onsdag 6 oktober 2021

Köpt och sålt aktier för 6.9 miljoner kr de 2 senaste dygnen

Då var det åter Onsdag och nya möjligheter. De två senaste dagarna har det stuvats om rejält i portföljen. 

Till och börja med valde jag igår att sälja av 6000 stycken aktier i Handelsbanken. Dessa såldes för 98.20 kr styck. Pengarna investerades i 3350 stycken Hufvudstaden aktier som kostade 130.70 kr st.

Idag fortsatt Handelsbanken upp efter att ha gått starkt den senaste veckan likt många andra bankaktier. Jag valde med det att släppa i stort sett hela mitt Handelsbanken innehav efter att ha kört lite kortsiktig handel under dagen. Efter dagens transaktion har jag 200 stycken Handelsbanken kvar i portföljen och dessa kommer inte säljas.

 Dagens transaktioner ser ni här under:

 

Som ni ser i transaktionerna blev det även lite kortsiktig handel i H&M .Men jag valde till slut att öka på mitt ägande ganska rejält. H&M tappade nästan 5 %  idag efter att Deutsche Bank sänkt riktkursen till 145 kr och upprepat sin sälj rekommendation. Jag tror och hoppas att en ökning idag blir en bra affär på längre sikt. Jag kan i alla fall tycka att både H&M och Hufvudstaden åkt på oförtjänt mycket stryk den senaste tiden.

Gällande Handelsbanken vill jag åter tacka för en god avkastning den senaste tiden. Tanken var att behålla mina aktier och få lite Industrivärden aktier tids nog. Men nu blev det som sagt omplacering i portföljen. Rätt eller fel lär visa sig på lite längre sikt. Men banken finns fortsatt kvar på min bevakningslista och skulle priset tids nog bli rätt kanske jag återköper lite aktier till portföljen. Men just nu nöjer jag mig med 200 stycken aktier i bolaget samt mitt ägande genom Avanza Zero. 

Efter dagens transaktioner ligger belåningen på 17.1 %. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Jag vill även tacka alla som blivit min Rocker vän den senaste tiden. Ni är bäst <3   

Med det sagt vill jag även önska alla läsare en  fortsatt trevlig vecka :-)

4 kommentarer:

 1. 6,9 miljoner på två dagar :O Kallar du dig själv proffs? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiegrubbel.

   Nej jag kallar mig inte proffs. Jag försöker bara få en så bra avkastning som möjligt till rimlig risk. Men förhoppningsvis lär jag mig mer gällande börsen med tiden. Med det sagt har jag förhoppningsvis mer kunskap om 10 år än idag. Man lär ju så länge man lever.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Kul att läsa din blogg. Det är varje fall fullt drag i livets investerar gardiner.
  MvH Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars.

   Kul att du uppskattar min blogg.

   Trevlig helg.

   Mvh Slimis

   Radera