måndag 7 september 2020

Köpt och sålt aktier för 1 miljon idag

Då var det åter en ny ny vecka och det innebär nya möjligheter. Den senaste tiden har jag inte uppdaterat bloggen i någon större utsträckning. Dels var jag sjuk några dagar  men förutom det tar familjelivet sin tid. Som vanligt är det även mycket jobb varje vecka. Corona viruset har tyvärr kommit tillbaka på en av mina arbetsplatser och det är inte alls kul. Både personal och äldre människor har åter smittats. Men jag skyddar mig så gott det går och hoppas hålla mig fortsatt frisk och med det överleva denna pandemi. 

Men även om det har vart mycket att göra den senaste tiden har jag även hunnit med att göra lite affärer. Sedan den 14:e Juli har jag köpt och sålt aktier i omgångar och med det har jag omsatt några miljoner kronor de senaste 2 månaderna. Samtliga transaktioner är nedskrivna i mitt gamla inlägg: Minskat lite i H&M. Ökat i Hufvudstaden från den 13 Juli i år.

Idag blev det åter en dag som passade bra för lite kortsiktig handel. Dagens transaktioner ser ni här nedan:


Ni som följt min blogg ett tag vet att jag i perioder kör lite swingtrading. Den senaste tiden har jag handlat i framförallt H&M och Hufvudstaden. För egen del kör jag gärna lite swintrading i de bolag jag tycker är köpvärda för stunden. På det får aktierna gärna gå lite i sidledes under en period och volatiliteten i aktierna får gärna vara lite högre än normalt.  Efter dagens transaktion har jag åter en gång minskat ner lite i Hufvudstaden men äger i skrivande stund fortsatt 5000 aktier i bolaget. I närtid kommer jag inte minska något mer i Hufvudstaden utan istället öka på igen om läget blir rätt. För stunden har jag istället stärkt mitt ägande i H&M och blir det något nytt bra läge för swingtrading kan det mycket väl bli att jag åter minskar här igen. Men överlag är jag ganska nöjd med min nuvarande portfölj.

Framöver hoppas jag att samtliga mina bolag kan uppvärderas till mer normala nivåer igen. Portföljen ligger fortsatt efter index detta år. Men det ser lite bättre ut just nu än när det var som värst. Som vanligt försöker jag prestera så bra som möjligt för en ok avkastning över tid. Men i slutändan gäller det att de bolag jag väljer ut presterar bra över tid. Vi får väl se hur helårsresultatet ser ut tids nog.

Som vanligt kommer uppdatering om någon ny affär görs. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Med det vill jag även önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-) 

10 kommentarer:

 1. Hallå Slimis, är det pro statusen som lockar igen?!

  Usch ja, denna jädra pandemi. När tar det slut?...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   I dagsläget är jag nöjd att köra med fast pris på mina affärer. Kostar 99 kr per affär och aldrig mer så länge jag handlar med svenska aktier. PRO nivån kan vara bra. Speciellt för handel i utlandet i och med lägre växlingsavgift. Men jag vill inte bli nedgraderad igen som jag blev förut. Just nu är jag nöjd med att vara PB kund.

   Gällande pandemin har det ju sett bättre ut i Sverige den senaste tiden. Men det har vart en klustersmitta här i närheten och därför är jag lite extra orolig för stunden. På det har jag själv nyligen vart sjuk och det har kommit tillbaka så jag är sjuk nu i skrivande stund igen. I vanliga fall är jag sällan sjuk. Nu har jag bara haft ont i halsen och har en förkylning för stunden. Men det kan ju vara symtom på något värre. I och med att jag jobbar med de i riskgruppen hoppas jag bli frisk snart. Nu är jag ledig ett par dagar så jag hinner iallafall att vila upp mig.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Usch då, trist, krya på dig. Håller tummarna att det inte är nåt värre.

   Radera
  3. Halsont har försvunnit idag iallafall. Nu är det bara denna förkylning kvar. Det känns som det går åt rätt håll iallafall även om det går långsamt.

   Hade bra du med :)

   Radera
 2. Hey man! Jag är tillbaka i gamet. Ville mest bara säga hej :)

  Hoppas att allt är VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VÄL och kul att höra från dig :)

   Såg att du skrivit ett nytt inlägg på din blogg. Jag ska kommentera så fort jag får tid.

   Välkommen tillbaka iallafall!

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Tråkigt att höra med Corona och att du varit sjuk. Alltid kul att läsa om uppdateringarna. Ta hand om dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VGI.

   Jo tyvärr har jag blivit dålig igen och denna Corona är inge kul den heller. För tillfället har jag bara lite halsont och en förkylning men jag hoppas vara frisk och kry snart :)

   Tack för din kommentar iallafall. Ta hand om dig du också :)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej Slimis!

  Tråkigt att du är krasslig och tråkigt att höra att corona kommit tillbaka på er arbetsplats :(

  Spännande som alltid att följa dina transaktioner!

  Krya på dig och ta hand om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy.

   Tack för de fina orden. Det går sakta men säkert framåt och jag hoppas vara på topp snart igen.

   Ta hand om dig du också och tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera