tisdag 12 oktober 2021

Då var jag åter skuldfri

Då var det åter Tisdag och nya möjligheter. Sedan min senaste ökning i Hufvudstaden och H&M har det inte skett någon transaktion förrän idag. Men den senaste veckan har Hufvudstaden uppvärderats några kronor och idag skedde transaktionerna här under:Som ni ser valde jag att åter minska ner lite i Hufvudstaden just nu. Anledningen är den snabba uppvärderingen den senaste veckan i kombination med att min skuldsättning var aningen hög just nu. Med det sagt är jag fortfarande positiv till Hufvudstadens aktie och blir läget rätt kan det hända att jag åter ökar på mitt innehav igen. 

Efter denna transaktion ligger jag med en kassa på 1.1 % och blir det ingen ökning i Hufvudstaden igen är tanken att placera dessa pengar i Avanza Zero. Detta för att öka på min riskspridning på sikt. 

Tittar vi vad som har hänt i Hufvudstaden den senaste tiden så har vakansen på kontor sjunkit något i Stockholm. Det verkar ligga ganska stilla i Göteborg. Pantamera kommer snart öppna Stockholm citys första pantmottagning i Hufvudstadens lokaler och kommer uppta 240 kvm. 

Hufvudstaden har även emitterat en grön obligation på 5 år. Den löper med en årlig fast ränta om 1.293 %. Dessa pengar kommer användas för att uppnå Hufvudstadens högt uppsatta hållbarhetsmål. 

Min nya portfölj ser ni i alla fall på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Uppdatering: Idag 13:e Oktober har jag ökat på med 25000 Kr i Avanza Zero. Efter dagens transaktion ligger kassan på 0.4 %

Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

12 kommentarer:

 1. Istället för att ständigt redogöra för hur många kronor du omsatt under dag x eller annat som bara är relaterat till din situation vore det intressant att veta mer om din åsikt om olika investeringsalternativ och varför du föredrar x framför y m.m.

  // Kråkan

  SvaraRadera
 2. Hej Kråkan och tack för din kommentar.

  Jag förstår om du tycker att bloggen fokuserar lite väl mycket på min egen situation. Det finns givetvis massor av investeringsalternativ för den som vill ta risk med sina pengar. Men jag är försiktig med rekommendationer här på bloggen då det alltid finns en risk förlora sina sparpengar när man har dem på börsen. Kan jag inte tänka mig själv att investera i det jag skriver om, så låter jag hellre bli att nämna något här på bloggen. Jag är med det sagt försiktig med mina sparpengar och håller mig främst till större bolag. Framförallt på Large Cap här i Sverige alternativt indexfonder. Potentialen gällande större bolag är sämre än mindre bolag på sikt. Men samtidigt har denna typ av bolag gett mig en helt okej avkastning till rimlig risk över tid. Men jag ska försöka bättra mig framöver och skriva lite mer utförligt varför jag föredrar det ena framför det andra.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Fattar inte att du valt att fokusera så mycket på börsens 3 sämsta bolagen i min mening? Finns så många bättre bolag med mindre risk dessutom, tex Investor, SBB och Axfood. Och kanske byta Avanza Zero mot den bredare fonden Avanza Sverige?

  SvaraRadera
 4. Hej Anonym.

  Både Handelsbanken, Hufvudstaden och H&M har presterat bra historiskt. Nu har H&M och Hufvudstaden drabbats hårt av pandemin. Men när bolag har tillfälliga problem är priset på aktierna lägre än när allt ser som bäst ut. Jag tror med det sagt att mina aktier kommer värderas högre i framtiden när vinsten kommer vara högre än idag. Jag gillar Investor och Axfood men SBB finns inte med på min bevakningslista. Jag gillar Avanza Zero då den både är gratis och ger en helt okej avkastning över tid. Jag tror inte heller att den bredare fonden Avanza Sverige kommer ge någon nämnvärd överavkastning mot Avanza Zero då en förvaltningsavgift tas ut varje år.

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla dom långsiktiga trenderna för dina bolag! Att dom har presterat bra historiskt säger ju ingenting om framtiden. Du kommer antagligen få väsentligt sämre avkastning än börsen om du fortsätter med dessa bolag. Men det är ju dina pengar. Sen så är du ju ingen investerare utan mer en trader. Tror Avanza Sverige kommer ge betydligt bättre avkastning än Avanza Zero över tid trots den lilla avgiften.

   Radera
  2. Hej igen Anonym. Visst kör jag kortsiktig handel ibland. Är något märkbart övervärderat eller jag tycker jag gjort en bra affär över en tidsperiod tar jag ibland hem en vinst. Men jag är även långsiktig med mina investeringar. Jag började investera på börsen i slutet av 2007 och jag investerar fortsatt än idag. Så att kalla mig trader framför investerare får stå för dig. Lycka till med Avanza Sverige. Jag står fast vid mitt val Avanza Zero.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Har du inte sett en ganska kraftig värdeminskning den senaste tiden? Du köpte HM för 200 kr eller något. Den står runt 165. De senaste veckorna lutar det väl att du sett värdeminskning i hufvudstaden med. Har för mig du köpte för 137. Någon trade på några öre sen ner. Köp och sälj. Handelsbanken sålde du sen köpte du in dig igen dyrare har jag för mig. Har du inte gått ett par hundra tusen back den senaste månaden minst? Ännu mer de senaste två?

  SvaraRadera
 6. Hej Unknown.

  Jag har köpt in samtliga H&M aktier för under 200 Kr den senaste tiden. Vill du veta exakta köpkurser finns de i mina tidigare inlägg. Jag har gjort flera bra affärer i Hufvudstaden och mina affärer i Handelsbanken ligger jag på över 400 000 Kr plus i år. Jag köpte in en hel del Handelsbanken när den stod i under 80 Kr sen har jag fått utdelning. Den senaste månaden ligger jag ett par procent bättre än index men givetvis har även min portfölj backat från ATH och det är inte så konstigt när hela börsen är ner den senaste tiden. För stunden ligger jag drygt 200 000 Kr under ATH och jag tycker ändå portföljen klarat sig bra trots ett nedställ den senaste tiden. Innan dagens handel ligger portföljens avkastning på 22.46 % plus för i år. Vi får se hur året slutar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrev fel. Handelsbanken plus 366 tkr. Hufvudstaden plus 242 tkr. H&M minus 100 tkr. Så H&M är sänket för mig detta år. Men jag hoppas givetvis på en återhämtning i H&M nu framöver. Tycker att förutsättningarna ser goda ut i och med att butikerna öppnas upp igen.

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Ja men har du gått plus på handelsbanken de senaste två månaderna? Den senaste månaden?
  Samma med hufvudstaden.

  Jag har inte räknat på dina trades men då jag tittat in har du köpt vid fel tillfälle de senaste månaderna. Sen har du lånat med som du nu betalt tillbaka. Dessa senaste affärer (inklusive HM) ser spontant inte bra ut (men åter jag har inte räknat då jag inte bryr mig om du får +90% på en månad eller -90%. Tänkte bara att det är viktigt att lära av sina misstag (för alla). Men vet inte direkt om du haft en eller två kassa månader. Men från min kastade blick ser det inte bra ut den senaste tiden.

  SvaraRadera
 8. Har för mig du sålde av typ alla dina handelsbanken för kanske 92 typ. Sen gick du in igen på 98. Alla dessa siffror är höftningar. Jag kollar in på din blogg ibland och noterade att du missade en fin uppgång i handelsbanken sen såg jag att du var inne i den igen men nu till högre kurs. Har för mig du köpte en drös hufvud för 138 sen var den länge ner vid 132 cirka. Då handlade du i den och jag tänkte undra om han inte gick back 6 spänn där även om han den dagens handel tjänade 50 öre.

  Jag hade gärna läst summeringar vecka för vecka. Du har så pass aktier och jag misstänker att du kolla dem ändå.

  Typ denna vecka 4 miljoner.
  1 miljon handelsb
  1 miljon hufvud
  2 milj HM

  Nästa vecka: 3,999 000
  900k handelsbanken
  1100k hufvud
  1999k HM

  Osv

  Man hade fått en mycket bättre överblick över hur dina trades går. Att du tjänade 50k en onsdag är kanske inte så intressant om du gick back 70k tors och fredag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown. Skrev ett lite längre inlägg för din skull. I mitt nyaste inlägg kan du se både månadens avkastning samt årets avkastning samt lite allmänna tankar gällande mina innehav.

   Tack för kommentar och hade bäst.

   Mvh Slimis

   Radera