torsdag 10 september 2020

Ska Corona testa mig inom kort

 Efter att ha pratat med min chef idag kom vi överens att jag ska vara hemma tills jag Corona testat mig. Jag kommer sedan få vänta på svar och först efter det kan jag tidigast återgå till jobb. Som jag förstår är det en viss väntetid att testa sig just nu. Men jag hoppas kunna testa mig kommande vecka iallafall. Det är förstå gången jag är hemma för en förkylningen. Jag har även haft ont i halsen men det har släppt som tur är. Med största sannolikhet har jag inte drabbats av Corona viruset men som det ser ut idag är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag skulle smitta någon som är i min närhet som sedan skulle bli sjuk. Därför är det givetvis bättre att testa sig för veta hur det ligger till. 

Förövrigt har jag vart försiktig hela denna pandemi att inte träffa fler människor än nödvändigt. Jag har tänkt extra mycket på att hålla avstånd. Tvättat mig extra noga. Inte umgåtts med mina närmaste vänner för att minimera smittorisken. Jag har helt enkelt anpassat mitt liv för att hålla mig frisk. Då jag jobbar i vården har jag känt ett extra ansvar att inte bli smittad och sprida någon smitta vidare.

Tyvärr har jag de senaste månaderna upplevt Corona smittan på närmare håll. Kollegor har blivit smittade. Jag har träffat äldre människor som drabbats av Corona viruset. Några har dött. Några har klarat sig med mildare symtom och vissa har klarat sig med med allvarliga biverkningar som följd. 

De senaste tiden har Corona smittan funnits i mitt backhuvud. Eftersom jag nu blivit sjuk och sett hur illa denna sjukdom drabbar andra människor har det även blivit en viss oro att även jag kommer bli allvarligt sjuk.  

Men som läget är just nu har läget successivt blivit bättre för varje dag efter jag blev sjuk. 

Med det sagt hoppas jag alla läsare är försiktiga och tar denna pandemi på allvar även om läget ser bättre ut än på mycket länge här i Sverige.

Är det någon läsare som drabbats av Corona viruset? Vilka symtom hade ni?


4 kommentarer:

 1. Vi var 2 par som smittades samtidigt precis innan påsk, måste varit något som inhandlats till maten eftersom vi alla 4 blev sjuka samma natt....
  3 blev riktigt sjuka 1 lindrigt. Jag hade hög feber,yrsel,huvudvärk,kramper i magen och tappade lukt och smaksinnet (mycket obehaglig och konstig känsla) Var riktigt dålig i ca 2 veckor men orkeslös i flera månader efter, smak och lukt var borta i 6 veckor. Testade antikropparna i Juli och det var påvisande- känns bra..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Det verkar som du drabbats ganska illa av Covid-19. Vilken tur att du slapp respirator iallafall. Dina symtom påminner om några arbetskamraters. Det tar otroligt lång tid innan man känner sig frisk igen. Jag hoppas du håller dig frisk nu framöver iallafall.

   Tack för att du delar med dig dina erfarenheter.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Tycker det spelar mindre roll om man har corona eller inte. Man skall alltid "tvätta sig extra noga" och diverse under perioder då sjukdomar florerar. Speciellt om man skall träffa andra sjuka eller äldre människor.

  Hur som. Ingen aning om jag haft corona eller inte. Spelar som helst ingen roll då jag sket i att träffa min farmor som helt säkert skulle gå bort om hon fick corona eller influensa för den delen. Följer FHM rekommendationer precis som under influensa tider eller andra sjukdomar som smittar samt skördar liv.

  Är lite rädd om fler människor använder mask då de jag sett blir så närgångna att de kan räkna håret i näsan när jag är inne i affären. En vanlig person tar vanligtvis i ansiktet ca 26 gånger per timme och antagligen mer med mask vilket mitigerar maskens funktion en aning. Blir bara ett Frankrike, byter man ut något som har stor effekt mot något som har liten effekt så blir det fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej investerarfar.

   Precis som du skriver har nog fler människor uppmärksammat hur viktigt basala hygienrutiner är i dessa tider. Bra att du undvikit att träffa din farmor. Det som är skrämmande är att man kan ha Covid-19 och känna sig i stort sett frisk. Har själv fått använda skyddsutrustning hos en pensionär som inte hade symtom. Hans fru var däremot allvarligt sjuk.

   Gällande mask har det ju visat sig viktigare att vi håller avstånd. Nu har ju även pandemin blivit bättre i Sverige så att rekommendera någon mask nu känns lite försent om så vore det bästa. Jag har själv följt FHMs rekommendationer och kommer fortsätta göra det.

   Tack för att du delar med dig dina erfarenheter.

   Mvh Slimis

   Radera