tisdag 10 september 2019

Portföljen över 2.4 miljoner kr!

I skrivande stund kan jag glädjande meddela att portföljen åter står i ATH och en ny milstolpe är nådd. Gränsen 2.4 miljoner i portföljvärde är nu nådd. Från den första Januari har därmed portföljen ökat med 700 000 kr i värde och det är i skrivande stund mitt bästa resultat någonsin ett enskilt år. Det är många faktorer som gjort att portföljen växt så pass bra som den gjort detta år. Dels har jag kört en hel del swing trading som gett fin extra avkastning. Men framförallt har mina bolag presterat riktigt bra och jag har även omplacerat mina pengar under året. De senaste dagarna har mitt största innehav Handelsbanken fått rejält vind i seglen. Sist jag ökade på i Handelsbanken stod aktien i 85.77 kr. Jag har suttit och väntat att banksektorn ska uppvärderas och när folk är som mest pessimistiska till en sektor brukar det vara som bäst köpläge. Jag tror med det att det kan vara en sektor rotation på gång. När banker går dåligt går ofta fastighetsrelaterat riktigt bra och vise versa. Det har bland annat att göra med hur räntorna utvecklas framöver. Fastighetssektorn har länge vart rejält gynnad av låga räntor. Men inga träd växer till himlen och min tro är att fastighetsrelaterat kan gå sämre nu framöver. Tittar man tex på Länsförsäkringars fastighetsfond har den gett över 550 % avkastning de senaste 10 åren. Fastigheter överlag har vart rena tillväxtraketerna och jag tror inte det är hållbart med en så bra utveckling över tid. Jag tycker iallafall det ska bli spännande att följa både bankerna och fastighetsrelaterat framöver. Jag är iallafall själv 0 % exponerad mot fastigheter i dagsläget. Skulle det tids nog kännas intressant med någon fastighetsaktie kommer jag uppdatera om det här på bloggen. Är det något fastighetsbolag jag gillar så är det Lundbergs och Hufvudstaden. Men i dagsläget tycker jag priset är för högt för dessa fina bolag. Men de finns givetvis på min bevakningslista och de kan mycket väl hamna i portföljen om priset blir det rätta någon gång i framtiden.

Dagens nya målstolpe ska iallafall firas med en kompis idag. Det blir en tur med hans båt här på älven.

Min portfölj finns fortsatt på höger sida av bloggen.

Med det vill jag önska alla läsare en fortsatt trevlig vecka. Jag hoppas att även ert sparande går bra och att ni tids nog når era mål.

Vänliga hälsningar

/Slimis


25 kommentarer:

 1. Grymt!! Så mycket vill jag också ha :-)

  Tänk om du bara haft lite Boliden också...;)

  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise.

   Ja det var synd att man missade Boliden när den stod så lågt i kurs. Glad för din skull iallafall att aktien haft en bra utveckling sen ditt inköp :-)

   Må så gott du också :D

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Blir alltid glad för din skull när jag ser H&M och Handelsbanken trenda uppåt. Hade inte kollat in börsen på nästan en vecka och det har verkligen hänt en hel del senaste dagarna! Tycker du är en riktig legend som sitter på 2 bolag i din portfölj (utöver lite Avanza Zero)! Det är ballt!
  Heja Slimis!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Tack för de fina orden :-) Ja det svänger fort på börsen när det är oroliga tider. Ska bli spännande att fortsätta följa utvecklingen nu framöver. Just nu ser det iallafall överlag positivt ut :-) Förövrigt är Avanza Zero en fantastisk fond då den är gratis :D

   Såg förövrigt att även du haft en bra utveckling den senaste tiden. Jag håller tummarna att din portfölj fortsätter prestera bra! :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Fantastisk utveckling, grattis! 2.5 mkr inom räckhåll Slimis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Tack för de fina orden. Jag antar att även din portfölj tuffar på bra? :-) Ja med lite tur kan nog 2.5 miljon nås detta år :D Vi får se hur börsen utvecklas nu framöver.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Kan verkligen inte klaga! Det har gått stark senaste tiden helt klart!

   Mvh Kalkyl

   Radera
  3. Glad för din skull Kalkyl :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej Slimis!
  Snyggt. Galet mycket pengar.

  Kul att det går så bra!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Håller med om att det är en rejäl summa pengar för en normal inkomsttagare. Som Warren Buffet säger kan vi alla bli rika bara vi inte har bråttom. Börsen är fantastisk på längre sikt.

   Tack för din kommentar och fortsatt lycka till även du med ditt sparande :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Grattis! Här har vi också haft glada dagar, då vi för femte gången eller nå´t passerade 2,6 mille. Hoppas nu att portföljvärdet stannar på denna sidan och vi kan sträva vidare mot 2,7 innan året är slut.

  SvaraRadera
 6. Hej Snålgrisen.

  Kul att höra att det går riktigt bra :-) Jag håller tummarna att din portfölj passerar 2.7 miljoner innan årets slut. Är inte långt kvar som sagt :-)

  Tack för kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 7. Gratulerar på en fantastiskt fin utveckling :) håller med om att fastighet har gått oerhört bra de senaste åren varför jag inte är så sugen på att öka mer inom den branschen. Fortfarande tänkt ännu på huruvida jag vill sälja av en del. Tror jag bara fortsätter öka i annat ^^
  Du gör rätt i att fira detta nu och så är du ju nära 2,5 nu med.
  MVH
  VGI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VGI. Tack för din kommentar :) Ja det är bara jobba vidare mot 2.5 miljon nu som jag hoppas nå inom närtid.

   Tack för din kommentar och fortsatt lycka till med ditt sparande.

   Mvh Slimis

   Radera
 8. Jag kommenterade igår, men ser att den ej publicerades(?). Kanske strul med googlekontot e.d.

  Oavsett - STORT grattis! Imponerande och mycket inspirationsgivande!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofokles.

   Ok det kanske var något tekniskt problem :-) Tack själv för att även du inspirerar både genom din blogg och dina böcker :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 9. Det var ingen dålig ökning du hade där för året. Där ligger man själv lite efter.
  Jag hoppas också på att bankerna går lite bättre den kommande tiden, det skulle var bra för portföljen som innehåller en hel del bankaktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Money for Nothing.

   Det har vart en händelserikt år och jag har gynnats av volaliteten. En sidledes börs är överlag bra när man kör swingtrade. Ser att även din portfölj växt på bra. Känns kul att det går bra även för dig.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 10. Hej Slimis,
  Det var ett tag sedan, jag har legat lågt med stor sorg min bästa kompis på dagarna har gått bort (min hund). Hon var 10,5 år gammal så det var väl kanske dags men att åka till veterinären med henne och komma hem igen med tom bil är något av det värsta jag varit med om. Nu är det tyst här hemma på dagarna med ett stort tomrum.

  Kul att det rullar på så bra med din portfölj!
  "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :-)"
  Också roligt att det funkade så bra swing tradingen för dig, det är inget för mig skulle aldrig förstå hur det funkar :-)

  Jag passade på att utöka mitt Swedish Match innehav efter Q2 rapporten, fattade inte varför den sjönk så mycket på en tämligen väntad rapport utan överraskningar.
  Började köpa på 399, köpte sedan på 389, 379, 369, ungefär där tog det stopp. Innehavet är nu ganska stort ca 21,5% av portföljen, har lite interna regler för portföljfördelningen där inget innehav skall överstiga 20% så kanske kommer jag att sälja av lite.
  I övrigt har jag inhandlat lite mera FIREFLY, ingen framgång ännu men jag har tålamod. Köpte också in EOLUS och där hade jag tur den stack iväg ordentligt. Båda dessa innehav är små ca 3% var men jag tycker att siffrorna ser mycket bra ut för båda bolagen och kommer att följa dom med spänning.

  Önskar en trevlig kommande helg :-)
  Med vänlig hälsning
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Rille.

   Jag får beklaga sorgen. Förstår att det känns tomt just nu. Detsamma hände min mamma för några år sedan. Hennes hund blev lite äldre men hon blev helt förkrossad efter bortgången. Efter det har hon vart hundfri.

   Gällande Swedish Match följer jag aktien precis som de andra bolagen på stockholmsbörsen. Den har varierat ganska mycket i pris de senaste åren men har imponerat historiskt. Jag har dock dålig koll vad ett skäligt pris på aktien är. Givetvis hoppas jag iallafall att din investering blir riktigt bra framöver. Deras snus verkar ju väldigt populärt bland snusare även om det är lite dyrare än lågpris snuset. Jag hoppas även dina andra investeringar blir bra även om de är små innehav. Alltid spännande att följa nya bolag man har i portföljen :-)

   Själv ligger jag lite lågt med köp efter den senaste tidens uppgång. Swingtrade är inte aktuellt just nu då risk/rewarden blivit sämre efter den senaste tidens uppgång i kombination att jag redan ligger belånad till viss del i portföljen. Framöver blir det troligtvis till största delen att amortera ner aktielånet och endast göra någon mindre investering. Skulle börsen bli mer volatill igen kan det hända att jag ändrar mig. Vi får se vad MR Market har att erbjuda helt enkelt.

   Önskar även dig en trevlig helg :-)

   Vänliga hälsningar
   /Slimis

   Radera
 11. Stort grattis till en fin milstolpe och grym avkastning!!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Guy.

   Tack för det :-)

   Önskar även dig en trevlig Söndag.

   Mvh Slimis

   Radera
 12. Riktigt grymt jobbat och grattis till den fina avkastningen Slimis!

  När det gäller räntan tror jag inte att den kommer att höjas i närtid vilket kommer leda till ytterligare besvär för bankerna, detta är nog mer en impulsrörelse än en stor rotation och när nästa räntebesked kommer nog många bli besvikna som tror att räntan skall upp. BNP-tillväxten avtar och ECB sänker räntan och inför stimulanspaket, det känns inte som att Ingves kommer att höja räntan i närtid när ekonomin går som den gör. I längden kommer du nog göra en finfin affär men det kommer nog ta längre tid än du tror innan det blir några räntehöjningar (tror jag) :)

  Lycka till fortsatt framöver, 3 miljoner närmar sig med stormsteg!

  Mvh Thoke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thoke.

   Gällande räntorna tycker jag det är svårt att sia om hur de utvecklas framöver. Givetvis hoppas jag på lägre räntor ett längre tag framöver men jag tar inget för givet. Det var få som för några år sedan trodde att räntorna kunde bli så låga som de är idag. På sikt tror jag ändå på lite högre räntor. Annars kommer vi snart börja få betalt för att låna pengar och det är inget jag tror på även om vi ser minusräntor idag. Ska iallafall bli spännande att fortsätta följa marknaden framöver :-) Ja vi får hoppas på3 miljoner snart :D tack för din kommentar och lycka till även du framöver :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera