tisdag 24 maj 2022

Köpt och sålt aktier för 8.2 miljoner kronor idag

Då var det Tisdag och nya möjligheter. Idag är börsen ner igen men mitt näst största innehav Lundbergföretagen slutade på plus. Lundbergs lämnade idag rapport och den tog väl emot av marknaden. Tittar vi lite närmare på rapporten fortsätter Fredrik Lundberg att stärka sitt ägande i flera bolag. Detta kvartal har det bland annat köpts aktier i Skanska, Hufvudstaden, Handelsbanken och Industrivärden. I skrivande stund handlas investmentbolaget fortsatt till en liten substansrabatt då nuvarande substansvärde ligger på ungefär 500 kronor per aktie.

Nu till dagens affärer. Som ni ser här under har jag idag kört lite kortsiktig handel i Lundbergföretagen. Jag har även valt att återköpa 700 stycken aktier i Essity. Detta då Essity aktien åter kommit ner på en attraktiv nivå igen. Ni som följt min blogg ett tag kanske kommer ihåg att jag sålde av mitt innehav efter att Essity kom med en rapport som var klart bättre än väntat och aktien steg rejält då. Sedan dess har aktien handlats ner och Lundbergföretagen som jag köpte för mina sålda Essity aktier har stigit i pris. Med dagens transaktion får jag åter en lite bättre riskspridning i portföljen. 

Dagens transaktioner ser ni här under:


Som ni ser valde jag även att öka på i Avanza Zero idag och på sikt är tanken att fortsätta öka på i fonden.

Om några dagar kommer lön in på kontot och tanken är att amortera ner på belåningen i kombination med ett litet köp i Avanza Zero. Förövrigt åkte Hennes &Mauritz aktien på rejält med stryk idag efter en rekommendationssänkning. Vi får hoppas att vi kan se bättre tider även här tids nog. 

Uppdatering: Den 25/5 säljs åter 2080 stycken aktier av i Lundbergföretagen för 496.26 kr per styck. Dessa återköps senare för 494.50 kr per styck. Förutom detta investeras även 10 000 kr i Avanza Zero.

Efter dagens transaktioner ser ni min nya portfölj på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)

6 kommentarer:

 1. Det måste svida ordentligt att ligga så tungt i fåtal aktier i dessa volatila tider ffa HM som är en riktig jordfräs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Det är ingen fara. På lång sikt har aktiemarknaden alltid återhämtat sig och kommer så göra även denna gång. Det är bättre att försöka glädjas att man kan handla aktier billigare under en period. Efter regn kommer tids nog solsken igen. Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Även om jag aldrig kommer att göra det du gör så.... Din sida är superintressant och jag följer den med stor glädje. Kanske jag lär mig något så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Kul att du tycker bloggen intressant och tack för att du följer den och kommenterar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Du gör helt rätt som köper nu och passar på när marknaden är helt hysterisk. Bra inlägg. 👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Vi får hoppas det blir bra på sikt. Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera