onsdag 23 juni 2021

Köpt och sålt aktier för 5.5 miljoner idag

Då var det Onsdag och min kortsiktiga handel fortsätter. Under Måndag och Tisdag har jag omsatt ungefär 5 miljoner kronor på börsen. Idag fortsatte min kortsiktiga handel och uppgick till drygt 5.5 miljoner kronor i omsättning. Det innebär att jag handlat för över 10 miljoner kronor under 3 dagar och det är tydligt att summorna blir större i och med att portföljen har växt till sig.

Dagens handel ser ni här under:


 

Som ni ser fortsätter min handel i Hufvudstaden och Handelsbanken. Av misstag råkade jag köpa 300 stycken Handelsbanken aktier för mycket i slutet av dagen men de får ligga kvar då courtagekostnaden blir för hög för att sälja av. Förutom detta har jag fått in 5000 kr på mitt Avanza konto idag och efter det uppgår belåningen nu till 0.9 %.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj kan ni se på höger sida av bloggen.

Med det sagt vill jag även önska alla läsare en glad midsommar. Här blir det jobb så det blir dåligt med firande. Men jag hoppas i alla fall på fint väder :-)

Mvh Slimis

6 kommentarer:

 1. Aldrig funderat på å öppna eget med F-skatt å hyra ut dig till bemanningsföretag, då bestämmer du ju löneökningen själv varje år. Sen till största del leva på swingtradingen. Sossemats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats.

   Jag tycker det är ganska bekvämt att jobba som anställd på timme. Då kan man styra sin egen arbetstid och kan välja att vara ledig när man vill. Just nu har jag iallafall valt att jobba klart mitt vikariat som slutar i Oktober men efter det väljer jag troligtvis att jobba på timme igen och kanske provar på det nya jobbet jag nyligen sökte. Kan man göra några kronor på kortsiktig handel är ju det ett plus i kanten. Men börsen är inga säkra pengar så det behövs ett lite större kapital för att våga säga upp sig. Hade jag vart själv hade jag kanske kunnat leva på portföljen. Men med 2 barn blir utgifterna lite högre över tid.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Du är superaktiv i tradingen, mot pro igen eller?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl. Jag kör bara trading när jag tycker risk/rewarden ser bra ut. Med Pro courtage blir courtaget högre när vi pratar affärer över 1 miljon kronor. Då passar fast pris bättre. Pro courtage passar framförallt bra till lite mindre affärer som sker med flera ordrar. Sen måste man vara aktiv för jämnan för att inte bli nedgraderad.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Tjena.. såg att du sålt huvudstaden billigare än köpet.

  Blankar du eller vad hände?

  Mvh Roadstar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Roadstar.

   Det stämmer att jag i denna affär släppte Hufvudstaden lite billigare än jag tidigare under dagen köpte för. Det gjordes i förmån för att kunna köpa tillbaka Handelsbanken aktier billigare än jag sålde för tidigare under dagen. När jag kör kortsiktig handel kan detta ske vid jämna mellanrum och i just denna affär valde jag Handelsbanken framför Hufvudstaden i det korta perspektivet. Än så länge har denna strategi fungerat bra då jag handlat för nästa 57 miljoner kronor i Hufvudstaden det senaste året. Vinsten ligger på ungefär 410 000 Kr under denna tid. Blir det läge att gå in i Hufvudstaden igen kanske jag gör det. Annars vill jag tacka bolaget för en fin avkastning över tid.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera