måndag 5 augusti 2019

Ökat i H&M

Idag är börsen rejält ner i spåren av rådande handelskrig. Hur börsen ska gå närmaste tiden är givetvis svårt att säga. Men som långsiktig placerare passar jag på att utnyttja chansen att åter stärka mitt ägande i H&M. Den senaste tiden har jag minskat ner mitt innehav med 1800 aktier i H&M. Dessa aktier såldes för strax under 170 kr per st. Pengarna placerade i Handelsbanken som jag ville passa på att öka i. Men förutom detta passade även på att göra mig skuldfri, samt köra lite swingtrading som resulterade i 12 H&M aktier gratis. Idag sjönk iallafall H&M igen och jag har därför valt att återköpa 588 H&M aktier för 163.45 kr st dvs drygt 5 kr billigare än jag sålde för några dagar sedan. Med det är belåningen åter uppe i ca 96 000 kr igen.  Med det är jag nu tillfälligt nöjd med mitt H&M innehav. Vi får se om det dyker upp något bra läge för någon kortsiktig affär framöver.

Uppdatering: H&M vände upp och jag sålde åter av 586 aktier för 164.14 kr st. Med det blev det nästan 2 aktier till gratis. Kommer uppdatering om det blir någon mer swingtrade affär under dagen. Med det är jag åter skuldfri för stunden.

Uppdatering 2: Återköpte senare under dagen H&M i omgångar. Med det utökade jag mitt ägande med ytterligare 786 aktier. Jag betalade 163.54 kr per aktie + courtage. Med det har jag återköpt en hel del aktier som jag för några dagar sedan sålde dyrare. Med det blev även portföljen belånad igen. Vi får se om några nya swingtrademöjligheter uppstår imorgon eller senare i veckan.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Hur agerar ni i börsturbulensen?

6 kommentarer:

 1. Hej Slimis, jag sitter still i båten som man säger, nedgångar kommer ibland.
  Jag är också sugen på att öka i HM, får se om jag gör så

  SvaraRadera
 2. Hej Nyttboende. Ja sitta still i båten är ju också ett alternativ. Sålde av dagens Hm investering med en snabb vinst. Men uppstår läge igen kan jag mycket väl gå in i aktien igen.

  Tack för din kommentar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Hej Slimis,
  Jag reagerar men lugn och ro, den här turbulensen har vi väl väntat länge på.
  Nu blir det spännande att se hur det fortsätter!
  För min del kan jag nog tänka mig att småköpa lite i Firefly och Eolus vad det lider (ingen brådska), annars gör jag ingenting. Det passar mig och min placerings filosofi bäst :-)

  Vänliga Hälsningar
  /Rille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rille.

   Ja du har ju hunnit bygga upp din portfölj lite mer än min och jag förstår att du är nöjd :-) Själv lär jag jobba på för bästa möjliga avkastning för att på sikt få portföljen att växa mer. Det ska iallafall bli spännande här på börsen framöver. Med Trumps twittrande kan vad som helst hända. Jag fortsätter iallafall förvalta portföljen så gott det går, oavsett upp eller nedgång.

   Fortsatt lycka till och tack för din kommentar Rille :-)

   Vänliga hälsningar
   /Slimis

   Radera
 4. Härligt!
  Jag har väntat att investera min månadspeng från lönen. Blir nog mitt första inköp till den utländska portföljen som jag öppnade ett KF för länge sedan. Lutar åt en månadsutdelare men är inte klar med vilken jag vill köpa än.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Det är bra att du håller i de goda rutinerna och månadssparar regelbundet. Det ska bli spännande att se vad du gör för för investering nu id lön. En månadsutdelare låter inte helt fel.

   Tack för din kommentar PB?

   Mvh Slimis

   Radera