men jag är helt klart nöjd med utvecklingen både i Hufvudstaden samt de flesta andra innehav jag kört kortsiktig handel i i år. 

När det gäller Hufvudstadens verksamhet har jag inte sett några speciella nyheter som borde påverka aktiepriset nämnvärt. Vakanser på lokaler verkar ligga ganska still men jag tror som sagt att flera fastighetsbolag pressades för hårt den senaste tiden och nu ser vi en liten uppvärdering. Än en gång har det visat sig som en bra affär att köpa Hufvudstadens aktie när den är rejält pressad. För er som inte följt bloggen tidigare har jag lyckats väldigt bra i just denna aktie när det gäller kortsiktig handel och det har bidragit en hel del till portföljen. Framöver blir det spännande att läsa kommande kvartalsrapport även om jag inte äger några aktier just nu.

Efter dagens transaktioner är nu hela min belåning borta och jag ligger rejält likvid. Min avkastning hos Avanza låg innan dagens uppgång på drygt 32 % och 2023 ser ut att bli ett av de bästa åren någonsin både gällande procentuell uppgång men framförallt räknat i kronor. Året är dock inte slut än så den som lever får se hur det slutar.

I det korta perspektivet är tanken att investera lite mer i index igen om inget annat intressant dyker upp. Som jag skrivit tidigare är det svårt att att slå index över tid och min tanke har alltid varit att gå över mer mot index om portföljen skulle prestera märkbart sämre än så. På lång sikt är en god avkastning viktigt även om man kan se aktie/fondsparande som en hobby. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar