torsdag 29 augusti 2019

Sålt Industrivärden

Idag har jag åter avyttrat mitt innehav i Industrivärden. Mina samtliga 800 aktier såldes först för 199.60 kr st. Köptes tillbaka för 199.45 kr st och såldes nu strax efter kl 17.00 för 200 kr st. Ni som följer min blogg vet att jag kör swingtrading ibland och detta är just vad jag gjort i Industrivärden. När jag räknar ihop transaktionerna har jag omsatt ungefär 2.8 miljoner kr i aktien under de senaste 16 dagarna. Tyvärr råkade jag göra 2 transaktioner på ett annat konto. Därför kan jag inte se exakt vad denna swingtrading gett mig. Men några tusen kronor plus har den iallafall gett mig och jag är tacksam för alla plus i kanten när det gäller portföljen. Jag tycker fortsatt Industrivärden är ett fantastiskt bolag. Men då jag kör swingtrading med lånade pengar är jag försiktig i min strategi. När det gäller belåning är jag försiktig överlag och har alltid varit det. För mycket skulder kan skapa problem. Men dyker rätt läge upp igen är jag som sagt bered att ta lite extra risk med just lånade pengar. Det kommer en uppdatering om jag går in i Industrivärden igen. Efter denna försäljning är gjord ligger nu hela min belåning till 0 % ränta. Det är egentligen inom denna belåningsgräns jag vill ligga på lite längre sikt.

Min nya portfölj ser ni iallafall på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka :-)

9 kommentarer:

 1. Du har en lite annorlunda strategi än många andra, men jag gillar att du kör ditt race och vågar satsa på swingtrade ibland. Coolt :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Louise.

  Jag är nog lite annorlunda än många andra på flera sätt. Förutom swing trading är jag även vänsterhänt och tycker själv att jag lever ett ganska annorlunda liv jämfört med många andra i min omgivning. Men jag trivs iallafall med min livsstil och tycker även det är kul att testa olika metoder för att bli en bättre investerare. Det är som sagt alltid kul att lära sig nya saker och man lär så länge man lever.

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Grattis till ännu en fin swingtrading affär, det är väldigt kul att följa din framfart! Härligt med 0% ränta på belåningen! Gällande vänsterhänt, så är jag inom vissa avseenden vänsterhänt :)
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy. Tack för det. Alltid kul när det går bra med lite kortsiktiga affärer. Jo det är ganska fantastiskt att man kan låna pengar gratis nuförtiden. Men det Avanza förlorar på karusellerna tar man igen på annat. Med tanke hur mycket courtage jag bidragit med till Avanza de senaste åren kan jag tänka mig att de tjänat en rejäl hacka. Kul att även du är vänsterhänt i vissa avseenden. Önskar dig en fin Måndag :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Svar
  1. Hej Aktiepappa och tack för det :-)

   Önskar dig en trevlig Måndag.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. ... Och idag stängde INDU C på 208.90, kanske bättre att bara ligga kvar och strunta i alla turades?

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Då min swing trading körs med lånade pengar väljer jag att inte ligga lång om jag inte måste. Kan jag få lite extra avkastning på kort sikt genom lite kortsiktiga affärer är jag nöjd med det. Men i övrigt är jag som sagt redan drygt 100 % exponerad mot börsen även utan Industrivärden och det får räcka just nu. Men kul att Industrivärden fortsatt upp. Jag gick in och köpte investmentbolaget just för att det var attraktivt värderat just då och det visade sig ju rätt nu i efterhand. Skulle man däremot följt Affärsvärldens råd just då skulle man istället sålt.

   Tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera