fredag 16 april 2021

Portföljen fortsätter växa så det knakar! Nu över 3.8 miljoner kr!

Då var det åter Fredag och portföljen fortsätter sin fina tillväxt. Sedan bloggens start i Augusti 2016 har portföljen växt från 970 000 kr till 3.8 miljoner kronor i skrivande stund. Det innebär att portföljen växt med nästan 50000 kr per månad i genomsnitt under de senaste 57 månaderna. Börsen är verkligen ett bra ställe att ha sina sparpengar om man har lite tålamod.

Sedan mitt senaste ATH har mitt största innehav Hufvudstaden fortsatt att uppvärderats. Än en gång har det visat sig bra att köpa när det gör som ondast. Jag är så här i efterhand tacksam att få köpa in Hufvudstaden till ett så pass bra pris som jag fått mina aktier för. Bolaget handlas fortsatt till en stor substansrabatt och jag anser fortsatt att bolaget är köpvärt på längre sikt. Men troligtvis blir inte aktien riktigt populär igen först den dagen fastighetsbeståndet handlas till en premie igen. När det är dyrt då ska det köpas. H&M håller sig på drygt 200 kr men även här räknar jag med en uppvärdering så fort samtliga butiker öppnar upp igen. Tills dess gäller det bara att ha tålamod. Sist men inte minst så fortsätter Handelsbanken uppvärderas sakta men säkert.

Nuvarande portfölj ser ni i alla fall här under. Observera att alla inköpspriser inte stämmer pga swingtrading.


Portföljen fortsätter ligga någon procent över index. Som ni ser här över stämmer inte avkastningen helt eftersom dagens uppgång inte är inräknad. Lägger vi till den ligger avkastningen på ungefär 25 % för i år. Med det sagt är det glädjande att portföljen fått en så pass bra revansch efter att ha underpresterat index under 2020. Ser vi på börsen som helhet har många bolag uppvärderats rejält och jag tycker en del bolag börjar kännas lite väl dyra. Men som läget är just nu finns det dåligt med alternativ för börsen och då söker sig mycket pengar in på marknaden. För egen del är jag sedan drygt 2 veckor sedan helt obelånad igen och det känns bra. Vi får se om några intressanta köplägen dyker upp nu framöver. Annars är tanken att åter stärka min buffert som försvann under 2020. När krisen var som värst ökade jag på mitt sparande så mycket jag kunde och det visade sig så här i efterhand att vara en bra affär. 

Som det ser ut nu fortsätter jag jobba vidare mot 3.9 miljoner kr. Som vanligt kommer det uppdatering här på bloggen om någon ny affär görs.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig helg :-)

   

6 kommentarer:

 1. Hej, fantastisk utveckling. hur många % är det sen starten 2016?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Juhax games. Har tyvärr inga exakta siffror på min avkastning sedan dess. Detta då jag använde Nordea Investor under 2 år. Men har en sammanställning hur sparandet har utvecklat sig över tid. Informationen finns på länken här under:

   https://slimis20.blogspot.com/2020/12/portfoljbokslut-2020.html?m=0

   Såg att även du haft en bra utveckling under några år. Grattis till det.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Klev över 4 Msek idag!

  Angående Hufvudstaden tror jag inte den kommer bli någon större hit på flera år! Men jag har en ren bevakningspost själv som köptes in under coronan! Belåningen är för låg helt enkelt och avkastningen för dålig! De borde låna upp ~50kr per aktie och dela ut! Då hade kursen dragit minst 100%... Lite tillspetsat men ändå en halvsanning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Grattis till 4Msek. Kul att du har en bevakningspost iallafall. Då kan du se hur det går för bolaget nu framöver. Gällande Hufvudstadens belåning passar det mig bra. Jag föredrar att de tar en lägre risk genom en lägre skuldsättning än genomsnittet. Genom en lägre belåning får Hufvudstaden en lägre ränta på deras lån. Det ger även en möjlighet till framtida investeringar som tids nog kan bli av. Vi får väll se hur bolaget presterar nu framöver. Jag är iallafall optimistisk.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Fortfarande lika imponerad över din smala och framgångsrika portfölj. Hatten av för dig Slimis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej K.

   Tids nog kommer portföljen få fler innehav. Men för stunden ser den ut som den gör :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera