torsdag 10 september 2020

Hufvudstaden lanserar återköpsprogram

 För bara några minuter sedan meddelar Hufvudstaden att de kommer inleda återköp av egna aktier.

Totalt får bolaget återköpa aktier för som högst 500 miljoner kronor under förutsättning att soliditeten inte underskrider bolagets mål på 40 procent efter återköpen.

Syftet med återköpen är att justera kapitalstrukturen för att därigenom skapa ökat värde för bolagets aktieägare.

Sedan årsskiftet är aktien ned från 185.10 kr per aktie till 120.70 kr i skrivande stund. 

Ni som följt bloggen vet att jag ökat på rejält i Hufvudstaden den senaste tiden. Jag tror dessa återköp kan hjälpa aktien att fortsätta stiga nu framöver. I min mening tycker jag Hufvudstaden gör helt rätt i att öka sitt ägande nu när aktien är nedpressad. Det är ju när bolaget är attraktivt värderat som återköps ska göras. Tyvärr har man sett skrämmande exempel när andra återköp har gjort. Bland det värre jag sett var när styrelsen återköpte aktier i Fingerprint när aktien stod i över 100 kr. Samtidigt sålde insiders om jag inte minns fel. Nu i efterhand kan man se vilken bra affär det var.

 Hufvudstaden äger iallafall sen tidigare drygt 5 miljoner Hufvudstaden aktier eller 2.4 % av kapitalet. 

Med det sagt ska det bli spännande att följa Hufvudstaden framöver. Mina 5000 aktier är inte till salu.


Hur ser ni läsare på Hufvudstadens återköpsprogram?

6 kommentarer:

 1. Har funderat på varför de inte gjort det tidigare men nu var det dags! :) Tyvärr så kom vi aldrig till 100:- då jag tänkte öka mitt innehav men det är OK som det är nu också, blir bra på både kort och lång sikt!

  SvaraRadera
 2. Hej TomasK.

  100 kr för Hufvudstaden är ett riktigt bra pris. Men vi får vara glada att aktien återhämtat sig så pass bra den senaste tiden. På sikt är min tro att substansrabatten fortsätter att minska. Det var ju inte många månader sedan bolaget handlades med en premie. Med det sagt anser jag fortsatt att aktien är köpvärd på dessa nivåer och med största sannolikhet kommer det se bättre ut framöver. Det blir iallafall spännande att följa kommande rapporter. Sen ser jag fram emot kommande utdelning i Mars :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Jag tycker återköpsprogrammet känns spännande. Jag hade också hoppats på att knipa fler när de låg kring 107 kr/st, men är ändå glad att jag samlat på mig ett antal under de sista månaderna. Jag tror det kommer vara en bra affär på lite sikt!

  Ha det fint!

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise.

   Ja aktien stannade inte länge på 107 kr. Blev själv förvånad att aktien tappade så pass efter rapporten. Men det gav ett bra tillfälle att köpa fler aktier. Jag håller tummarna att vår investering i Hufvudstaden blir bra på sikt. Den som lever får se :-)

   Hade fint du också. Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej Slimis,
  Kul med fina siffror från H&M, har varit lite snålt med sådant senaste åren.
  Det har nog delvis lönat sig att vara stor under senare tids utveckling för överlevnadens skull. Men samtidigt en nackdel med allt som har behövts göras om under förändrade handels förhållanden, det har tagit mycket tid och resurser i anspråk.
  Fortsätter det långsamt åt rätt håll (vilket jag är ganska övertygad om) kommer säkerligen utdelning att återinföras, vilket bara det gör att jag behåller aktien i det bortglömda hörn av portföljen där dom legat.

  Är övertygad om att du strax kommer med en sammanställning och bjuder på dina synpunkter på bolaget :-)
  Ha det bäst!
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   En fantastisk dag för oss ägare av H&M aktien. Efter förra rapporten var jag besviken men idag är jag positivt överraskad. Vi får hoppas den goda försäljningsutvecklingen håller i sig. Även jag håller hårt i mina aktier. Kan vi fortsätta se en positiv vinsttrend lär utdelningen snart vara här igen. Med i stort sett alla butiker öppna igen känns chanserna goda för bättre resultat framöver.

   Hade bäst du med och tack för din kommentar :-)

   Vänliga hälsningar Slimis

   Radera