torsdag 22 april 2021

Ökat rejält i Handelsbanken. Hufvudstaden får lämna

Igår kom Handelsbanken med sin 3 månaders rapport för 2021 och efter det har aktien tappat något. Precis som jag skrev igår var jag intresserad av att öka på mitt innehav om kursen gick ner lite. Idag fortsatte Handelsbanken ner och jag tog beslutet att öka på mitt innehav rejält. Samtidigt valde jag att lämna Hufvudstaden i alla fall i det korta perspektivet. Hufvudstaden har gått bra sedan jag köpte på mig rejält med aktier här för ett tag sedan. Samtidigt är jag lite orolig i det korta perspektivet att fler kontor ska bli lediga hos Hufvudstaden. Tyvärr har vakanserna enligt Hufvudstadens hemsida ökat den senaste tiden. På sikt är jag mindre orolig för kontorsmarknaden men i det korta perspektivet blir jag lite orolig när aktien uppvärderas ganska rejält samtidigt som vakanserna ökar. Totalt har jag i alla fall gjort en vinst på drygt 200 000 kr i Hufvudstaden detta år och med det är jag nöjd i det korta perspektivet. Skulle läget förändras är det inte helt omöjligt att jag återkommer i aktien. Men just nu väljer jag att lägga dessa pengar i Handelsbanken. Totalt 9700 aktier har sålts i Hufvudstaden idag. För dessa pengar har ytterligare 14 400 aktier i Handelsbanken köpts in till portföljen.

Dagens transaktioner ser ni här under:


Med det sagt vill jag tacka Hufvudstaden för den fina avkastningen och önskar all lycka framöver. Jag tycker fortsatt Hufvudstaden är ett fint och välskött bolag och kanske blir jag åter ägare om läget är rätt i framtiden.

Nu framöver kommer Handelsbankens utveckling ha en stor påverkan hur portföljen går. Jag tycker i alla fall banken är attraktivt värderad i dagsläget och håller tummarna för en bra avkastning på sikt.

Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-) 

6 kommentarer:

 1. Grymt med 200k vinst i Hufvudstaden! :-) Hoppas på en fin resa i Handelsbanken med!
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen. Ligger nästan 300 000 kr plus i Handelsbanken i år så det har gått bra i den aktien också. Återköpte Hufvudstaden idag efter en del funderingar. Även om Handelsbanken är attraktivt värderad just nu måste jag försöka tänka på min riskspridning också. Hufvudstaden är ju ett fint bolag det också och jag hoppas på bolaget kan komma tillbaka nu framöver.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Nu håller vi tummarna på att det går bra för Handelsbanken! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktietrubbel.

   Tack för det. Även jag håller tummarna för Handelsbanken nu framöver :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Grymt grattis till den fina vinsten! Själv hade jag aldrig vågat gambla så med en enskild aktie, 200.000 kr i vinst hade ju lätt kunnat bytas ut mot 200.000 kr i förlust om det hade svängt till kraftigt. Kanske därför swingtrading inte är något för mig. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Jag gamblar aldrig när det gäller mina investeringar. De innehav jag tar in i portföljen är tänkta att äga på lång sikt även om jag kör lite kortsiktig handel ibland. Det kan även hända att jag blir mer kortsiktig ibland och tar någon snabb vinst. Men då finns det en orsak till det och orsaken brukar jag skriva om här på bloggen. En investerings förutsättningar kan förändras med tiden och därför är det givetvis svårt att säga hur länge jag ska äga ett bolag. Men presterar bolaget jag äger som jag tänkt försöker jag behålla över tid.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera