tisdag 6 april 2021

Portföljen fortsätter växa så det knakar! Nu över 3.7 miljoner kr!

Då var det åter Tisdag och påsken är över för detta år. För egen del har största delen av påsken spenderats på jobbet. När många är hemma och har det bra med sina familjer är jag istället på plats och hjälper de som är i mest behov av min hjälp. Corona Pandemin tar inte semester och vi i vården fortsätter att kämpa på. För den delen blir det inga pengar tjänade av att vara hemma och ligga på soffan. Ska man lyckas att bli ekonomisk fri genom ett låglönejobb gäller det att kämpa på. När ordinarie personal gnäller att de måste jobba varannan helg brukar jag säga att det är bara uppvärmning. Föra året jobbade jag samtliga 52 helger och hade ingen semester. När krisen väl var här har jag ställt upp och jobbat hårt samt riskerat min hälsa. Men för det har jag även fått lön för mödan. Nu i efterhand är jag otroligt glad att jag fick upp ögonen för vården. Det ger så mycket glädje att kunna hjälpa andra människor och det skänker frid för själen. Väljer man att hjälpa andra människor behöver man heller aldrig stå utan jobb.


Gällande portföljen fortsätter den att växa på i bra takt. Så här i efterhand var det en fullträff att öka i Hufvudstaden när aktien var som mest pressad här för ett tag sedan. Jag köper gärna bra bolag när de har tillfälliga problem. Då brukar även priset vara attraktivt. Har man bara lite tålamod brukar det oftast bli en bra affär på sikt.


Nuvarande portfölj ser ni här under: (Observera att alla inköpspriser inte stämmer pga swingtrading)

Avkastningen ser ni här under. Observera att diagrammet är från förra veckan och med det sagt är avkastningen något högre idag  i och med dagens uppgång. Som ni ser fortsätter portföljen prestera lite bättre än index. Så länge portföljen presterar iallafall i närheten av index är min tanke att fortsätta med min aktiva förvaltning av portföljen. Att slå index över tid är inte lätt. Men har man aldrig testat lär man heller aldrig lyckas. Som komplement kör jag med min Avanza Zero fond och även den har presterat bra över tid. Just nu ligger jag helt obelånad igen efter att ha vart belånad under ett par år. Börsen har gått bra och för stunden är jag inte i behov av någon hävstång. Skulle läget tids nog ändra sig har jag fortsatt en kreditlina på 1 miljon kr som kan användas. Men det är som sagt inte aktuellt just nu.

Med det sagt fortsätter jag förvalta min portfölj på bästa möjliga sätt och siktar vidare mot 3.8 miljoner kr.


Hur har er portfölj presterat under 2021?
18 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Jag drar mitt strå till stacken för att minska belastningen på vården genom att följa restriktionerna och egentligen inte göra någonting alls längre. Skall bli skönt när den här pandemin är över, i alla fall för den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ZeroStrategi.

   Tack för att du tar ditt ansvar. Det är samma här. Jag har inte träffat någon av mina kompisar på väldigt länge samt avstått en hel del annat under denna pandemi. Jag håller tummarna att allt ser bättre ut nu framöver. Efter regn kommer tids nog solsken.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Stort grattis! Gick tillbaka några poster och såg att ni ökat Portföljen från knappt 3,0 till 3,7 MSEK under 2021. > 700.000 kr på 3 månader är galet bra!

  Jag har också haft ett starkt Q1 från 1,82 MSEK till idag 2,18 MSEK. +360.000 kr och nöjd och portföljen har inte presterat så bra vs index sedan innan Corona.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningssmålänningen.

   Det stämmer att portföljen växt på bra den senaste tiden. Har man bara tålamod är börsen ett fantastiskt ställe att ha sina sparpengar.

   Kul att även din portfölj gått bra i år. Jag hoppas det fortsätter så :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Ligger + 153138 i skrivandes stund, tycker det är sjukt mycket pengar på strax över 3 månader och undrar när sättningen kommer... Men tills dess är jag nöjd och glad :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti.

   153 138 kronor är mycket pengar. Men tanken är ju att pengarna ska växa bra på börsen över tid. När en sättning kommer är givetvis svårt att säga. Men är man långsiktig i sitt sparande är det inget man behöver oroa sig över. Börsen går upp och ner över tid men på lång sikt har börsen gett en bättre avkastning än andra alternativa investeringar som bostäder, guld mm. Hoppas din portfölj fortsätter prestera bra nu framöver. Lycka till.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Jag var +23,5% i torsdags vilket jag är mycket nöjd med

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende.

   Får gratulera till en riktigt fin avkastning detta år. Håller tummarna att din portfölj fortsätter prestera bra även nu framöver :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Grattis till 3.7! Bra jobbat Slimis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Stort tack. Önskar dig en fortsatt trevlig vecka :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Jag har med spänning väntat på att du ska kommentera Kinas sanktioner mot H&M.

  Förstå mig rätt men sträcker sig ditt självklara patos för liv och hälsa vi kan läsa om i inlägget ovan, även till portföljen? Vad är viktigast, maximal avkastning eller mänskliga rättigheter?

  Sedan den av diktatorn Xi statligt sanktionerade bojkotten av H&M inleddes har jag stångats med min egen inställning. Att jag bara är minimalt exponerad gjorde det säkert lättare och till slut kom jag fram till det självklara att H&M gör rätt som betackar sig understödja vår tids koncentrationsläger.

  Eftersom inga fria kontroller tillåts står sakfrågan om tvångsarbete obesvarad men det finns gott om bevis för interneringslägernas existens. Det är mer än tillräckligt för mig.

  Trots att de riskerar hela den kinesiska marknaden inklusive produktionen tror jag ägarna kommer få betalt på lång sikt. ESG är mer än brus. Tidigare längtade jag efter att investera i Inditex men det suget är helt borta.

  Det är hög tid av vi aktieägare, svenskar och intresseföreningar visar att vi står upp för och stödjer Hennes & Mauritz i kampen för mänskliga rättigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Apan.

   Jag tycker att H&M gör rätt val som inte accepterar tvångsarbete och diskriminering av etniska minoriteter i Xinjiang. Tyvärr har bolaget blivit straffat för detta men jag hoppas att inte H&M ger sig i denna fråga. För mig är mänskliga rättigheter något viktigt och jag ser hellre H&M lämna Kina än att vika sig i denna fråga. Givetvis skulle det få ekonomiska konsekvenser för H&M men samtidigt är inte H&M de enda företaget som inte accepterar detta. Jag har svårt att se att alla Kinas konsumenter skulle bojkotta samtliga de företag som jobbar för bättre mänskliga rättigheter. Då skulle ju även Nike mfl bolag drabbas hårt i Kina över tid. Jag tror detta tids nog lugnar ner sig och hoppas givetvis på en bra lösning på sikt. Men vi får se hur det hela utvecklar sig. Jag håller iallafall med dig att vi ska stå upp och stödja H&M i kampen för mänskliga rättigheter. Det är det ändå rätta på lång sikt.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Heja Slimis! Nu rullar det tunga ångloket med 4 vagnar!
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Ja det är kul när det går bra. Hoppas allt är bra med dig annars :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 8. "Väljer man att hjälpa andra människor behöver man heller aldrig stå utan jobb". Helt rätt! Därför är jag väldigt glad att jag utbildat mig inom vården jag också. För det är inte välbetalt, men man kan nog räkna med att alltid ha jobb om man vill ha och behöver. Det känns bra och tryggt!

  Bra kämpat Slimis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise.

   Vad kul att du utbildat dig inom vården. Får man fråga vad du vill jobba med eller jobbar du kanske redan inom den sektorn? Framförallt ger det mycket glädje att kunna hjälpa andra människor. Det är det bästa med jobbet enligt mig.

   Bra kämpat även du med ditt sparande och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera