torsdag 10 augusti 2023

Återköpt billigare i Hufvudstaden. Omsatt 11 MKR idag

Då var det åter en uppdatering här på bloggen. Som ni såg i förra inlägget sålde jag av hela mitt innehav i Hufvudstaden. Det tog dock inte lång tid innan aktien tappade igen och jag valde därför att återköpa aktier billigare här. Förutom det har 125 000 kr investerats i indexfonder idag och därför blev återköpet i Hufvudstaden lite mindre än jag sålde av för. Dagens transaktioner ser ni här under:


Förutom detta återköptes 30 aktier courtagefritt hos Levler (sponsrad länk) för drygt 2 kronor billigare än jag tidigare sålde för idag. Totalt 31450 aktier har återköpts idag för runt 70 öre billigare i snitt och det ger en vinst på drygt 21 000 kr när courtage är betalt. Det gör att jag nu spridit mina risker lite mer via indexfonder men att jag fortsatt ligger tungt i Hufvudstaden.


Med det sagt har det vart en intensiv arbetsdag framför börsen idag men det har gett ett bra resultat. Nu måste jag försöka sova lite så jag orkar med lite natt jobb nu i natt. Det blev bara 2-3 timmars sömn i morse och det kan vara lite svårt att sova på dagen när det är volatilt på börsen och man vill hänga med vad som händer. 

Uppdatering: 08/11: Blev några kronor över från gårdagens kortsiktiga handel. Så det blev ett ytterligare inköp av 7 stycken aktier i Hufvudstaden idag. Priset var 129.60 kr per styck. Nu är kassan förbrukad i det korta perspektivet.

Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen iallafall. Det kommer uppdatering igen om någon ny affär görs.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Torsdag kväll :-)

12 kommentarer:

 1. Hej slimis du skriver att du har 31450 men på köp order så är ena 37 887 aktie redan ju ? Så sammanlagt måste du väl ha mer aktie väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   De transaktioner jag redovisar här på bloggen är samtliga affärer för en hel dag. I detta fall återköpte jag först 9787 aktier i Hufvudstaden för 132.60 kr per aktie. Detta efter att ha sålt hela mitt innehav för 133.50 kr per aktie. Men jag lyckades inte köpa tillbaka så många aktier som jag först ville på denna prisnivå. Aktien studsade sedan upp och jag sålde då av 9787 aktier för 133.01 kr per aktie. Efter det kunde jag sedan återköpa nuvarande innehav lite billigare så just 31450 aktier i inköp stämmer när hela dagens handel var avslutad. Sen har jag återköpt 7 aktier till under Fredagen för de pengar som blev kvar efter gårdagens kortsiktiga handel.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Jag får inte heller ihop köp och sälj :D

   Men är Slimis nöjd så är allt OK.

   +1 mkr på ett år är inte dåligt

   Radera
  3. Hej Fils. Förstår att det inte är helt lätt att förstå och så här i efterhand förklarade jag lite dåligt. Jag köpte som sagt tillbaka 9787 aktier för 132.60 kr som sedan såldes för 133.01 kr. Sedan återköptes många aktier för runt 132.90 kr per aktie och det drog då upp det genomsnittliga GAV jag fick för hela dagens transaktioner. Allt som allt kunde jag iallafall återköpa en hel del aktier i Hufvudstaden billigare och det blev som sagt en bra affär i det korta perspektivet. Förövrigt är jag förhållandevis nöjd med årets avkastning med tanke på att börsen i övrigt inte avkastat så bra i år. Men jag ångrar mitt intåg i Billerud och givetvis finns det alltid saker som kunde gått bättre. Samtidigt får man vara tacksam att det mesta gått bra och att man försöker minimera förlusterna om det går fel i en investering samt att man försöker lära sig av sina misstag.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  4. Du ligger back ca 100 000 kr om jag förstår det rätt?

   Hur känns det att ligga fel över helgen? Du kanske är van vid dessa summor vid det här laget?

   Radera
  5. Hej igen Fils. Det stämmer att de är minus nästan 100 000 kr sedan jag köpte tillbaka aktier billigare. Allt är ju relativt men som jämförelse gick portföljen ner runt 1 miljon på 1 månad under 2020. Att sälja vid fel tillfälle kan kosta rejält. De senaste 3 åren ligger jag dock över 500 000 kr plus i just Hufvudstaden hos Avanza. Sen har jag gjort affärer hos Nordnet och Länsförsäkringar i aktien så jag är inte helt säker på hur mycket plus jag ligger. Man får räkna med lite volalitet i portföljen så 100 000 upp eller ner är inget jag tänker på nämnvärt. Jag kan alltid tänka mig ligga lång i de investeringar jag gör så kortsiktigt kan det alltid röra på sig både upp och ner. Men jag har som sagt inga problem att ligga över helgen eller för den delen på lång sikt med ett innehav jag investerat i. Jag tror på en uppvärdering på sikt men när den den kommer ver jag inte. Det gäller att ha tålamod överlag när det gäller investeringar och det gäller även i Hufvudstaden. Det viktigaste är att jag känner mig trygg med min investering här. Det minskar risken för förluster på lång sikt.

   Mvh Slimis

   Radera
  6. Jag förstår. Varje gång jag försöker mig på kortsiktig handel (det rör sig om 10-20k i storlek) så känner jag att det tar emot när det går minus.

   Har du några tradingtips i övrigt? Setups, signaler eller liknande?

   Radera
  7. Jag har några bra tips. Till och börja med passar inte trading alla utan det lär man nog testa på ett tag och se om det passar en själv. Sen lär man se om det kan ge någon överavkastning på sikt. Märker man att det inte alls går bra eller att det inte alls är något som passar en är ju passivt sparande i en indexfond ett bättre alternativ. Jag började själv med väldigt små summor eftersom mitt sparande långt tillbaka började från 0 kr. Jag märkte att det fanns mycket pengar att göra på kortsiktig handel om det lyckades bra. Så efterhand har affärerna blivit större och idag handlar jag med lite större summor än förr i tiden. Jag använder inget trading program utan jag försöker gå in i en aktie när jag tycker den kommit ner på en attraktiv prisnivå. Jag handlar i större bolag som jag förstår mig på så förhoppningsbolag går bort. Håller mig nästan alltid till svenska bolag. Valutaväxlingsavgiften äter upp en stor del av avkastningen. Det perfekta trading läget uppstår ofta efter att en aktie vart rejält pressad och ska upp igen. Det får gärna vara mycket handel i aktien och det får gärna svänga lagom mycket och på sikt vara en långsamtgående upptend alternativ att aktien handlas inom ett visst intervall under en tid. Ett annat tips är att endast gå in i aktier du känner dig väldigt trygg med. Gör man inte det är det lätt att dras med i panik om det blir ett kraftigt fall på kort sikt. Är man inte säker kan man tveka och sälja av vid fel tillfälle av den anledningen. Känner man sig trygg kan man istället öka vid ett sånt tillfälle. Har skrivit ett gammalt inlägg om swing trading som du kan läsa på höger sida av bloggen. Där delar jag med mig lite mer tankar. Jag kör själv daytrading ibland men väldigt ofta kan min kortsiktiga handel hålla på över längre perioder. Allt handlar om hur markanden är för stunden och hur de aktier jag handlar i rör sig. Om du inte följt min blogg tidigare kombinerar jag även min kortsiktiga handel med ett passivt sparande i indexfonder. Skulle jag underprestera index rejält över tid är tanken att lägga mer pengar här. På sikt är en god avkastning väldigt viktigt tycker iallafall jag.

   Mvh Slimis

   Radera
  8. Tack för infon!

   Ska titta in ditt swingtrading inlägg. Ha en fin dag!

   Radera
  9. Hej igen Fils.

   Tack själv för att du följer och kommenterar här på bloggen.

   Ha en fin dag!

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Svar
  1. Hej Aktiepappa. Det är du som är ett föredöme :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera